Surprize-surprize. Ce este ambarcaţiunea fără pilot găsită lângă Tuzla

UPDATE Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a transmis, vineri, că ambarcaţiunea răsturnată la est de Tuzla şi recuperată de nava ARSVOM, ”s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot”. Este cercetată de minister, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, conform procedurilor operaţionale specifice.

MApN a precizat că nava de căutare-salvare Artemis a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare a transportat, joi seară, în zona de siguranţă a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, o ambarcaţiune recuperată din apele teritoriale româneşti.

”Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a pus în aplicare procedurile operaţionale specifice de cercetare a ambarcaţiunii. Miercuri, 3 aprilie 2024, nava de căutare-salvare Artemis a executat o misiune specifică pentru o ambarcaţiune răsturnată la aproximativ 20 Mm est Tuzla, care s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot”, a arătat MApN.

Nava de căutare-salvare Artemis a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare a transportat, joi, în zona de siguranţă a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, o ambarcaţiune recuperată din apele teritoriale româneşti.  

Miercuri, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a fost alertată de către Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) cu privire la o ambarcațiune răsturnată, în zona travers Tuzla,  precizează Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Constanța.
Reprezentanții săi mai afirmă că „Nava SAR ARTEMIS, din cadrul ARSVOM, a fost solicitată să intervină pentru a efectua operațiuni de căutare și salvare, dar în urma căutărilor nu a fost găsită nicio persoană, singurul obiect identificat, în perimetrul de căutare, a fost barca răsturnată.
Fiind considerată un pericol pentru siguranța navigației, ambarcațiunea a fost remorcată de către nava Sar Artemis- ARSVOM și adusă în port, pentru a se face investigații.
În acest moment este o anchetă în curs de desfășurare și se fac cercetări de către organele abilitate.
În ce privește activitatea ARSVOM, misiunea a fost îndeplinită cu succes, conform procedurilor pentru intervenții de căutare și salvare, sub coordonarea și la indicațiile Centrului Maritim de Coordonare.
Amintim faptul că, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare este organul tehnic de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, prin care acesta asigură activitatea de căutare și salvare a vieții omenești pe mare și intervenții în caz de poluare“.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

21 de Comentarii

 1. Vai de mama voastra si ambarcatiunile voastre ,armata rumuna cei mai mari eroi de pe planeta

 2. serios..??!! da’ armata ce-a pazit ? …ca, a reactionat la telefoanele populatiei..? da’ daca era un submarin inamic ..? barca-i goala, caci ocupantul a fugit in Rusia sa ia un pic de azil politic , cetateanul fiind ukran ..!

 3. Adica o drona ucraineana. Alte stiri despre ea spun ca avea aparatura de bruiaj si a fost dusa undeva unde poate fi detonata incarcatura!

 4. Comunicat confuZ al ARSVOM !
  Barcă ? Dronă marină ? Ucrainiana ? Rusească ? Românească ?
  Ăștia de la ARSVOM au nevoie de un StatMajoriZd care a performat la GărZile Patriotice Tulcene !
  Și nu numai, măR😜g…

 5. Am o intrebare simpla pentru cunoscatori.De ce respectiva ambarcatiune nu a fost investigata,verificata la fata locului (se putea face cu ajutorul scafandrilor) si apoi sa fie remorcata si transportata in port.Stiu ca era un pericol de navigatie dar normal ar fi
  fost sa se emita un aviz de navigatie si se rezolva problema,fara a pune in pericol pe nimeni.Nici un ziarist sau televiziune nu si-a pus acasta intrebare primoriala si absolut logica.Atentie!Nu astept răspuns.

 6. Iarasi Putin? Ce mai poate sa zica acum cand i s-a gasit si pasaportul si certificatul de nastere? Dictatorul iarasi incearca sa destabilizeze democratia noastra! S-a gasit si o lopata, dovada ca vroia sa sape in jurul Casei Poporului ca sa se darame!

 7. …de Gherase Dendrino:
  Este, fie:
  -un barbun de stepă ucrainean ieșit la suprafață să ia aer pe culoarul securizat de transportat orișice,
  -o bărcuță fără importanță care face pluta pe spate

 8. ”s-a dovedit a fi un posibil…”

  Unde ati facut voi scoala: cum s-a „dovedit” a fi un „posibil”, adica se pare ca e sigur, nu ?

 9. Ca sa fie o ambarcatiune fara pilot, in primul rand ar trebui sa fie dotata cu un sistem propriu de propulsie, cu un sistem de comanda/dirijare si un sistem de transmitere a imaginilor si datelor.
  O ambarcatiune lasata in voia valurilor si curentilor marini este o epava……[F Kalacu Motz ot CzernowitZ, necititor de clasici, nechimisZd, nespecialiZat, neofitZer in SM Al GP, nenimic. Adica ZERO BARAT]

 10. PROBABIL ERA UN FEL DE STRUTO-CAMILA CARE AMENINTA FOTOLIUL CELUI DE LA TREI COCENI SI SECRETARIATUL NATO !!!

 11. Mda. Ești clar atacat romîne.. Iți vin drone, mine, ambarcațiuni, radiații, tot ce vrei de la ukran,.. și te consideri in siguranță, chiar dispus, devreme ce o mină ți-a și explodat la dig.. Mă intreb de tot dai niște bani taxă de protecție, nu e cazul să chemi pe Joska să te apere, să-ți scoată boambele și dronele din mare ??

 12. Mda. Ești clar atacat romîne.. Iți vin drone, mine, ambarcațiuni, radiații, tot ce vrei de la ukran,.. și te consideri in siguranță, chiar dispus, devreme ce o mină ți-a și explodat la dig.. Mă intreb de tot dai niște bani taxă de protecție, nu e cazul să chemi pe Joska să te apere, să-ți scoată boambele și dronele din mare ??

 13. Cam dese aparițiile unor astfel de „OZN-uri” prin zona Dobrogei. Că este un dispozitiv exploziv ucrainean cred că nu se mai îndoiește nimeni. Dar ce mai știm despre „OZN-ul” din Insula Mare a Brăilei? Nimeni nu mai găvărește nimic: este rusească sau ucraineană, că doar nu o fi americană scăpată de sub control de niște operatori de pe la Kogălniceanu.

 14. TIN SA-L ANUNT PE ,,CATINDATUL ,,LA FOTOLIUL DE SG NATO CA NU M-A EXONERAT NIMENI DE JURAMANTUL DEPUS !!! LIVRETUL MEU MILITAR ESTE TAIAT IN 2 DIAGONAE SI PE MIJLOC !!! POATE II SPUNE CINEVA ( CIUCA ) CE INDEAMNA ( NU E GRESALA )

 15. La TV spunea ca este o barca cu propulsie si cu o antena dew bruiaj. Din foto nu se vede nicio antena, macar de 1 cm. O fi vreo antena subacvatica…..[F Kalacu Motz: necititor de clasici, nechimiZd, nestatmajoriZd. Neicanimeni]

 16. dupa cum arata ,e un submarin nuclear rusesc dezmembrat,dupa ce a fost vandut pe vodca

 17. „S-ar putea să fie o navă fără pilot…”.Nu zău? Cine-i geniul care a venit cu bâlbâiala asta? Eu cred că nu-ți trebuie un IQ peste 84(83 e un minimum) ca să vezi dacă are vreun servomotor pe cârmă cu două sau trei sârme-ntr-o cutie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.