Amiral italian: avem un semnal despre slăbiciunile NATO

Pe 18 decembrie, Statele Unite au lansat operațiunea Prosperity Guardian, ca reacție la atacurile grupării Ansar Allah, a hutiților care conduc de facto Yemenul de Nord. Această operațiune menită să pună capăt atacurilor asupra navelor care intră și ies din Marea Roșie urma să implice 20 de țări, printre care Marea Britanie, Danemarca, Franța, Germania Grecia, Italia, Olanda și Spania. UE a venit cu propunerea de a folosi misiunea europeană Atalanta, care operează împotriva piraților somalezi.

În cele din urmă, Statele Unite și Marea Britanie au rămas aproape singure în această operațiune. Danemarca nu a trimis nicio navă, ci doar un singur ofițer, deși Maersk, a doua cea mai mare companie de transport din lume își are sediul în Danemraca și navele sale au fost ținta atacurilor hutiților.

Franța, Italia și Spania au refuzat să se alăture misiunii organizate de SUA. Franța și Italia au în zonă câte o fregată, însă au refuzat să le pună sub comanda americană. Premierul socialist al Spaniei, Pedro Sanchez, s-a opus și folosirii misiunii europene Atalanta, spunând că ”nu are nici caracteristicile și nici natura cerută de operațiunile în Marea Roșie”. Opoziția Spaniei, spune un oficial european citat de Euobserver, face ca UE să nu aibă habar ce pași vor urma în răspunsul Europei la atacurile hutiților.

Pentru amiralul Luigi Binelli-Mantelli, fost șef al Statului Major al Armatei Italiene, incapacitatea SUA și a aliaților europeni de a organiza o misiune comună în Marea Roșie este un semnal al slăbiciunilor NATO într-o perioadă plină de pericole. ”Franța și Italia nu vor participa la coaliția condusă de SUA în Marea Roșie. Din punct de vedere operațional, acest lucru nu are un impact mare, pentru că marinele militare sunt antrenate pentru a-și coordona acțiunile chiar și în afara cadrului unui lanț definit de comandă. Însă din punct de vedere politic este o dovadă a coeziunii slabe la nivelul NATO și al partenerilor europeni”, spune amiralul, intervievat de Euobserver.

Germania a ajuns în situația de a nu trimite nicio navă în zona Mării Roșii din cauza unei nesfârșite dezbateri interne privind ce tip de vana trebuie să plece în misiune.

”Trebuie să abordăm provocarea din Marea Roșie, pentru că ea nu este îndreptată strict împotriva Israelului, ci este una îndreptată împotriva tuturor țărilor vestice, testându-ne hotărârea în protejarea economiei, a valorilor noastre comune și a modului nostru de viață”, a mai spus amiralul. ”Este o provocare foarte diferită de cea a pirateriei somaleze, pentru că hutiții sunt, într-un anumit fel, forțele armate ale unei entități statale – au sisteme mai sofisticate și au susținerea Iranului”.

Amiralul italian spune că marina militară a țării sale are soluții la problema costului disproporționat al respingerii atacurilor hutiților, care lansează drone ce costă câteva mii de dolari împotriva navelor cargo, în vreme ce distrugătoarele americane apără aceste nave lansând rachete care costă peste doua milioane de dolari unitatea. Amiralul dă exemplul proiectilelor Davide, care pot urmări ambarcațiuni la distanta de cinci kilometri, precum și rachetele SAM. Însă Italia a refuzat să se alăture misiunii conduse de SUA și nu are în zonă decât o fregată.

Amiralul italian spune că țările occidentale trebuie să evite o operațiune terestră în Yemen pentru combaterea hutiților. ”O operațiune terestra nu este o decizie înțeleaptă în acest moment, pentru că ar putea agrava criza pe o perioadă lungă. Terorismul poate apărea peste tot și este puțin probabil să-l putem eradica. Ar trebui să învățăm să trăim cu aceste amenințări așa cum facem cu virusurile.

