Alt ucrainean recuperat de români din munți

Un tânăr ucrainean care a trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului a fost recuperat şi extras de pe munte cu sprijinul poliţiştilor de frontieră şi salvamontiştilor în noaptea de miercuri spre joi.

„Cetăţeanul ucrainean de 22 de ani a fost recuperat. I-a fost acordat primul ajutor fiind în hipotermie uşoară şi epuizat după trei zile în munţi şi a fost predat echipajului medical venit in sprijin. Acţiune încheiată la primele ore ale dimineţii de azi”, a declarat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

Conform sursei citate, tânărul ucrainean a fost recuperat din zona Vârfului Farcău (1.700 metri altitudine) din Munţii Maramureşului după ce acesta a solicitat ajutorul prin 112.

La operaţiunea de căutare – salvare au participat şi poliţiştii de frontieră ai sectorului Poienile de Sub Munte din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei. Echipa a fost formată din trei salvatori montani şi o Ambulanţa Salvamont.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. In disperare, fug de razboi! bine ca a fost recuperat si salvat!

  2. MĂI ROMÂNI IUBITORI DESCHIDEȚI-LE GRANIȚA ȘI ȚINEȚI DE VORBĂ GRĂNICERII „UCRAINENI ” CARE SUNT DE FAPT DE „ALTĂ NAȚIONALITATE ”-NU CONLOCUITOARE! TRIMITEȚI NIȘTE„ ROMÂNCE” DIN ROZAVLEA ȘI POIENILE DE SUB MUNTE SĂ ȚINĂ „UCRAINENII-GRĂNIȚERI ” DE VORBĂ ȘI PRIMIȚI-I CU OMENIE PE…!CĂ SIGUR KWJOHA AL NOSTRU VA TRIMITE PENTRU UN UCRAINEAN RECUPERAT CEL PUȚI 10 MILITARI ROMÂNI SĂ SE BATĂ CU FRAȚII UCRAINILOR … GO AHEAD!!!

  3. Dezertorul trebuie predat urgent autoritatilor ucrainiene. Romania nu trebuie sa se implice in razboi, ca n-are rost sa punem pielea pentru un regim care ne este dusman.

  4. MĂI ROMÂNI IUBITORI DESCHIDEȚI-LE GRANIȚA ȘI ȚINEȚI DE VORBĂ GRĂNICERII „UCRAINENI ” CARE SUNT DE FAPT DE „ALTĂ NAȚIONALITATE ”-NU CONLOCUITOARE! TRIMITEȚI NIȘTE„ ROMÂNCE” DIN ROZAVLEA ȘI POIENILE DE SUB MUNTE SĂ ȚINĂ „UCRAINENII-GRĂNIȚERI ” DE VORBĂ ȘI PRIMIȚI-I CU OMENIE PE…!CĂ SIGUR KWJOHA AL NOSTRU VA TRIMITE PENTRU UN UCRAINEAN RECUPERAT CEL PUȚIN 10 MILITARI ROMÂNI SĂ SE BATĂ CU FRAȚII UCRAINILOR … GO AHEAD!!!…AȘA-I CUM V-AM SPUS –BĂIEȚII DIN U”KRAINA VIN LA FETELE DIN ROZAVLE ȘI POIENILE DE SUB MUNTE(NOI LE ZICEM „RUȘTE”) VOR SĂ SE ÎNSOARE AICI ȘI SĂ PARTICIPE LA REFACEREA DEMOGRAFICĂ A ZONEI!

  5. Prost gramada. vrei sa fugi de razboi, te duci in Belarus sau RUsia nu intr-o tara nato de unde vei fi expediat direct pe front. Oricum, razboiul e cam gata; cei care s-au inrolat voluntar acum doi ani, au luptat cat au luptat.. da aia s-au terminat. acum sunt trimisi pe front oameni care nu vor sa lupte.. langa Harkov se predau in masa rusilor.. macar scapa cu viata.. oricum granita probail a fost trasata de zece ani.

  6. RICONIUK SEVSCENCO—Ma tu esti bat crita.In loc sa dormi scrii bazaconii.

  7. Acum sa-l dati morii ukrane de macinat mortii, antiromanilor!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.