Amintirea Regelui

Sfârșitul anului a rămas o rană continuu deschisă prin abdicarea forțată a Regelui Mihai. Înlocuirea ordinii de drept și de stat cu silogismele sovietice ale crimei a distorsionat ființa românilor încă aflați în programată pribegie internă sau externă.

Sfârșitul de an nu este pentru români în zona speranței intregrale, ci a celei retezate, permanent reactualizată în dramatism.

Niciun eveniment de după 1990 nu a avut capacitatea și virtutea de a reda românilor sensul major al istoriei curente răpită.

Instaurarea REPUBLICII POPULARE ROMÂNE a fost un act criminal ale cărei consecințe sunt încă zilnic multiplicate de cei cu care suntem contemporani într-o simultaneitate deseori înfricoșătoare.

România nu este o veritabilă colonie pentru că amintirea Regatului și a ultimului său Suveran dăinuie aproape miraculos.

Tot mai puternică amintirea Regelui Mihai ca o uriașă speranță de dincolo de timpul inventariat chiar de rețelele criminalității constituite de manipulator de sinistră “ utilitate publică” în 1947.

Sfârșitul de an rămâne pentru români ca o constatare implacabilă a timpului oprit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 92
Ioan Vieru 1344 Articole
Author

33 de Comentarii

 1. Putina decenta din partea voastra aditorialistilor de la Cotidianul. Abtineti-va sa comentati voi. Nu sunteti in masura.

 2. El asa cam ca tac-su…putin dictator, si cu bucurie la muls de tara…ne-a lasat cu comunistii si nu a zis nici pas 40 de ani, dupa care s-a bucurat ca Securitatea i-a intrat in familie ca print mostenitor!
  Nemti au fost Carol 1 si Ferdinand…..restul cotarle dambovitene! Mai avem un exemplar!

 3. Sa fim seriosi domnule Vieru! Istoria pe care dvs. si eu am invatat-o de la invingatori(nu de la invinsii frustrati!) e cu totul altceva! Monarhiile estice devenisera prea ,,turcesti”, isi ofereau puterea celui care le-a dat tronul!in schimbul peschesului! De aceea americanii(care sfidau monarhia engleza) si englezii care inca mai credeau ca monarhiile vasale din Est vor invata ca monarhia engleza e ,,cea mai cea” din lume,au discutat la Malta, apoi in Livadia , la Yalta, soarta noastra…printre altele. Soarta Germaniei naziste se discutase la Quebec in Canada, intre 12-16 septembrie 1944. La a doua conferinta din Quebec se propusese de catre Churchil, Roosevelt si Mackenzie King(primul ministru al Canadei )de a aplica planul americanului Henry Morgenthau prin a transforma Germania in terenuri agricole si de a o impiedica sa se reinarmeze.

 4. In disperarea sa de a avea ajutor economic din partea SUA, Churchil a fost de acord. Insa afacerea Morgenthau a ,,avortat”” cand presa s-a implicat in a demasca mascarada anglo-americana! Desigur in disperare de cauza, Chiurchil si Roosevelt aveau nevoie de Stalin pentru a pune capat razboiului cu Japonia si au acordat acestuia toate concesiile. Soarta lui Mihai si a Romaniei(ca de altfel a Poloniei si a altor state sud si est europene)fusese petceluita!
  In 28 august 1968 Raymond Aron, publica in ,,Le Figar” articolul,, Yalta sau mitul pacatului originar”.Adica, o dubla imagime a mitlui: ,,a posteriori” o impartire efectiva a lumii ,dupa incepand cu 1947 si resentimentul frustrarii responsabililor prin absentarea sau rezultatele conferintei. Deci, Chiurchil -Stalin au semnat cam asa pentru Romania: englezii 10 % influenta, restul lui Salin! Si ce ne mai plangem ca rusii l-au alungat pe regele Romaniei monarhiste^ El fusese dat spre mazilire de catre Churchil cam de multisor! Nu ca Mihai era neamt, dar fusese un aliat de nadejde al lui Hitler!

 5. Am cateva greseli de ortografie in comentariile mele pentru care imi cer scuze! Nu fac o erata, e inutil!
  Multumesc pentru intelegere!

 6. Se pare ca domn Profesor Petrov a avut multi invatacei la lectiile sale tv de istorie pe care le preda impreuna cu asistentul Cristoi. La asa dascali, asa elevi!

