Ambasadorul Germaniei: Mulţumesc Forţelor Terestre române

Militarii germani, alături de aliaţii din Ţările de Jos, Franţa, Spania, SUA şi România, participă la cel mai mare exerciţiu NATO de la sfârşitul Războiului Rece. Aproximativ 5.000 de militari vor lua parte, iar la diferitele misiuni de desant vor participa până la 1.500 de paraşutişti şi forţe specializate. Locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul de brigadă Daniel Pop, a numit această operaţiune „un eveniment istoric”.

În cazul deplasărilor, dar şi în cazul operaţiunilor ale Air Mobile Task Force (AMTF), sunt utilizate cele mai diferite modele de aeronave ale naţiunilor participante. În total, este vorba despre aproximativ 40 aeronave cu aripi fixe şi 35 de elicoptere, precum şi 200 vehicule terestre.

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer a multumit Forţelor Terestre române pentru ospitalitate.

„În aceste vremuri dificile, trebuie să facem totul, ca aliaţi NATO, pentru asigurarea protecţiei cetăţenilor noştri şi a teritoriului aliat. În acest sens, capacitatea unei deplasări rapide de trupe este decisivă. Mulţumesc Forţelor Terestre române pentru ospitalitate şi excelenta colaborare”, a spus ambasadorul, potrivit unui comunicat al misiunii diplomatice.

General-maior Dirk Faust, comandantul Diviziei Schnelle Krafte, a precizat că în cadrul operaţiunii Swift Response se desfăşoară exerciţii de desant şi debarcare din elicoptere, în condiţii de luptă, pentru a demonstra deplasarea unor trupe rapid operaţionale.

„Pe lângă pregătirea pentru deplasare şi luptă, demonstrarea disponibilităţii de apărare a ţării şi a alianţei la frontiera externă a NATO este obiectivul principal al acestui exerciţiu. Aceasta este, desigur, comunicare strategică. Transmitem un semnal general foarte clar cu exerciţiul ‘Steadfast Defender’, că suntem oricând foarte rapid operaţionali pentru deplasarea de forţe în acele zone, în care este nevoie de ele şi în care descurajează agresiunea oricărui adversar”, a arătat Dirk Faust.

Divizia Schnelle Krafte urmăreşte, în principiu, deplasarea strategică pe distanţe mari într-un timp foarte scurt, pentru a fi oriunde rapid operaţională. În acest sens, sunt utilizate toate modalităţile de transport posibile: aerian, terestru şi feroviar.

Obiectivul exerciţiului NATO Swift Response din România şi Ungaria, desfăşurat sub comanda general-maiorului german Dirk Faust, comandantul Diviziei Schnelle Krafte, este protejarea flancului sud-estic al NATO.

În vederea protejării flancului sud-estic al NATO, aproximativ 2.000 de soldaţi germani din cadrul Diviziei Schnelle Krafte (Division Rapid Forces) precum şi numeroşi militari ai altor aliaţi NATO şi personal de sprijin participă la un exerciţiu în România.

Pentru desfăşurarea exerciţiului multinaţional de desant în România, a fost operaţionalizat Forward Command Post al Diviziei în Ungaria, ca naţiune gazdă, precum şi postul de comandă al brigăzii aeropurtate 1.

 Foto Arhiva

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

 1. Hai mă băgați.ne in război daca aveți curaj,să vedeți voi când avem armament pe mâini cine moare primul!😉

 2. Dupa 83 de ani Istoria se repeta. Nu ad literam dar un pic se aseamănă. Cine zicea ca Istoria se repeta dar cu alți oameni ?

 3. Bravo Otan cel mai tare exerciț din histori sincer bravo, sa fim gata mereu.
  Danke shön Deutschland!

 4. Napoleon a inceput invazia pe 24 iunie, Dolfi pe 22.
  Te pomenesti ca astia vor sa inceapa pe 23, sa aiba ce sarbatori.
  1812…1941…2024?
  La pariu ca nici de data asta n-o sa fie prevazut echipament de iarna!

 5. OARE CINE PLATESTE PE CEI 5000 DE SOLDATI ?[CAZARE MASA ,BEUTURA ETC. ]CRED CA PULIMEA DIN RO.

 6. Evident. Are nenea Gigi cirezi multe … Chiar pentru 1.000.000 de osteni…
  Unde sunteti ostenii miei?
  HAUU! HAUU! HAUU!…

 7. Cum să nu mulțumească că asemenea proști și inconștienți nu a mai întâlnit. Deci în România,în aproprierea recolte, acceptă pe teritoriul ei acțini care vor distruge revolte, livezi, pășuni dar!!! Achtung, Achtung, Achtung “ Pentru desfăşurarea exerciţiului multinaţional de desant în România, a fost operaţionalizat Forward Command Post al Diviziei în Ungaria, ca naţiune gazdă”!!! Adică sunt adușii pe calea aerului MII de militari străini să tropăie pământul României, dar națiune gazdă e Ungaria (???) unde e și postul de comandă al unui exercițiului de ocupare prin desant al Ardealului. Președinte Iohannis, General Ciucă, premier Ciolacu, Parlament România, Ministerul apărări, CSAȚ sunteți în toate mințile? Așa departe se merge cu repetiții de pregătirea trădării?

 8. Baietii taichii, voi stiti cam cat timp le vor lua rusilor sa cucereasca Romania, daca vom face prostia sa nu stam in banca noastra? O NOAPTE! Voi aveti impresia ca trupele NATO, care exista acum in tara noastra, vor ramane aici sau ca vreunul dintre „aliati” va indrazni sa sustina militar Romania pentru a risca o riposta a Rusiei? V-am tot spus de-a lungul timpului ca dupa Ucraina, Rusia va lua la rand statele din flancul estic al NATO, incepand cu nordul Europei. Ce vor face atunci trupele NATO, inclusiv armata romana? Logic ca se vor duce sa lupte acolo unde se poarta razboiul. Cam ce efective creti voi ca vor mai ramane dupa ce vor fi decimate de rusi, pentru a mai putea ajuta si Romania? Si pe unde credeti voi ca ar putea interveni „aliatii” daca vor vrea s-o faca? Prin Ucraina? Haida de! Prin Ungaria? Bai, esti prost? Prin Bulgaria? Bai, esti nebun? Prin Serbia? Ninoninooo! Pe unde, cand Romania va fi inconjurata de foc? Asa ca singura optiune a Romaniei este NEUTRALITATEA, altfel vor fi sfartecati de vecini!

  Desteapta-te, romane, ca lumea geme de prostie!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.