Amendă de miliarde de euro pentru Binance

 Binance, cea mai mare bursă de active digitale din lume, a recunoscut încălcarea legilor privind spălarea banilor într-un acord din SUA. Binance trebuie să plătească o amendă de aproape patru miliarde de euro și să își schimbe conducerea. 

Binance a pledat vinovat și a acceptat o amendă de 4,3 miliarde de dolari, aproape patru miliarde de euro. În plus, o schimbare la vârful companiei este o condiție prealabilă pentru soluționarea procedurilor.

După ani de investigații ale autorităților, procurorul general al SUA Merrick Garland a declarat că Binance a devenit cel mai mare schimb de criptomonede din lume – parțial prin infracțiunile pe care le-a comis. Acum, plătește una dintre cele mai mari amenzi corporative din istoria SUA.

Încălcări ale legilor privind spălarea banilor

Guvernul SUA acuză Binance, printre altele, că a încălcat legile privind spălarea banilor și, prin urmare, a permis fluxul de bani către teroriști și agresori de copii. Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat că Binance le-a permis actorilor ilegali să facă comerț nestingheriți. „A susținut abuzul sexual asupra copiilor, drogurile ilegale și terorismul în peste 100.000 de tranzacții”, a spus Yellen citată de pbs.org

Binance nu și-a respectat obligația de raportare. Aceasta implică și tranzacții cu legături cu organizații teroriste precum IS, Al-Qaeda, Jihadul Islamic sau Brigăzile Al-Kassam, care aparține Hamas. Se spune, de asemenea, că Binance a permis tranzacțiile cu utilizatori din țări supuse sancțiunilor SUA. „Binance a facilitat tranzacții de aproape 900 de milioane de dolari între utilizatorii americani și iranieni”, a spus procurorul general Garland.

Binance are voie să continue să opereze în SUA

Au existat și tranzacții în valoare de milioane de dolari între utilizatorii americani și utilizatorii din Siria și teritoriile ucrainene ocupate de ruși. Amenda de 4,3 miliarde de dolari împotriva lui Binance face parte dintr-un acord care permite platformei cripto să continue să opereze în SUA. Aceasta înseamnă, de asemenea, că Binance va fi pus sub supraveghere timp de cinci ani.

 Fondatorul și fostul șef Changpeng Zhao trebuie să părăsească Binance. Garland a spus că mesajul este clar. Folosirea noilor tehnologii pentru a încălca legea nu face pe cineva un făcător de probleme, ci mai degrabă un criminal. Zhao a scris pe platforma X, fosta Twitter, că a făcut greșeli și că trebuie să-și asume responsabilitatea pentru ele.

Șeful este înlocuit

Binance a spus că au fost luate decizii greșite. Binance își asumă responsabilitatea pentru acest capitol trecut. Richard Teng a fost numit noul șef al celui mai mare schimb de criptomonede din lume. Anterior, a fost responsabil pentru piețele locale.

Zhao a fondat Binance în 2017. Antreprenorul născut în China, cu cetățenie canadiană, era considerat un rival al lui Sam Bankman-Fried, fondatorul platformei FTX, care a dat faliment în urmă cu un an.

Cine e Changpeng Zhao?

Changpeng Zhao, cunoscut sub numele de CZ, este un antreprenor în serie cu un istoric impresionant de startup-uri de succes. El a lansat Binance în iulie 2017 și, în 180 de zile, a transformat Binance în cea mai mare bursă de active digitale din lume după volumul de tranzacționare. Fiind un pionier în industria blockchain, CZ a transformat Binance în ecosistemul blockchain principal, format din Bursa Binance, Labs, Launchpad, Info, Academie, Research, Trust Wallet, Charity, NFT și multe altele. CZ și-a petrecut tinerețea făcând burgeri înainte de a studia la Universitatea McGill din Montreal. În 2005, CZ a renunțat la rolul său de șef al echipei de cercetare și dezvoltare Futures Bloomberg Tradebook și s-a mutat la Shanghai pentru a înființa Fusion Systems. La scurt timp, a aflat despre Bitcoin și s-a alăturat Blockchain.com ca șef al departamentului de tehnologie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Spalare de bani? Nu stiu de asta, insa stiu ca aplicatia functiona jalnic in ce priveste partea de aprobare a contului in urma uploadului documentelor, iar suportul a fost zero. Iar recent, cand aveau nevoie de oameni sa bage bani in sistem, au inceput sa faca spam pe Whatsapp. O aplicatie si o firma de toata jena!

  2. se zice Beyoncé si e cantareata nu Binance banca de escroci chinezi

  3. ‘justitia’ SUA. ca si cand ai spune Stiinta Vatican.
    In SUA primesti 15ani inchisoare daca dai foc la steagul lgbt (caz concret). dar nu patesti nimic daca distrugi magazine, cladiri dai foc la masini. primesti 23 ani inchisoare daca protestezi impotriva lui Biden… Noul urss.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.