 7. Un rege ADEVARAT nu abdica! Ce e aia „l-au fortat comunistii”!? Pai, care e deosebirea dintre el si neica Nimeni? Prin ce se deosebeste un rege de ceilalti muritori, daca poate si el sa fie fortat, sa abdice, sa plece linsitit si, dupa 50 de ani, sa revendice?!?

 8. Corect” #singur”,”un rege adevarat nu abdica”.A ales fuga rusinoasa dar sanatoasa pt.el ,cu un ten de bogatii si cu o renta lunara de 5000$ din spusele lui Talpes-SIE care cred ca stie ce spune.Comunistii i-au implantat in casa si omul securii-Radu Duda,auzi printr-o „duda”(teava)primeau rapoarte-iar acum metehnele furaciunilor se numesc retrocedaricatre Casa Regala(sic).Pai nu e bine asa?Republica cu Casa Regala e de „noaptea mintii”!

 9. Neagu Mircea 31 Decembrie 2020 , NIHIL SINE DEO ! LIBERTATE ! Happy New Year 2021 !

 10. @ Socolovici V.Da ai mare dreptate.Hai sa mai terminam cu acest rege MIHAI I,care juridic nu a fost niciodata rege.Peste cativa ani o sa criem si despre acest NEONAZIST,KLAUS WERNER IOHANNIS,ca a fost „mare patriot” si ca ROMANIA a avut de castigat cat a LENEVIT la COTROCENI.Acest MIHAI I a fost un mare tradator si datorita lui peste 160.000 de ostasi romani au fost luati prizonieri de catre rusi si care in marea lor majoritate nu s-au mai intors niciodata acasa,lasand parinti,sotii,copii fara ajutor tot restul vietii,El a MINTIT in noaptea de 23 AUGUST 1944,cand la radio a anuntat ca s-a semnat un „ARMISTITIU” cu sovieticii,armistitiu care s-a semnat abia pe 12 septembrie la MOSCOVA.El a tradat ROMANIA si dupa acest episod,semnand la 16 iunie 1989 „DECLARATIA DE LA BUDAPESTA”,prin care ungurii solicitau „AUTONOMIA TRANSILVANIEI si invatamant de toate gradele in limba maghiara”.Intrebat de ce a semnat,el a declarat:”ca a semnat-o ,pentru ca pretentiile ungurilor sunt intemeiate”.Cine l-a mai obligat sa semneze in 1989 acea DECLARATIE,impreuna cu alti TRADATORI ROMANI?El a venit in tara cu gandul sa „RECUPEREZE”,cat mai mult din bunurile ce au apartinut monarhiei,la fel ca si PRINTUL DE TINICHE PAUL.In rest ce a facut pentru aceasta tara?El a facut 3(trei)vizite secrete in ROMANIA si pe timpul lui CEAUSESCU,cu pasaport pe numele MIHAI ARGESEANU,pentru negocierea unor interese,inclusiv cele 42 de tablouri de patrimoniu,scoase ilegal din tara de catre CAROL al II-lea.Pentru ce a facut a primit prea mult de la ROMANI.Asa o sa primeasca si acest KWI.

 11. Poolimea nu dorește monarhie! Un rege demn și educat nu corespunde standardelor de mojicie ale plebeului românez, care nu se dă în lături de la a spăla cururi de moși și babe prin UE, dar îi pute monarhia. Marș la cules sparanghel cretinoizilor!

