Ambasador: Românii nu sunt atât de duri cu rușii (video)

Autorităţile române nu sunt atât de dure în relaţiile cu Rusia ca alte state membre NATO şi, din punctul de vedere al Moscovei, rămâne o uşă întredeschisă pentru relaţii în viitor.  Declarația surprinzătoare îi aparține ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, și a fost făcută într-o conferinţă de presă organizată de Ziua Limbii Ruse.

Pe de altă parte, diplomatul recunoaște că relațiile bilaterale aproape nu există în prezent. Valery Kuzmin a ținut însă să precizeze că această întrebare trebuie pusă autorităţilor române, pentru că Rusia întotdeauna a fost pentru relaţii bune cu toate ţările din lume.

Ambasadorul mai are un regret – a constatat că în România, unde sunt peste 20 de zile dedicate culturii şi limbilor minorităţilor, nu există nicio zi pentru a marca cultura şi limba rusă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9

26 de Comentarii

 1. Dupa ce slugile CIA si FBI ale Soros din SRI si alte structuri vor zbura de la comanda de tot abia atunci Romania poate avea ceva politica externa, dar pana atunci sclavie in colonie lingand tot la DC se stie

 2. -e vb. de „reprezentantii romani”:
  noi putem fi mai duri,
  pa jalustâ!

 3. Foarte bine ca guvernul roman nu e atat de dur cu Rusia precum alte tari.
  Cand se va asterne praful noi tot cu rusii vom sta langa si e bine sa ai niste portite deschise.
  Americanii vor pleca maine-poimaine iar europenii vor incerca sa ne bage sub tren cu prima ocazie.

 4. Eu n-am de ce sa fiu dur cu ei. Razboiul din Ucraina este si a fost creat de SUA si de Vest.
  Viitorul Romaniei inseamna BRICS+.

 5. Declaratia nu mi se pare „surprinzatoare”, @Magda Colgiu-David. Ambasadorul rus la Bucuresti vede lucrurile corect: autoritatile române nu s-au grabit sa faca declaratii belicoase, ireversibile privind relatiile diplomatice : n-au facut DECÂT STRICTUL IMPUS DE BRUXELLES în atitudinea fata de Ucraina, mai ales ca respectiva tara, în care sunt români persecutati de-un regim neo-nazist neales (li se interzice limba si cultura si sunt obligati de noile legi privindu-i pe „ucrainienii autentici”, la saracie), si care distruge patrimoniul natural al tarii (Delta Dunarii, Marea Neagra), n-are cum sa-i fie aliata. Sustin ca Johannis a facut, pâna acuma, strictul necesar IMPUS de Bruxelles, si repet, IMPUS de BRUXELLES, de-o Comisie de tâlhari si de corupti. Si-n privinta numitei Sandu Maia, la fel. Desi o primeste la Cotroceni.

 6. Contele Kisseleff în fruntea armatei ruse de eliberare le-a dat valahilor o primă constituție, le-a făcut drumuri pietruite în Bukale (că pînă atunci înotau cu opincili în noroaie), le-a inventat „Turnu’-Severin” (n-are nici o bază istorică – Cetatea ungurească a Severinului e la 15 kilometri distanță, și n-a fost nici un moment valahă, istoria ei glorioasă a fost legată
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Banatul_Severinului
  exclusiv de bănățeni și ardeleni, unguri și români („Lista Banilor de Severin: 1233-1524”) – e un oraș ieșit dîn spuma Mării, PARDON! Dunării, ca șî Praziliia pi Amazon) și l-a construit peste Cerneții oltenești prăfuiți, de pînă atunci, i-a europenizat în limbă (franțuza, atunci a ajuns să fie limba fanarihoților dă Bukale) și-n îmbrăcăminte (pînă atunci fanarihoții se îmbrăcau ca stăpînii lor turci,
  https://www.rfi.ro/sites/default/files/articol/boieri.jpg
  https://www.clb.ro/img/pozeprod/228/1002/71/356765.jpg
  azi sunt la costume vărzace șî vuittoane,
  https://www.cancan.ro/wp-content/media/441/2681/33713/14982675/2/61361696.jpg?width=680
  și-au uitat proveniența…)

 7. Dle.Kuzmin învață l.romana și să vezi că românii te vor asculta mai atent…nimic nu-i mai respingător când auzi un rus vorbind de istoria românilor și a unui roman despre istoria cu Ioan cel Groaznic!!??

 8. Domnule ambasador, sintem mulți alaturi de dumneavoastră! Sa auzim de bine cît mai repede ?

 9. Dle Kuzmin,romanii au decis demult pe a cui o suje sunt mindri de asta.Aia îi da pumni in cap,iar ei nu-i dau drumu.Asa vad eu Parteneriatul Strategic consolidat de tatar.Prezint scuze!

 10. Normal ! Rusii nu sint prosti … ce, credeti ca nu isi dau seama si ei ca intre popor si ce simte acesta, pe de o parte, si tagma jefuitorilor si actiunile lor criminale si slugarnice, pe de alta, este o departare ca de la Pamint la Luna ?

 11. Speram sa ramana asa, pentru ca in curand vom fi vecini in partea cu Odesa.

 12. Nu a mai fost loc pentru literatura rusă că trebuie promovate literatura romanes, ucraineană, maghiară, finlandeză, cărțile lui Hilary Clinton, Michelle Obama, Drumul spre libertate. Harry & Meghan, Prințul Harry – Rezerva, cărți despre iubirea în diversitate și alte baliverne, care altfel se vând cu succes.

