Ambasadorul Rusiei în Polonia face ”de capul lui”

Convocat pentru discuții, ambasadorul Rusiei în Polonia nu s-a prezentat luni la ministerul de externe de la Varșovia.

Purtătorul de cuvânt al ministerului polonez al externelor, Paweł Wroński se întreabă dacă ambasadorul e capabil să reprezinte în mod corespunzător interesele Federației Ruse.

Ne întrebăm dacă ambasadorul urmează instrucțiunile Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova și dacă este capabil să reprezinte în mod corespunzător interesele Federației Ruse la Varșovia”, a declarat luni după-amiaza  ministerului polonez al externelor, Paweł Wroński, citat de ziarul Rzeczpospolita.

Ministerul de externe de la Varșovia anunțase duminică după-amiaza că va cere explicaţii din partea Rusiei pentru o „nouă încălcare a spaţiului său aerian” de către o rachetă de croazieră rusă.

Andreev a declarat luni după-amiaza pentru RIA Novosti, una dintre agențiile de presă ale statului rus, că nu s-a prezentat la sediul ministerului de externe de la Varșovia întrucât, susține el, partea poloneză nu a oferit dovezi ale încălcării spațiului aerian al țării de către o rachetă rusească, potrivit hotnews.

El a spus că încă așteaptă dovezi și cu privire la acuzația Varșoviei că o altă rachetă rusească a încălcat spațiul aerian al Poloniei în data de 29 decembrie a anului trecut.

Ambasadorul rus în Polonia, Serghei Andreev, se află în acest post din 2014.

În mai 2022, după începerea invaziei rusești în Ucraina, el a fost atacat cu vopsea la Varșovia după ce și-a făcut apariția la o ceremonie de comemorare a înfrângerii Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

16 Comentarii

 1. Când ministrul de externe Lavrov a chemat ambasadorii occidentali la o întâlnire, aceștia au binevoit să nu vină. Fără precedent! De ce s-ar umili ambasadorul rus?

 2. Se stie ca rachetele rusesti merg dupa fabrica de impachetat fumul daca vrei sa nimeresti un pod o sa nimeresti prima gradinita sau daca vrei sa nimeresti un tank vei nimeri 2 maternitati. Nu e neobisnuit. Cele mai bune rachete sunt Himars poti nimerii chilotii de pe sarma lui Putin de la 500 km din Anglia.

 3. Aștept ca Fratele Muraru să facă la fel…
  Aștept, aștept, aștept…măR😜g
  ■{Cititoru’ de Clasici Ruși pe nemâncate, nerăsuflate, nedormite. NOPȚI IN ȘIR !}■

 4. Unde-ati mai vazut vreodata muscal cu bun simtz? Bine ca n-a venit si n-a batut cu pantoful in biroul min de externe polak……[Rumburak]

 5. Ambasadorul Andreev a considerat ca nu are rost . A mai fost convocat pentru o situatie asemanatoare : pe 29 decembrie 2023 armata poloneza a acuzat Rusia ca un obiect de provenienta rusa , a patruns in spatiul aerian polonez si l-a parasit in mai putin de 3 minute ! Andreev s-a prezentat , a luat cunostinta si a cerut dovezi ca obiectul era rusesc . Dovezile nu au fost prezentate nici pana acum ! Acum este iarasi convocat ! Ca sa , ce ?

 6. @Tintin: Astăzi, „serviciul de securitate” ucrainean își sărbătorește aniversarea. Șeful SBU, Vasily Malyuk, s-a adresat ucrainenilor. În „raportul său victorios”, el a recunoscut o serie întreagă de acte teroriste, inclusiv atacuri pe Podul Crimeei și ținte civile pe teritoriul Rusiei. La sfârșitul discursului său, el a rostit ceea ce s-a dovedit a fi cuvinte „profetice”: „O explozie apare acolo unde este mai puțin așteptată”. În urma acestui fapt, rachetele rusești nu au lăsat piatră neîntoarsă în complexul de clădiri SBU din Kiev.

  Rusia a lansat o lovitură cu rachete asupra clădirilor Direcției Principale de Informații și a Serviciului de Securitate al Ucrainei din centrul Kievului.

  Potrivit presei de la Kiev, alarma a sunat chiar în ultimul moment. Se pare că a existat un motiv pentru o asemenea viteză – era cineva interesant în clădiri. De asemenea, se raportează că două sisteme de apărare aeriană Patriot au fost distruse pe aeroportul Kiev – Zhulyany.

 7. Polonezii ar trebui sa-l declare ,,persona non grata” sa sa-i faca vira din Polonia in 24 de ore. Doar as se invata mujicul sa se poarte decent.
  Probabil ca-l asteapta sa mai faca vreo magarie……[Rumburak]

 8. Canalele TG ucrainene postează imagini cu clădirea distrusă a Serviciului de Securitate al Ucrainei. Ele arată în mod clar că structura în sine practic nu există. Există doar câțiva pereți supraviețuitori nu mai înalți decât etajul doi, iar restul sunt doar ruine fumegătoare. În apropiere sunt mașini acoperite până la acoperiș cu cărămizi și pline cu structuri din beton.

  Serviciul ucrainean pentru situații de urgență nu poate începe curățarea molozului din cauza incendiului, fumului și fricii de un al doilea bombardament rusesc.

  Potrivit canalului Military Observer TG, lovitura ar fi putut fi efectuată fie cu rachete hipersonice Zircon, fie cu rachete supersonice Onyx.

  „O serie de atacuri cu rachete au fost efectuate asupra țintelor foarte sensibile ale comandamentului militar ucrainean de la Kiev”, scrie Military Observer. „Zona de poziționare a sistemului american de apărare aeriană Patriot din zona aeroportului Zhulyany a fost distrusă, precum și instalația SBU din centrul capitalei – unul dintre așa-numitele centre de decizie.”

  În plus, clădirea fostului sediu al Apărării Civile a Ucrainei, transferată în jurisdicția armatei ucrainene, a fost distrusă la Kiev.

  Presa ucraineană a păstrat până acum tăcerea cu privire la complexele Patriot distruse și vorbește despre clădirile distruse de rachetele rusești ca fiind inutile și dărăpănate.

 9. Ambasadorul rus nu s-a dus (spre deosebire de zdrentele de la noi, care dau fuguta cind ii cheama cu „aport !” balciza aia de reprezentanta a Licuriciului, pentru ca are scutire medicala ! Il doare in cot de pacalicii astia agresivi si nebuni de polonezi !

 10. Cu rachetele rusesti, orice ai spune, nu te joci ! Daca te loveste una, sint doua posibilitati : ori mori, ori ramii timpit pe viata ! Si pe tine am auzit ca te-a lovit una ! …

 11. Polonezii au vrut să-i arate cu degetul o curbă in aier pe unde cică a zburat o rachetă..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.