 12. „BEST-iile secu s-au dezlantuit din nou deversandu-si H-umorile in pangarirea trecutului romanesc. CUIB-ul legionar
  i-a trimis pe „shiva/nae/rene/core/Ina/marius/marin/miroiu” si pe „singur/Socolangiul” pt ca in haita sa-si latre frustrarile de bolsevici nevoiti la senectutea urata a ateilor antisemiti sa-si rotunjeasca pensiile speciale de TORTZIONARI AI SECU!. Aceste lepre secu se vand „patrioti” si „anticomunisti” in frunte cu „H-umoroid” si „rene/core/Antoanesei”, dar elogiaza „republica bolsevica”. Marsavia acestor umanoizi se intrece pe sine de fiecare data, rezervele lor in dejectii par inepuizabile. Nenorocitul „singur” il face vinovat in ticalosia lui ordinara pe Regele Mihai I de Romania fortat de asasinii contra umanitatii sa abdice. Aceasta creatura scabroasa nu stie ca Tzarului Nicolae II si Kaiserului Wilhelm II teroristii lui Lenin le-au capturat familiile, intregile dinastii, si i-au amenintat ca le lichideaza, inclusiv pruncii, ca si pe toti cei care le stateau la dispozitie! La fel s-a intamplat cu Regele Mihai in cazul caruia amenintarea cuprindea in afara familiei mai multe sute de studenti regalisti! Ticalosii nu vor sa inteleaga ca proviinciile romanesti au fost conduse de regi si principi si din nou regi care au contribuit decisiv la supravietuirea statala si crearea NATIUNII ROMANE, republica fiind instaurata SAMAVOLNIC de ANTICRISTII MARXISTI…Nu vor sa inteleaga ca dupa diversiunea din 1947 a urmat aceea din 1989 avand scopul perpetuarii la fel de samavolnice a „republicii bolsevice” cu presedinti CRIMINALII CONTRA UMANITATII care au fost instalati de Secu… Nici nu a dejectat bine taratoarea „singur” ca si l-a aplaudat alter egoul „nae”…Avem dovada ca legionarii Securitatii in frunte cu Gralul „H-umoroid” au ramas aceiasi bolsevici, republicani/antimonarhisti, ANTISEMITI, ANTICAPITALISTI si ANTIAMERICANI…Patria lor nu e ROMANIA GENERICA, ci republica inventata de taticii lor cominternisti…

 13. Adevăratul act criminal a fost arestarea Mareșalului Ion Antonescu și împiedicarea acestuia să semneze armistițiul.

 14. @ Georgica. Da ADEVAR graiesti.Cred ca o sa se trezeasca romanii si mai ales militarii si sa ceara reabilitarea acestui mare PATRIOT,care nu a strans averi ca HOTII de astazi si care a luptat in cele doua RAZBOIE MONDIALE.

 15. Este o surpriza placuta ca dupa 72 de ani de comunism tembel garnisit cu extreminarea a 1 milion de romani anticomunsiti pana in decembrie 1989 si inca 30 ani de minciuni antiromanesti , sa citim intr – un ziar , care incepe de cateva zile sa se schimbe, niste adevaruri crude despre ce a insemnat comunismul sovietic criminal pentru Romania , o tara europeana la nivelul Belgiei cand Majestatea Sa a fost nevoit sa abdice pentru a salva vietile a 2.000 de studenti romani anticomunisti care au demonstrat in strada pentru ,,Tara si Rege” . Sigur postacii platiti , unii stiind adevarul altii inraiti de partidul unic FSN arunca cu dejectii in istoria adevarata a patriei lor. Uitand ca daca nu era curajul Regelui Mihai I al Romaniei sa se alature Puterilor Aliate , la 23 august 1944 ar fi vorbit ruseste iar toate casele nu ar fi avut garduri pentru a nu incuraja proprietatea privata . Cele doua probleme care le dau fiori reci comunistilor lui Dragnea parnaiasul si Ciolan baiatul de gratare al serviciilor. Regalitatea si proprietatea privata . Si mai e ceva : normalitatea pentru care se lupta de 6 ani Neamtul.

 16. Băi fraților terminați o dată cu fosila asta zisă regele Mihai I. A fost o nulitate, ăsta nu trebuia să mai calce pe pămînt românesc. Nici cu gîndul nu trebuie să ne mai întoarcem la empirismul monahal, revenit doar să jefuiască așa zisele proprietăți ale regilor, despre care nu vreau să mai aud.Mi-e scîrbăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă.
  Români deveni demni,săltați capul din sclavie.

 17. Până în data de 12 septembrie, când s-a semnat armistițiul, am fost în stare de război cu rușii; ca drept dovadă că ei au și luat 170.000 de prizonieri pe care i-au dus în Siberia și i-au transformat în sclavi.

  Orice persoană serioasă, care are cunoștințe minime de istorie, știe că povestea cu cei 2000 de studenți luați ostetici e doar o bazaconie enunțată de mincinosul patologic Mihai și nu e susținută de altfel de nici un fel de dovadă.

 18. Regele Mihai, a avut la dispoziție o viață să scrie Adevărul într-o carte pe care o putea publica oriunde in lume…și nu făcut-o…de ce ?

