Amendă pentru Antena 3 după filmările din casa lui Moş Crăciun

Întrunit în şedinţa publică din data de 20.02.2024, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a sesizărilor primite şi a decis să aplice sancţiuni:

Postul Antena 3 CNN a primit o amendă de 10.000 de lei, deoarece în emisiunile informative „News hour with CNN” (22.12.2023, ora 18:00) şi „Ştiri” (23.12.2023, ora 11:00) au fost difuzate materiale audiovizuale despre Laponia ca destinaţie turistică, fără a se ţine cont de prevederile art. 29 alin. (1) lit. a) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, conform cărora: „Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiţii: a) să poată fi uşor identificate ca atare, comunicările audiovizuale cu conţinut comercial mascat fiind interzise”. În cadrul reportajelor intitulate „Cum ajungi acasă la Moş Crăciun, în Pădurea magică din Laponia”; „Cum arată căsuţa în care se pregătesc cadourile pentru toţi copiii din lume” au fost vizibile steagurile personalizate ale unei agenţii de turism.

Cu somaţie publică s-a ales postul Orange Sport 1 pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 109 alin. (1) lit. a) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, la difuzarea meciului de fotbal dintre echipele Petrolul Ploieşti – Rapid, transmis în direct în data de 15.12.2023, interval orar 19:56-22:08 [„Radiodifuzorii pot difuza în timpul transmisiei unei competiţii sportive inserturi grafice, cu respectarea următoarelor condiţii cumulative: a) insertul grafic se difuzează numai în momentul în care se înlocuieşte un jucător sau când se modifică scorul”].

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

3 Comentarii

  1. Prea puțin 10 mii la cate minciuni și aberații scot prin micul ecran cei de la A3 plătiți gras de politicieni.

  2. Penibil a ajuns CNA-ul: sa dea amenzi pentru imagini cu Mos Craciun!

  3. A început serialul „Spălarea escrocilor și hoților de lux” și pătarea celorlalți din politica românească! Episodul II pe toate ecranele tv sponsorizate! Aveți grijă să nu cadeți în capcanele aruncate!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.