Americanii vin la JO de la Paris cu toate starurile din NBA

 Fanii americani care au în baschet, hochei, baseball și fotbal american icoanele la care se închină, nu concep ca la JO de la Paris din această vară să nu vadă medalia de aur câștigată de echipa lor de baschet masculin.

Pentru aceasta, a fost mobilizată toată artileria grea din NBA respectiv starurile plătite cu sute de milioane de dolari. Această decizie a fost luată și pentru a spăla obrazul unui sport atât de popular și de iubit în SUA după ce la ultimul turneu de CM reprezentativa americană a încheiat abia pe locul 4.

Și nici la turneele finale de JO, atunci când starurile din NBA au refuzat convocarea, nu s-ar putea spune că s-au descurcat prea bine. Doar când vedetele au acordat interesul lor Jocurilor Olimpice SUA a defilat la cea mai importantă competiție a lumii, care are loc o dată la patru ani.

O singură dată, tocmai în 1992, a mai avut SUA cu adevărat un Dream Team. La JO de la Barcelona, absolut cei mai buni jucători din NBA au venit in corpore, pe teren fiind atunci nume imense precum Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Patrick Ewing, Scottie Pippen, Karl Malone sau Johm Stockton. Și a fost într-adevăr o diferență de valoare față de restul participantelor ca de la Pământ la Lună.

În 2008, SUA aduna din nou o parte dintre vedete, în frunte cu pe atunci tânărul LeBron James, alături de el contribuind la aurul oplimpic Chris Paul, Kobe Bryant, Carmelo Anthony, Dwyane Wade, Jason Kidd.

Acum, spre bucuria selecționerului Steve Kerr, a fost căutat de cele mai sonore nume din NBA, în frunte cu același LeBron James, care și-au exprimat dorința de a merge la Paris să mai câștige o dată titlul olimpic. Va fi o echipă a SUA aproape imposibil de învins, cu Kevin Durant, Jayson Tatum, Joel Embiid, Devin Booker, Tyrese Haliburton, Anthony Edwards, Jrue Holiday, Bam Adebayo și Anthony Davis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Daca situatia internationala se va deteriora ,nu cred ca sportivii americani vormai mai putea participa la Olimpiada pt. ca vor trebuii sa se inroleze in armata .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.