Europol reclamă Alt caz-neregulă în Poliție

Sindicatul Europol susține că șeful Poliției orașului Iernut, județul Mureș, îi urmărește pe polițiști printr-o aplicație descărcată pe telefonul mobil de serviciu, printre conturile autorizate să acceseze locația polițiștilor aflându-se și fosta lui soție.

Potrivit sindicatului Europol, șeful Poliției orașului Iernut a recurs la o aplicație descărcată la „liber” din magazinul de aplicații și pe care a instalat-o pe telefonul mobil de serviciu pe care polițiștii din subordine îl folosesc.

„Mai mult, printre conturile autorizate să acceseze locația polițiștilor se află fosta lui soție de care a divorțat, dar și fiica sa, ambele având vizibile adresele de e-mail în aplicație, cu rol de administrator care pot vedea în orice moment unde se află patrulele de poliție. Șeful Poliției Iernut, cms. Bozonc Alin a fost numit în această funcție în anul 2021 iar de atunci își terorizează subalternii sub diferite forme. Spre exemplu, înainte de instalarea ilegală a acestei aplicații pe telefoanele de serviciu, acesta le cerea polițiștilor, chiar și când era în concediu sau liber, să îi comunice pe whatsapp când intră în sediul poliției, când ies, poziția din teren, persoanele pe care le-au legitimat sau măsurile aplicate”, scriu cei de la Europol.

Ei spun că nu au putut documenta scopul real al monitorizării polițiștilor și dacă informațiile cu privire la poziția lor în teren sunt folosite de persoane din afara instituției „pentru a se <orienta> atunci când vor să transporte ilegal material lemnos, țigări de contrabandă sau alte mărfuri supuse accizării, însă privirea de ansamblu ne demonstrează încă o dată că e plin de <menegeri> în Poliție care tratează instituția și subalternii ca pe propriul SRL”.

„Dincolo de procesarea ilegală a informațiilor legate de poziția în teren a polițiștilor, de către persoane neautorizate, respectiv de fosta soție a cms. Bozonc Alin, acesta și-a umilit și hărțuit subalternii până la nivelul în care mai mulți dintre ei au suferit de stări de anxietate, depresie iar unul dintre colegi a avut nevoie de tratament de specialitate din cauza comportamentului la care era supus. Polițiștii Poliției Iernut au semnat un raport de 20 de pagini adresat conducerii IPJ Mureș, care conține detalii șocante ale modului în care cms. Bozonc își exercită funcția și așteaptă o reacție promptă pentru aceste fapte. Sindicatul EUROPOL a remis o sesizare către conducerea Poliției Române și către DGPI pentru a interveni urgent în acest caz și pentru a efectua verificări cu privire la gravitatea scurgerilor de informații din interiorul Poliției Iernut”, adaugă sursa citată.

„Cu privire la aspectele apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, prin care se face referire la faptul că modul de exercitare a atribuțiilor de serviciu ale polițiștilor din cadrul Poliției orașului Iernut ar fi monitorizat ilegal de șeful ierarhic superior, precizăm următoarele: conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a dispus deja efectuarea de verificări, înainte de apariția în spațiul public a acestor aspecte, prin Biroul Control Intern, pentru clarificarea situației de fapt și luarea măsurilor legale în consecință”, arată într-o informare IPJ Mureș.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

2 Comentarii

  1. Proasta satului intreaba : Da’ ce va face individul daca, urmarindu-si subordonatii prin aplicatia in cauza, va vedea ca in lipsa sa vreo cinci dintre acestia se afla acasa la nevasta-sa, descarcindu-si „aplicatiile” ? …

  2. Mai omul e dus de-acasa,de fapt el și-a instalat aplicarea că să-și urmărească fosta soție care a divorțat de el că era bolund.Merita promovat bolundu și cel mai bun loc i l-am găsit la administrația prezidențială,la SPP la generalul Pahontu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.