La lipsa de coeziune politică demonstrată de NATO în cazul misiunii din Marea Roșie se adaugă diviziunile dintre țările UE în privința relațiilor cu Israelul. Șeful diplomației europene, spaniolul Josep Borrell, a amintit că, în cadrul Adunării Generale ONU, 14 state membre UE au votat pentru încetarea focului în Gaza, două state au votat împotrivă (Austria si Cehia), iar restul țărilor membre UE s-au abținut (Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda Grecia, Letonia, Polonia si Suedia). Poziția lui Borrell și a Spaniei este limpede: ”Trebuie să fie o altă cale de a eradica Hamas, altă cale decât una care duce la atât de multe victime nevinovate”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11

27 de Comentarii

 1. Eu nu-l cred decât pe amiralul ăla PortugheZ, care ne tot indemna să ne vaxxinăm cu SERUL 100% EFICIENT & SIGUR…măRog…😜

 2. ce a mai spus amiralul: ‘… dar noi testăm și tunurile noastre cu tragere rapidă, de asemenea cu muniție ghidată Davide de trei inci, pentru a face aceeași treabă pentru a face lucrurile mai eficiente din punct de vedere al costurilor”, a spus el.
  Davide este un sistem de tunuri navale dezvoltat de producătorul italian de armament Finmeccanica, care poate urmări și doborî drone sau chiar rachete anti-navă care se deplasează mai rapid, la o distanță de până la 5 km de navă.

  Astfel, „Cea mai eficientă compoziție a unei forțe navale de coaliție ar trebui să fie reprezentată de fregate agile și multirol pentru a face față dronelor aeriene și ambarcațiunilor mici care amenință transportul maritim comercial”, a declarat Binelli-Mantelli.

  „În plus, ar trebui să includă un portavion mic/LHA cu capacități aeriene, amfibii și forțe speciale pentru a lovi când și dacă este posibil bazele Houthi sau pentru a exercita pur și simplu un efect de descurajare”, a adăugat el.

 3. Daca se continua cu acțiunile în Marea Rosie, se va distruge turismul in stațiunile egiptene: Hurgada, Sharm el Sheik și toate ce există de-a lungul mării roșii partea egipteană.

 4. Toto Cutugno ce spune in chestiune,e importanta si opinia sa

 5. s-au saturat si unii europeni sa satisfaca toate mofturile sua ,de a fi purtati in tot felul de aventuri ,din care castiga doar sua !
  nu e destul cat au che3ltuit pentru interesul sua in ukraina ?

 6. Amiral bun de gura,ba ca NATO da dovada de slabiciune prin lipsa de coeziune politica ,ba ca provocarea din MArea Rosie priveste testarea” hotărârii în protejarea economiei, a valorilor noastre comune și a modului nostru de viață”!
  deci macaronarii au trimis doar o fregata,Germania nici atit, dar sunt primii la fonduri,speram ca Romania sa nu muste din nou din a fraierita de toate aberatiile ce-i incumba fonduri militare pe spatele oropsitului si tradatului popor.
  Latraii nostrii tac cind e vorba de a apara interese strategice,nu degeaba italienii l-au dat pe Niccolo Machiavelli etc, cine latra mai tare obtine ,ai nostrii precum curcile pleostite.