 19. BEST-ia bolsevica detasata CUIB-ului legionar al Gralului de Securitate „H-umoroid”, „Un Neroman” recidiveaza…”Anonim” in desfigurarea istoriei ROMANIEI GENERICE ridicand ode COMINTERNISTULUI Antonescu, asasinul a mai mult de un milion de romani
  special selectati dintre categoriile anticomuniste NELEGIONARE, elita tineretului orasenesc si de la tara, prin angajarea DESCREIERATA a tarii contra URSS, de partea lui Hitler care NE RAPISE TERITORII DE PATRU ORI MAI INTINSE DECAT Stalin!!!
  Degeaba le explici acestor NAPARCI ca fara petrolul romanesc masina de razboi a lui Hitler nu se putea angaja in macelul bolsevic mondial, practic Germania singura, cu Musolini-Horthy-Antonescu, CONTRA INTREGII LUMI!!!Nici macar COMINTERNISTUL
  Franco pe care-l instalase Hitler impreuna cu seful sau Stalin nu si-a tarat tara in macelul bolsevic sau COMINTERNISTUL
  Horthy Ungaria care primise uriase teritorii ardelene NU A PARTICIPAT CU TRUPE DECAT SIMBOLIC!!! Acesta a fost monstrul bolsevic leninist Antonescu care si-a sacrificat tara pe altarul internationalismului marxist…Acestia sunt MONSTRII Securitatii aripa de „stanga” care-si incepe legendarea la ordin pe…”dreapta”, alaturi de jagardele, zmei, tica-losi
  si Teutonul Secu-i pe care prin facatura legionara de AUr a batranilor ofiteri de Securitate in rezerva l-au procopsit dintr-un foc cu guvernul si parlamentul lui Tac-Su fruntasul GEG, coloana a Quintus nazista in Romania, COLABORATOAREA
  LEGIUNII in asasinarea si persecutarea evreilor…In 2020 s-a inchis cercul crimelor contra poporului roman…

 20. „Hop si „gigel/core” scoate „capul de…putza” din CUIB croncanind ca cucu veaua! Regele Mihai I de Romania, ticalosule,
  a fost si a ramas o carte deschisa de istorie a demnitatii romanesti Nu ai reaparut „singur”, nenorocitule, l-ai adus si pe proaspat clonatul „enache” de mana cu scarnavia care ii raspunde fara pseudonim „@poate romanii…” unui provocator mult mai rafinat decat toate cazaturile astea bolsevice la un loc, care dupa ce ii recunoaste Regelui Mihai meritele in final isi arata adevarata fatza de naparca pdnl-ista si pro-Secu-iul din Deal aducand vorba de Dragnea. Sunt bestiali acesti ticalosi! Pentru acesti dusmani bolsevici ai Romaniei nu exista epitete suficiente care sa-i defineasca…
  Noii

 21. Fiind sfarsit de an, sa spunem „Dumnezeu sa-l odihneasca in pace”!, in rest, sa fim sinceri, dupa decembrie 1989, dorinta romanilor era atat imensa sa nu mai auda de familia Ceausescu si celebrele adunari populare incat, chiar daca la balcon ar fi aparut Stam si Bran erau aclamati frenetic. Unii nu vor sa accepte ca „istoria ramane istorie”, daca lasi istoria la locul ei, nu are numeni de suportat nici calomnii si nici amintiri nu tocmai placute, iar amintirile sutn multe.

 22. @ Charlie.Eu nu bat campii.Acesta este adevarul si istoria adevarata.Nu trag OSANALE,unor tradatori de tara,din cauza carora multi romani au avut de suferit si inca mai sufera.Ce a facut acest HANDICAPAT de rege pentru ROMANIA?de unde a strans atata avere?Ce membrii ai monarhieie au lucrat in aceasta socitate din care au FURAT,cat au putut.Stii ce avere a recuperat „familia regala” si in special MARGARETA si cu SECURISTUL DUDA?Hai sa-ti spun:4(patru)castele cu un total de peste 450 de camere,20.000 ha de padure,3(trei)imobile si un teren in Bucuresti,un imobil si terenuri in Poiana Tapului,cateva cabane si cantoane in Azuga-Predeal,zeci de kilometrii de drumuri forestiere.Oare de unde au adunat atatea AVERE?Nu pe spinarea acestui POPOR?Nu MARESALUL ANTONESCU a acceptat,intrarea ROMANIEI in razboi alaturi de GERMANIA.A fost OBLIGAT sa faca acest lucru cu gandul recuperarii teritoriilor luate din ROMANIA si chiar a primit asigurari ca acestea vor fi recuperate.El atunci cand a vazut ce politica vrea sa aplice MISCAREA LEGIONARA a luat masurile ce se impuneau,chiar in dezacord cu HITLER.Asa ca Charlie sa vedem realitatea.LA MULTI ANI!

