Alt urs împușcat la Sf. Gheorghe

Un urs care a intrat în cursul zilei de miercuri în municipiul Sfântu Gheorghe şi în localitatea aparţinătoare Chilieni, unde a omorât o capră, a fost împuşcat, a anunţat joi, primarul Antal Arpad.

„Decizia nu a fost uşoară”, însă a fost necesară, având în vedere pericolul pe care îl prezenta pentru localnici şi pentru bunurile acestora, a susținut edilul citat de Agerpres.

” În prima fază a fost tranchilizat de medicul veterinar, dar după aceea primarul decide, deci era responsabilitatea mea. După ce am parcurs ce scrie în lege, (…) am luat decizia să fie adormit definitiv. Nu a fost o decizie uşoară”, a declarat primarul Antal Arpad care a povestit cum l-a prins pe „individ“.

El a mai menţionat că, din păcate, şi oamenii şi urşii au ajuns într-o situaţie tragică.

Urs împușcat în curtea unui liceu

„Să ştiţi că mie îmi plac foarte mult uşii, v-am mai spus acest lucru, că sunt foarte mândru de faptul că este un simbol al pădurilor noastre, dar eu cred că este o tragedie şi pentru urşi şi pentru noi faptul că am ajuns în situaţia asta, să împuşcăm urşi prin oraşe, comune, să îi lovim cu maşinile, cu trenul, să cerşească la marginea drumului. Nu ăsta este ursul pe care eu doresc să îl văd. Deci nu turismul de genul că vine cineva din alte zone să vadă un urs la marginea drumului. Asta nu e turism, asta e bătaie de joc pentru urs”, a mai spus primarul Antal Arpad.

Miercuri dimineaţă, cetăţenii municipiului Sfântu Gheorghe au fost avertizaţi, printr-un mesaj Ro-Alert transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, că a fost semnalată prezenţa unui urs la intrarea în localitate, în apropierea Cartierului Gării. Cel de-al doilea mesaj, transmis după-amiază, indica prezenţa ursului pe malul Râului Olt, înspre Chilieni, unde a şi fost găsit.

Acesta este cel de-al doilea urs împuşcat vara aceasta, după ce a intrat în municipiul Sfântu Gheorghe

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

15 Comentarii

 1. Ungurii daca nu au ursi in Ungaria ,insista sa ucida si ursii romanilor,ca in bancul cu capra vecinului,din invidie

 2. PRIMARUL CRIMINAL DE LA MIERCUREA CIUC MINTE ORDINAR! URSII NU ATACA, sunt FRICOSI!!! Bestiile de-acolo faca afaceri cu trofee
  se vânatoare (scumpe) si blanuri (scumpe). Politia de ce nu intervine pentru oprirea distrugerii patrimoniului natural al tarii si pedepsirea criminalilor afaceristi?

 3. ps CRIMINALUL DE PRIMAR din Miercurea Ciuc implica faptul ca URSUL A FOST ÎMPUSCAT DIN ORDINUL LUI. Ajungea sa-l lase sa se plimbe, asa cum se-ntâmpla în Canada, SUA, Rusia … fiindca inofensiv (primarul MINTE CU NERUSINARE c-ar fi atacat o capra, ca sa-si ACOPERE PROPRIILE AFACERI ILEGALE, cu trofee de vânatoare si blanuri de animale), si parchetul din Miercurea Ciuc e de coniventa cu respectivul infractor.

 4. erata : primarul din Sf Gheorghe si parchetul din Sf Gheorghe.

 5. La cât mai mulți! Poate ii momiți și împușcați și pe cei din județele limitrofe

 6. Foarte bine!…asa trebuie procedat cu animalele sălbatice care au invadat localitățile…poate ne spune guvernul meu câți urși au germania, italia,franța, austria, spania…?si câți urși au fost aduși din toată europa în colonia rumania?…
  Groapa de gunoi a europei…

 7. De-asta nu-i niciun comentariu de-al lui pe forum. Fie-i blana usoara.

 8. -Nu ăsta este (introduceti orice, la discretie) pe care eu doresc să îl văd.
  (replica e polivalenta)

 9. Săracul Urs ! Mai bine se ducea la Ciolacul ! Ai dădea 1 Covrig !

 10. Ursii din Carpati vorbesc putin pe romaneste – mor , mor ….. daca spunea- meg halom – avea sanse sa supravietuiasaca . Si ursii trebuie sa vorbeasca ungureste . Altfel …. urmaririti deznodamantul .

 11. @Rammstein. În Germania au împușcat un biet zimbru care trecuse din neatenție frontiera cu Polonia. Urși? Poate împăiat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.