 7. 1. ,, Secretarul penal al Apărării, Lloyd Austin, a fost ucis la Kiev pe 3 ianuarie, când rachetele de croazieră rusești au lovit un buncăr de comandă unde Austin și generalul locotenent Valerii Zaluzhnyi, comandantul șef al armatei ucrainene, s-au întâlnit în secret pentru a discuta despre organizarea unei ofensive asimetrice pentru „a-l aduce pe Vladimir Putin în genunchi”, susține o sursă rusă FSB, cunoscută pentru că a furnizat informații neprețuite și adevărul din spatele Operațiunii militare speciale a lui Putin în Ucraina. Cu toate acestea, povestea agentului FSB Andrei Zakharov contrazice direct o narațiune a administrației despre Austin care se spitalizează clandestin pentru o boală necunoscută la Spitalul Walter Reed. Vineri seara, o mass-media frenetică a luat-o peste cap după ce Politico a publicat un articol despre internarea lui Austin la spital și a stat acolo o săptămână întreagă fără a-și anunța criminalul-șef, rezidentul Joseph R. Biden. Raportul s-a transformat rapid într-o dramă care a cuprins toate nivelurile guvernamentale, mai mulți parlamentari cerând ca Austin să demisioneze pentru judecată slabă și lipsă de transparență. Absența neanunțată a lui Austin a stânjenit un regim criminal care se luptă să rămână pe linia de plutire. Zaharov respinge povestea spitalului pentru că, insistă el, Austin și un grup de ofiteri superiori ucrainieni au fost ascunși în ceea ce ei credeau că este un centru de comandă militar securizat, la 20 de metri sub străzile districtului Pecheskry din centrul Kievului.
  Serviciile secrete ruse, a adăugat el, au urmărit călătoriile lui Austin în și din Ucraina de la începutul anului 2023. Austin a petrecut atât de mult timp la Kiev încât ar fi trebuit să solicite cetățenia ucraineană, a glumit Zaharov. Austin a călătorit în Ucraina din Polonia de opt ori în 2023.

 8. 2. La începutul lunii noiembrie, o echipă de „vânători-ucigași” Spetznas a intrat în Kiev nedetectată după ce a aflat că Austin a sosit în Ucraina pentru a-i oferi personal vești fantastice lui Zelensky: SUA și Marea Britanie au votat pentru a-i oferi și mai mulți bani și arme gratuite. Sodații Spetzna au avut ochii pe Austin și Zelensky și au fost aproape să-l omoare, dar echipa a abandonat misiunea în ultimul moment din cauza unor complicații neprevăzute și nespecificate. „Știam că Austin se află în Ucraina și le-am descoperit punctul de întâlnire. Îl cunoaștem și pe porcul Zaluzhnyi, care ucide femei și copii, urma să-și întâlnească locotenenții pentru a-i informa despre noul război cu dronele. Au fost țintele noastre vizate. Austin a fost un bonus.” Douăzeci de rachete de croazieră, a spus el, au distrus clădiri de suprafață și au prăbușit un labirint de camere interconectate sub pământ. O evaluare a daunelor de luptă a dezvăluit că lovitura a distrus structurile și a distrus ceea ce se afla dedesubt. Au rămas doar moloz.
  „Nimic de pe acest pământ nu poate supraviețui la ceea ce am trimis. Da, e mort. Trebuie să fie mort”, a spus Zaharov. Sursele americane din comunitatea White Hat, deși nu au respins povestea lui Zakharov, au spus că vor să vadă o dovadă de nerefuzat a morții lui Austin înainte de a-și elimina numele de pe propria lor listă de „cele mai căutate”. Cu toate acestea, ei au numit narațiunea oficială americana o minciună flagrantă, pentru că dacă Austin s-ar fi dus la Walter Reed, sursele lor ar fi stiut și ar fi informat biroul generalului Smith. „… Sursele noastre de la Reed sunt incontestabile și spun că Lloyd Austin nu a fost niciodată acolo… Dacă aflu mai multe și pot spune, vă voi anunța”, a spus o sursă din biroul generalului.’’

 9. Tot o întorc, tot o sucesc dar tot cu flit se cheamă pe românește că le-au dat americanilor și majordomului lor, marea britanie !

 10. Pana la urma ce se intampla daca baga mai mult combustibil si ocolesc Africa?? Probabil va protesta Egiptul care va pierde taxele pe trecerea prin canalul Suez…

 11. UE a fost sfatuita sa nu muste momela si sa nu.si de-a foc ENERGETIC la valiza … cooperand absurd cu guvernul BIDEN ! 😀

  Ar fi multe de spus … chiar eu am facut analize recent pe „problema SUEZULUI” -> USA nu are parteneri dispusi la RISCUL unui atac asupra YEMEN-ului pentru ca DRONELE si RACHETELE lor poat face
  prapad in „CASTELUL DE STICLA” OPEC din zona !