 23. @Un roman,mi-ai luat comentariul din gura, multumesc si ma bucur ca tot mai multi romani s-au trezit si au inteles cine a fost acest mihai hohentzolern, un las ,un tradator si adevarat criminal de razboi. Ironia poporului roman e ca maresalul Ion Antonescu a fost executat si considerat si in ziua de azi criminal de razboi si mihai adevaratul criminal e adulat de multi romani si considerat erou!?
  @Georgica, sunteti profesorul Georgica Manole?

 24. Nu stiu din ce motiv, in sarbatorile crestine ale Craciunului, televiziunea canadiana de limba franceza a difuzat un film de animatie,productie americano-anglo-irlandeza intitulat,, Charlie,eroul meu„(titlul original All dogs go to Heaven)! Cand copiii mei erau de varsta prescolara, priveam impreuna desene animate la televiziunea romana! Un umor , uneori sumbru,alteori glume violente, copiii mei nu intelegeau sensul filmelor de desene animate. Incercam sa fac cenzura, sa nu le mai priveasca, nu era de bun augur ca un ieoure spargea capul unui ratoi sau ca un caine stresa un biet motan din cauza unui rozator …simpatic!Domnule Vieru,revin asupra comentariului meu(cum dvs. reveniti cu amintirea regelui care a abdicat) cu sinopsisul filmului de mai sus! Charlie ,un caine gangster, avid de bogatie,este ucis de buldogul Carcasse si amicul sau Zigouille(taietor de gaturi)!Charlie se regaseste in paradis dar ,printr-un miracol, revine pe pamant. Cainele gangster Charlie organizeaza razbunarea impreuna cu prietenul sau Gratouille(Zgarietura) si cu o fetita orfana ,in varsta de 7 ani, care se numea Ana-Maria si care avea darul de vorbi animalelor!

 25. Ma intreb: care ar fi morala acestui film de desene animate, destinate copiilor? Unii sustin ca Charlie este un personaj complex care nu corespunde eroilor tradutionali ai realizatorilor sau a gastii cu urechi mari! De fapt , singurul interes al cainelui Charlie sunt banii, ceea ce ne aduce la a critica banii si diferitele scari sociale.
  Dupa cum observ, Mihai regele Romaniei a plecat sarac datorita taietorilor de gaturi sovietici si a zgarietorilor englezi si americani, dar a gasit in presa-numita Ana_Maria-modalitatea de a vorbi animalului din noi! Cu alte cuvinte , domnule Vieru, presa de azi si de ieri e impartita in doua tabere precum casele de film Disney(cu filme de desene animate ,nitel dramatice si casa Don Bluth cu file emancipate de desene animate pentru adulti. Desenul animat al casei dvs. cu gangsterul Mihai si rusii taietori de gaturi trezeste mintea adultilor dvs. cititori!

 26. „manipulator de sinistră “ utilitate publică””, oportunist care o fi stiind el ceva cand scrie la ordin o asa rastalmacire.
  Mai scrie autorul despre pribegia romanilor, dar nu-l arata pe insusi autorul incredibilului act de tradare ce a dus la 150000 prizonieri de razboi. Bravo, Vierule, treci pe la casierie, ca nu te cred ca ai scris cu sinceritate pledoaria.

 27. Bre,casa ,,regala,,a disparut din Romania odata cu moartea fosilei .Punct.Bre,asa de ,,rege,,a Romaniei era Mihaita asta de nu s-a obosit nici sa isi invete fetele limba romana.Nu l-a interesat decat sa puna gheara dupa 89 din nou pe castele ,paduri si terenuri.Ghinion.A fost singurul sef de stat roman care a primit medalia Ordinul Vitoriei (Pobeda)direct din mana lui Stalin si a asistat in Moscova la defilarea Armatei Rosii ,in timp ce vreo 200 de mii de romani erau prizoneri prin Siberia din cauza lui.La asemenea nivel de josnicie nu sa coborat nici macar balbaitul de Ceasca ..

 28. Charlie, tembelule, nu utilizez decit un singur pseudonim, Anonim, dar tu esti bun de ospiciu in aberatiile tale, in nici un caz bun de luat in seama.

