Ambasadoarea SUA ni-l dă pe Marcel Ciolacu drept exemplu

 Românii care au viză de Statele Unite să urmeze exemplul premierului Marcel Ciolacu şi să le reînnoiască. Acesta este sfatul dat de Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, într-un interviu acordat Digi24. De ce să procedăm astfel? Pentru că așa am contribui la îndeplinirea obiectivului de a scădea rata de refuz a vizelor până la un prag care să permită includerea României în programul Visa Waiver, susține diplomatul.
 România este printre foarte puţinele ţări membre UE ai căror cetăţeni trebuie să solicite viză pentru SUA. Principalul motiv pentru care România nu poate fi inclusă în programul Visa Waiver este rata mare de respingere a vizelor în rândul celor care o solicită.
În ultimul an, aceasta s-a îmbunătăţit simţitor și a ajuns la 8,79%, cea mai mică din toată istoria relaţiilor cu SUA, însă pragul de includere în programul Visa Waiver este de 3 la sută.

„Sunt mulţi oameni care şi-au reînnoit vizele, prim-ministrul a fost aici săptămâna trecută pentru a-şi reînnoi viza. Aşadar, sper că telespectatorii noştri îşi vor reînnoi vizele, dacă le au deja sau vor aplica, dacă plănuiesc o călătorie. Şi asta ne va ajuta să atingem obiectivul pe care ambele ţări doresc să îl atingă”, a adăugat ambasadoarea.
„M-am alăturat românilor care în aceste zile își iau vize pentru #SUA, chiar dacă nu intenționează să călătorească în următoarea perioadă.
Scopul demersului nostru este de a coborî rata respingerilor sub 3% pentru a îndeplini astfel condițiile eliminării vizelor pentru Statele Unite ale Americii.
Avem un Parteneriat strategic cu Statele Unite puternic și vă invit pe toți cei care îndepliniți #condițiile pentru obținerea vizei să vă alăturați acestei acțiuni. Împreună, putem atinge obiectivul ca din 2025 românii să călătorească fără vize în SUA!“, scria premierul săptămâna trecută pe FB.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

13 Comentarii

 1. …astia nu se pot abtine sa minta!…deci, marea mica rata de respingere este, de fapt, raportata inclusiv la numarul vizelor reinnoite…pai, daca nu ai calcat pe bec pe-acolo, nu au o problema sati reinnoiasca viza…daca se duc 100 de insi pt acest proces si se duc doi pt viza noua, si sunt respinsi, natural ca procentul de respingere este de 1,90 si ceva la suta…alta realizare marca scamatorul slinos de buzau…

 2. Dodica, tocmai pe ursar îl dă exemplu😯 că om serios și cinstit?! Daca și ursarul e serios și cinstit, înseamnă că toți din politica românească sunt la fel că Ciolacu. Ce manipulare mizerabilă.

 3. Cine mai vrea să ajungă în USA să-și ia bilet pentru Mexic.
  Mai departe e simplu, California te așteaptă cu o mulțime de trotuare pe care să-ți montezi cortul.
  măRog…😜

 4. Vorba aia: spune-mi cine te laudă şi îţi zic a cui slugă eşti! De altfel iată ce spune DEX:
  ciolac, ciolacă adjectiv
  1. regional Despre mâini, picioare, prin extensiune despre oameni: ciung, ciunt, paralizat, schilod.
  sinonime: ciung ciunt paralizat schilod
  etimologie:
  limba turcă çolak

 5. Ma intreb daca astia doi ,Ciolacu covrigarul de Buzau si doamna ambasador ,cu figura ei de intelectuala in specialitatea tinighigerie ,stiu cam cit de mult sint iubiti si apreciati de romani .

 6. Daca ne taiem imprejur si purtam tichie, primim viza permanenta?

 7. America trebuie sa scoata ca austrul Shengan. Nu ca vrem noi ci ca asa a decis Ue.

 8. Când te laudă americanii nu de bine, nu pentru lăudat ci pentru românași. Urmează alte miliarde de dolari dirijate spre Noua Înaltă Poartă.

 9. Campanie a ambasadei USA pentru a strânge fonduri. Viza va fi scoasă . De ce să mai plătesc eu o taxâ ca să meargă alții fără viză ?

 10. Bineînțeles că-l da exemplu pe covrigarul cocalar. Slugă mai docilă nu există! Si el, covrigarul, ne spune că românii sunt stăpâni pe tara lor. Ce mizerabil!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.