  Chiar nu intelege nimeni de ce UE si altii nu vor ce vrea USA acolo spre dezastrul a la NORDSTREAM al „aliatilor” ?

  PROBLEMA ? -> surse informationale spun ca YEMENUL are destule DRONE si RACHETE pentru a distruge pe 3 ani INFRASTRUCTURA OPEC din zona … daca nu e LINISTA LOR !

  PS: UE a primit toate detalii privind RISCURILE escaladarii in ZONA ENERGETICA a lumii !
  DECI … YEMEN : USA -> 1 : 0

  PPS: Nimic nu le mai iese americanilor 😀 🙂 😛 : LLOYD AUSTIN a fost la discutii …si nu i.a iesit nimic !
  UE deja in mega-criza nu poate risca in O.M. doar pentru a salva soarta lui BIDEN !

  IQ=?
  😉

 12. Păi, ați tras cu tunul după muște,..Cu rachete de 1 milion după drone de 50 de mii,.Acu ați golit mai toate arsenalele,. și rusul a cîștigat contra NATO doar prin lungirea conflictului, pe care prostește ați alimentat-o.. Acu vă scărpinați după arme și muniție, iar nu sunteți de fapt convinși de care..Mă,. nici ineligența artificială nu vă poate ajuta după proști ce sunteți..Si mai vreți taxa de protecție , de la proști,..

 13. HUTITII, yemenitii sunt periculosi nu prin ce pot face vaselor marine trecand stramtoarea
  ci prin NUMARUL RACHETELOR si DRONELR tinute sfatuit DECENTRALIZAT (greu de distrus !)
  ENORM
  si prin ce pota face intregii INFRASTRUCTURI OPEC din O.M.

  NIMENI nu poate apara instalatiile tarilor din GOLF de DRONELE si RACHETELE hutitilor (asa a fost strategia dotarii cu RACHETE si DRONE a jutitilor)

  IN caz ca americanii intra la sol hutiti au fost 😉 sfatuiti ca atace cu DRONE si RACHETE (in-aparabile)

  UE si altii (nu USA care colateral chiar vrea prin razboiul anti huthi sugrumarea energetica a UE 😉 )
  astiu exact ce risca daca se aliaza cu USA contra yemenitilor pe care-i poat in 3 saptamani invinge
  insa , INSA pagubele pe care yemenitii le pot face infrastructuri (au deja amenintat asta, SUBTERAN, de aceea linistea anti-USA , anti-razboi in zona, si de aceea disperarea disparitiei lui LLOYD AUSTIN , „generalul din KIEW” 😉 )
  pagubele pot darama ECONOMIA oricum in criza energetica a UE !

  USA a fost … GENIAL PLANUL 🙂 … prinsa in clenci ! 😛

  Orice-ar face icu yemenitii (ca-i lasa, ca-i ataca) cadea perdant asupra lor si evreilor ! = E DE RAU !
  USA e debusolata si vizibil face STRATEGIC(!) dpoar prostii !

 14. INFRASTRUCTURA petroliera OPEC_ZONALA odata distrusa de yemeniti … da liber vanzarii PETROLULUI IRANIAN , de asemenea 😉 !
  Poate va mai spun… cum aliatii USA au straniu-prostilor REFUZAT USA in actul sinucigas al distrugerii hutitilor 😀 !

  Analiza mea avea 8 pagini A4 (A fost insa ieftina ce-a mai ieftina analiza recenta doar ~ 170,000 $)
  CONCLUZIA … daca USA ataca Yemenul … infrastructura OPEC din zona e distrusa pe minimum 3 ani si
  in lipsa … PETROLUL IRANIAN devine vandabil pe piata !

  In PLUS USA va fi ulterior vazuta ca cea care-a cauzat ENORMA SUFERINTA si DEZASTRU economic Europei prin eventualul razboi cu YEMENUL ! 😀 ! -> Asta va duce la rusperea IRREVERSIBILA a relatiilor USA – UE !