 29. „Anonim”, Editat falsificator al istoriei!!! Problema principala in cazul tau, Editat, e ca vorbesti aceeasi limba cu viermuitoarele Securitatii de pe forum ceea ce e definitor speciei
  voastre. Iti fac un mare bine considerandu-te „unic”…Evitati BEST-iilor bolsevice argumentele trecutului monarhic al Romaniei si nenorocirile taticilor vostri, ca si pierderile de mii de miliarde de dolari produse de presedintii bolsevici
  din 1945 pana in 2020!!! Astea sunt „aberatii” scarnavie dezumanizata, robot ideologic?

 30. Domnule Vieru, uneori le nimeriți, acum ați dat cu bățul în baltă, rău de tot. Chiar vă e dor de vremea osanalelor? Unele sintagme folosite:,,act criminal,, ,,uriașă speranță,,de ex. sunt total deplasate. Citiți de col. Gheorghe Magherescu: Adevărul despre Mareșalul Antonescu și veți înțelege, sper, cine a fost mare patriot cu adevărat. În orice caz nu fostul rege Mihai care desigur, rămâne în istorie dar nu a prea făcut istorie. Așa că ce scrie ,,Un român,, e foarte adevărat și nu poate fi contestat. Cel care a făcut istorie și va rămâne în istorie ca un reper al demnității românești în prima jumătate a secolului trecut este însă Mareșalul. Vedeți dvs, fără multe poate trăi omul și o națiune dar nu fără demnitate! Și, în acest sens în a doua jumătate a secolului, cel mai bine plasat pentru această poziție de mare patriot este Ceaușescu, iar românii chiar au confirmat asta la un sondaj cu câțiva ani în urmă. Cei cu înjurăturile nu mă veți speria. Pe fostul rege Mihai l-am cunoscut și personal în momente care nu mi se datorează, dar s-a întâmplat și la fel în cazul lui Ceaușescu. Da, Ceaușescu nu era el foarte instruit, dar avea alte calități (Ho, ho, evident și mari defecte) și s-a purtat cu verticalitate în fața partenerilor străini, care, anticomuniști fiind, chiar au recunoscut acest lucru. PMR/PCR a făcut din Republica Română o țară unde românii au simțit și-au putut pune în valoare, sigur, nu chiar cum ar fi vrut, creativitatea lor, acasă la ei.Și eu și alți copii de la țară am avut o mare șansă. Astăzi? Ioc țară, ioc șanse, pentru tineri mai ales. Cine retează azi speranțele, domnule Vieru?Tot comuniștii? E capitalismul, dle Vieru, care, zice papa Francisc, ucide! La propriu, inclusiv speranțe! Domnilor Zmeu (de fapt, o piticanie) și Charlie (idem) lăsați dracului aiurelile voastre, căutați-vă la doctor, spre binele general! Augurii!

 31. Stimată redacție, am trimis și eu un comentariu, fără stridențe și destul de cuminte, desigur nu pe placul dlui Vieru, al Zmeului, Charlie etc. Chiar nu înțeleg de ce sunt cenzurat. Ca diplomat am avut ocazia de a-i fi gazdă pentru o zi fostului rege Mihai, ca să-l reîntâlnesc tot în străinătate într-o altă capitală. Pentru Ceaușescu am fost cu o ocazie translator. I-am simțit de aproape, știu câte ceva ca impresii directe. Mai sunt și istoric și nu pot fi dus de nas ușor, cum se zice. Aaaa.. nu place eventual ce am zis de Antonescu, Ceaușescu și de capitalism? Ce-am zis acolo, ăla e adevărul. Nu există altul. Basta. Mirarea mea ar fi f mare, mai ales că văd că multe aiureli au cale liberă la rubrica forumiștilor. Altfel, apreciez ținuta generală a Cotidianului căruia îi doresc să o țină tare în continuare, pentru că ne este un puternic sprijin moral. Toate gândurile bune și multă sănătate!

 32. @SUS PATRIA: Frumos si adevarat spus domnule. La multi ani deci. Nu il mai luati in seama pe neispravitul Charlie. Sarmanul, este caz de ospicu si apoi aquila non capit muscas – viermi mai bine spus in acest caz. In istoria moderna a Romaniei, monarhia de import a fost un mariaj de convenienta, incheiat in anume imprejurari istorice si desfacut in altele, prin buna intelegere si plata unei rente viagere consistentr, care, in varii forme, continua si azi. El a fost reusit in unele aspecte dar dezastruos in altele. Singurul cap incoronat care merita tot respectul romanilor este regina Maria, dar ea nu era o Hohenzollern …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.