 13. Este foarte simplu de ce este aceasta situație.Adevaratii conducători ai României sunt PRO SOVIETICI lucru pe care îl știe foarte bine domnul ambasador.Acesta este motivul comportamentului tarii iar neaosii romani care sunt în funcții au comportament de sluga.Si acest lucru îl știe domnul ambasador.

 14. 1945-1946-ROLUL LUI STALIN ÎN ALIPIREA MARAMUREȘULUI ȘI SĂTMARULUI LA ROMÂNIA -PLAIVAZUL LUI CHURCHIL PARCĂ TRASASE GRANIȚELE MAI LA SUD ! DACĂ ASTA E O „FALSITATE” ȚMI CER SCUZE ȘI VREAU SĂ MĂ LĂMUREASCĂ UN ISTORIC CU DOCUMENTE LA VEDERE! CĂ IATĂ UNGURII SE LIPESC ȘI DE RUȘI ȘI NICI NU AM AUZIT DIPLOMAȚII UE CĂ NE-AR LUA PARTEA ÎN FAȚA „IREDENTISMULUI UNGAR”! PENTRU MINTEA MEA CEA MAI BUNĂ SOLUȚIE AR FI „O FEDERAȚIE ROMÂNĂ -UNGARĂ CU CAPITALA LA CLUJ-NAPOCA IAR BUDAPESTA ȘI BUCUREȘTI (ȘI CHIȘINĂUL )-CAPITALE „PROVINCIALE ” CĂ ALTĂ ERA SOARTA EUROPEI DACĂ CAROL ROBERT AJUNGEA CU REGATUL LA TOMIS ȘI ODESSA!

  9ȘI KIȘINĂU

 15. Romanii datoreaza enorm rusiei – singurul din cele 3 imperii vecine care ne formeaza in pozitii de leadership!!
  Prin sperjurul lui petru cel mare intram in europa academica – acesta refuzand sa-l predea pe prietenul sau cantemir turcilor, ASA CUM JURASE CA IMPARAT.
  Prin kievul moscovit al lui movila si cu resursele lui rezistasem inca ortodocsi clestelui catolicism vienez – calvinism otoman (sic).
  Alaturi de rusi, ESENTIAL, iesim din fanar in modernitate, obtinem independenta si dobrogea, doar prin eroii lor morti in moldova facem romania mare.
  Apoi stalin ne restituie ardealul, IN POFIDA OPOZITIEI ANGLO-SAXONILOR iar numai prin moscova realizam industrializarea masiva.
  Lasati de capul nostru NU CONFIRMAM si e nevoie iar de un gorbaciov ca sa ne scape de foamete si de dezmembrarea planuita in vest in 89.
  Si dupa cum am mai spus fara o rusie prabusita in anii 90 n-am fi intrat in ue in genunchi.

 16. Hoppppa, momeala pe cârlig,. Intoarce romania iarăși armele ?? Tradițional ??

 17. Rusia este in relatii bune doar cu statele care accepta sa le fie slugi si sa le aplaude invazia si crimele din Ucraina. Sau cu statele mai puternice de la care poate obtine niste profituri si sprijin.
  Cu statele vecine mai mici, relatiile pe care le accepta Rusia sunt doar de la stapan la sluga. Cand zbiara Putin, ori stai smirna, ori te ameninta ca-ti trimite racheta atomica in cap daca misti in front.
  Relatiile cu Rusia sunt la fel ca acelea pe care le poti avea cu golanul, smardoiul si puscariasul cartierului. La fel trebuie sa pastrezi distanta, altfel Ivan ti se urca pe divan.
  Am mai avut noi relatii fratesti cu rusii si am zis mersi cand am scapat de ei si de relatiile cu ei……[Rumburak]

 18. E un teritoriu ajuns colonie evvreuasca amerucana in care se mai baga si franceziu si englezii.
  Vina e a rusilor . S-au bucurat cand ne’-au incalecat evvreii.

 19. @ „,,Relatiile” cu Rusia”, 6 iunie 2023 la 18:30
  Taci, bă, Rumburace!
  Uite, îți mai dau io 1 Dollar, ca să pui lîngă alea 4 miliarde, ca să primești ruginiturile amerloce F-16 pentru care ai început să plătești de ani în șir, da’ încă nu le poți folosi! Știi cum e la ‘vele amerloce de saloon: plătești înainte, da’ vine cowboyu’ și le ‘te înaintea ta, iar apoi ție ți se spune că ai consumat cuponu’, că a venit șăfu’ tău… GHINION, neică! HAHAHAHAHA!

 20. Romania trebuie sa aiba relatii normale cu toate tarile inclusiv cu Rusia, si nu relatii de vasalitate cu SUA si de dusmanie cu cine ni se impune. Romania si Rusia au interese similare si legitime in Ucraina, atat teritoriale cat si cu privire la populatiile proprii asuprite de catre ucrainieni. Ar trebui sa ne vedem interesul nostru, si nu al altora.

 21. Ucraina nu a fost și nu va fii niciodată prietena României,majoritatea românilor nu susțin Ucraina

 22. Daaaa….dar pe de alta parte daca pleaca americanii de pe aici am belit-o (pe romaneste): Intram in clestele austriaco-ungar(si cu sprijin german)-rus. Noi nu suntem in stare sa le dam doua palme la unguri acum,iata ! Nasol, f.nasol.

 23. Cate dezamagiri din partea Rusiei,cate tradari,cat tratament neadecvat,cata nesabuinta,santeti complici la crearea contextelor si crizelor pentru DICTATURA DIGITALA,atunci cand trebuia sa ramaneti un obstacol si un exeplu pentru toti impotriva Marxismului Globalista.RUSINE RUSIA!

 24. @NOSTRA CASA … DARMATA … 🙂

  Amice, esti NAROD.
  Si Lifta …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.