  DE ASTA NU VREA NIMENI SA FIE „ALIATA” USA intr-un RAZBOI cu YEMEN-ul !
  🙂

  SPER CA USA sa nu dostruga COALTERAL ECONOMIA UE …incepand de una singura un RAZBOI ECONOMIC SUICIDAR cu slabutzul insa ultra dotat cu DRONE si RACHETE YEMEN ! — pe tema celor de mai sus e de meditat pentru ca
  explica si de ce UE&alia se codeste sa sprijine cu vase militare USA si Israelul ! 🙂
  Le-ar ramane fara instalatiile si infrastructura petroliera din zona doar solutia
  apropierii PETROLIERE doar RUSSIA si IRAN-ul 😀 😀 😀 !

  Deageaba vrea ISRAELUL scandal … ar fi dezastru ! 😀
  DE aceea si „disparitia” (preanuntata 😉 ) a lui LLOYD AUSTIN = UE nu musca nici ea momeala unui ATAC la YEMEN pentru ca ar insemna distrugerea INFRASTRUCTURII PETROLIERE DIN ZONA !

 15. YEMENUL deabia asteapata (IRAN-ul si RUSSA colateral la fel 😉 ) ca americanii sa le dea ocazia de-a ataca
  sursa de energie si PETROL a ZONEI ! 😛 😀

  MULTI VAD PUTINI PRICEP ! (DA ! YEMENUL ar face atacat, asta … ataca el insusi nu armata „aliatilor” la sol in YEMEN , fie ci coalteral mascat „terrorist”, va ataca cu MII DE DRONE si SUTE de RACHETE … infrastructura petroliera zonala !

  CUI PRODEST un EVENTUAL RAZBOI al „aliatilor” cu YEMENUL ?

  (eu vad doar USA, RUSSIA si IRAN-ul profitand de distrugerea COLATERALA(!) a infrastructurii PETROLIERE zonale, UE va suferii inzecit necazului NORDSTREAM = Marea Britanie ar reusi dupa BREXIT distrugerea ECONOMICA 😉 a UE !!! ) 😉

  IQ=?
  😉

  AUD ?

 16. macaronarul italian ignora pentru ca sigur ca pe hirtie scrie ca nato e organizatie defensiva ce actioneaza in tarile membre .macaronarul se afla in treaba cind vorbeste …sua sint jandarmul lumii pentru ca sint conduse de (editat) si agentii lor…marea rosie este treaba sua …daca ai pozitia asta de jandarm in lume trebuie sa o onorezi altfel esti plin de …rahat…asa ca sua sa-si faca datoria …pe planul doi houtti au declarat clar ca atita timp cit israelul; continua cu genocidul vor continua si ei …daca europenii au pus botul la povestea cu ucraina chipurile victima la atacul neprovocat al rusiei in cazul israelului nu pot prosti pe nimeni…asa ca amiralul macaronar …inoata pe asfalt…

 17. „Mihai spune:
  08 IAN. 2024 LA 12:25”

  Buey MIHAI …daca era asa NU V-AR FI SPUS GENIAL-MAESTRUL MISHTEUAX dinainte 🙁 🙁 🙁 ?
  dau mai jos un comentar de-al lui din „1 ianurie”
  Gandeste inainte de-a (mai) nascoci ZVONURI :
  _________
  „mishteaux (3301 -> 2024)🤐🤐🤔 spune:
  01 IAN. 2024 LA 10:42
  AM auzit ceva nou … poate n-ar trebui sa va spun insa pentru c-ati fost cuminti 2023 va spun !
  RUSII au dat ordin subteran de executatre a …”consultantilor” NATO in Ukraina
  si pa capul listei e un „accident” al un GENERAL american in Kiew !
  PS: Planul e sa para un „accident” … 😐 nu-s sigur ca le va reusi camuflajul insa de omorat tot il omoara … (luna asta 🙁 )
  PPS: Nu-mi multumiti … dupa ” Luati masuri si scoateti-l din caldirea oficiala …cazati-l in zone mascate nu langa … sko! Consultantii NATO din tarile vecine Ukrainei sunt oricum de ieri carne de tun , liber la vanat ! 🙁”

  SHALOM … totusi ! 🥲🥲🥲🤐

 18. E clar !
  ANTE-sti periculos de multe !

  ce-ti veni „din senin” cu predictia cum ca … un GENERAL yankeu hehehe
  si predictia facauta taman in ziua … disparitiei lui LLOYD AUSTIN (1 ianurie)

  chestiile „astea” coroborate cu multe altele …inclusive „LEAK”-ul PENTAGON-ului („li se vede-n carti” 🙁 )
  demon streaza -„LEGION” e numele tau !
  incepi sa fi crezut … asa ca fi mai vag in di-vagatii ! 🙂

  (oricum esti informational-GENIAL ! IQ>145) PUP !🍥🍥🍥

 19. Toto Cutugno spune : „MALEDETTO SOGNO” ! 😉 😀

  De ce erai curios ! 😐

 20. „Marele Urs spune:
  08 IAN. 2024 LA 12:54”

  N-a spus strashnik-straniulprophet MISHTEUAX inca de la inceput:
  PUTIN va pierde (cica!) LOCAL pentru a doar castiga GLOBAL ?

  Ai ajuns medwedyule la …sfintele lui proorociri ?
  ACUM THOMAS NECEREDINCIOSULE … punand mana pe rana Ukrainei 🙂
  crezi in PROPHETi si … „SHAMANI SIBERIENI” 😉 ?

  IQ=?
  😉

  [Daca nu crezi ca-i REAL PROPHET ce poti spune despre barfele lui MISHTEAUX privind „generalul din Kiew” si sinchrona , inexplicabila disparitie a lui L. AUSTIN ? ]

  (ce-i venii misteriosului de asemenea straniu-punctuale(!) „barfe” ? 😉 )
  AUD ?🤐🤣🤣🤣

 21. Asa dupa cum arata situatia respectiva ,se pare ca tarile Europei si-au cam dat seama ca razboinicii americani si valetii lor englezoii ,cauta tot timpul un motiv pt. tot felul de interventii militare sau razboi cu tarile lumii.Ca sa intelegeti si mai bine ,o sa afisez aici un material cit se poate de clar despre aliatii nostrii strategigi amerlocii.
  „Suntem națiunea care iubește războiul cel mai mult din toată istoria
  lumii” (Jimmy Carter).

  În numele libertății și demnității umane, a sacrosanctelor principii ale
  Declarației Universale, pentru securitatea Statelor Unite prin
  supremație mondială, pentru menținerea la nivel planetar a puterii
  economice prin escaladarea internațională a agresiunii militare, America
  se află de la începutul istoriei sale, cu intermitențe nesemnificative,
  în continuă stare de război.

  Conform Global Research, de la înființarea la 4 iulie 1776, când Statele
  Unite ale Americii și-au declarat independența, din 247 de ani de
  existență, 225 de ani SUA s-au aflat în război. În aproape două secole
  și jumătate, doar 22 de ani de pace. Concluzia este evidentă, trecutul,
  prezentul și viitorul Statelor Unie ale Americii au ca dominantă starea
  de război.

  Începând din 1776, toți președinții americani, fără excepție, sunt
  considerați ca fiind „președinți de război”. SUA nu au avut o perioadă
  de pace mai mare de șase ani, în intervalul 1935-1940

  După cel de-al Doilea Război Mondial, contabilizând războaiele,
  intervențiile militare preventive și ocupațiile armate, SUA n-au avut
  decât 5 ani de pace: în 1976, ultimul an al administrației Gerald Ford
  și între 1977-1980, sub președinția lui Jimmy Carter, care sintetizează:
  „Suntem națiunea care iubește războiul cel mai mult din toată istoria
  lumii, rezultat al faptului că vrem să impunem altora să adopte
  principiile americane”

 22. nu ti-e straniu cum „hint”-urile lui MISHTEAUX
  sunt pentru expertii … FANTOMA! … ultra-clare aluzii
  si pentru non-adepti doar barfe aiurea !

  MISHTEAUX e un GENIU ! 😐
  Cum altfel facea dupa atatea pre-predictii reusite frumos imbracate-n puerilitati agramaticale 😀
  si strania sinchrona-in-tip disparitiei „brunetu”-ului 🙂 yankeu, afirmatie:
  „„mishteaux (3301 -> 2024)🤐🤐🤔 spune:
  01 IAN. 2024 LA 10:42
  AM auzit ceva nou … poate n-ar trebui sa va spun insa pentru c-ati fost cuminti 2023 va spun !…”🤣🤣🤣🤣🤣🤐❤️😎
  +
  „pa capul listei e un „accident” al un GENERAL american in Kiew !”
  +
  „PS: Planul e sa para un „accident” … 😐 nu-s sigur ca le va reusi camuflajul insa de omorat tot il omoara … (luna asta 🙁 )
  PPS: Nu-mi multumiti … dupa ” Luati masuri si scoateti-l din caldirea oficiala …cazati-l in zone mascate nu langa … sko!”

  LLOYD AUSTIN a fost mutat de langa doar experitilor intelesul „…sko” 😉

  PS: Ce le-a venit yankeilor sa se auto-dea in gat ? 😀 Va asigur ca puteau mushamaliza „treaba”
  insa problema e ca o stiu prea multi „tacuti” … nu doar 3301-> Maestrul MISHTEAUX ! 🙁

  V-am mai zis … prin aluzii ca sa nu devin din pasiv-analist-doar ceva vulgar-activ
  v-a mai zic „cate-ceva” pentru ca sunt un SPECIAL ultra-camuflat (in viata reala par un nimeni IQ<90 insa in spatele atent construitelor aparente sunt un GENIU … curtar de marile puteri ale lumii interesate sa ante-stie MISTIC – PUNCTUAL
  viitorul !

  Mare atentie USA … "23 ianurie" va fi mai TRISST decat posibila gandit ! 🙁
  E DE FOARTE RAU ! (asta v-am ziso si-naintea "Mi-e frica de … POGROAME !" auzit la o synagoga a unei tari din NORd [MI6] )

  Imi place ca pe COTIDIANUL exista si citiori care ma inteleg (putini!) si extfrem de multi pe care pronosticurile mele-i
  prin exactitate-ulterioara 🙁 surprinde placut ! 🙂

  SHALOM!

  IQ=?
  😉

 23. @MISHTEAUX
  ce-ti venii, daca tot esti un habarnist 😉 😀 cum te cred cei care genetic nu se pot ridica la GENIUL tau, INFORMATIONAL !
  Sa:
  „DIN SENIN”
  taman in „1 ianurie” … taman cand s-a internat LLOYD AUSTIN 😀
  sa faci atunci straniul , acum ne mai asa straniul … tau COMMENT ?

  AUD ? Chiar esri TATA LOR ?
  Poti sti (vezi doar faza cu L.A. 😀 ) ce nu stia BIDEN si NULANDIERII (timp de exact , magic3, trei zile ) ?

  NU ma mir de faza cu puciul-de-catifea la Xi … si nervii lui pe USA dupa ce-a aflat nazdravenia ! URA lui mocnita pe NULANDIERI si 🙂 🙂 🙂 episodul 😉 cu BALOON-ul straniu prezis in „4 februarie” !

  Esti arhivat verificabil, foarte STRANIU … MEGA-MAESTRE al: „paianjenilor-din-retea” ❤️❤️❤️❤️❤️(!) ! PUP !
  (pentru ca 1/1000 din ce esti obligat sa sti ” 1000/1000 din ce sti n-ar putea duce un … OM ! :|)

  [mie comic „cum le zici” in asa fel incat prostilor le pari un PROST si geniilor le pari chiar, intelectual deasupra lor !]

 24. E LLOYD AUSTIN … morto ?

  E de rau pre-prophetit in USA … „23 ianurie” si toti vor fi straniu-dureros 😀 surprinsi ?

  Are MISHTEUAX un mega IQ>145 ?

  Vom vedea si vom reactiona … emotional 🙁 corespunzator ! 🙂 (LI SE VEDE-N CARTI asa grav ca doar analfabetii nu le pot ..)

  SHALOM ! PUP !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.