Ana Birchall, detaliul observat la Gabriela Firea: Se autoincriminează

Fostul ministru PSD al Justiției, Ana Birchall, a atras atenția, comentând schimbul de replici dintre Gabriela Firea și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, că Firea se  auto incriminează.

Sfat gratis pentru d-na Firea: poate este mai atenta la ce declara si, lasand deoparte tonalitatea (care nu numai ca este agresiva dar si cu vadite nuante de intimidare as putea spune), prin asemenea declaratii tocmai se auto incrimineaza sugerand ca din functia de primar general a alocat bani, din fonduri publice, pentru Catedrala, avand asteptarea/ intentia de a obtine un folos necuvenit, recunoastere, apreciere etc! Sau poate se adevereste vorba “gura pacatosului adevar graieste”, nu!?, a scris Birchall într-o postare pe Facebook, distribuind declarația lui Firea.
“Gabriela Firea bătându-i obrazul lui Vasile Bănescu cu banii publici alocați Catedralei e ceva de neprețuit.
„Domnul Bănescu să nu uite că în momentul în care eram primar și propuneam fonduri consistente pentru reparații și pentru construcția Catedralei eu eram linșată în presa USR-istă ei afirmând că vor bisericii mici din lenmn, nu catedrale. Domnul Bănescu s-a dat fix de partea acestora.”
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

27 de Comentarii

 1. Bag sama că, Pandele ori a fraierit-o pe Gabita ori este un fătălău! Ce pretenții sa ai de la un matelot! Dana Budeanu mucles când e vorba de nazista Gabita! La sapa,fa!

 2. Ana Birchall, nu are caderea morala de a face observatii altora.
  Dupa ce PSD-ul a facut-o ministru al justitiei,ce a facut aceasta „doamna” ?
  A muscat mina care a hranit-o !
  A tradat in cel mai josnic mod posibil.
  Asa ca las-o mai moale…
  Parerea ta valoreaza exact doi bani !

 3. Codul penal

  Articolul 295 – Delapidarea

  Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

  Articolul 309 – Faptele care au produs consecinţe deosebit de grave

  Dacă faptele prevăzute în art. 295, art. 297, art. 298, art. 300, art. 303, art. 304, art. 306 sau art. 307 au produs consecinţe deosebit de grave, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege se majorează cu jumătate.

  Articolul 183 – Consecinţe deosebit de grave

  Prin consecinţe deosebit de grave se înţelege o pagubă materială mai mare de 2.000.000 lei.

 4. Psd poate rezolva problema imediat prin demiterea „sfintei gabriela cea viteaza” si a preacuceritorului de pesediste in miez de noapte si „preareformatorului legii pensiilor speciale” -budai.

 5. … mergeti la toate caminele de batrani din tara si o sa vedeti masura dezastrului.Ce o toti frecati cu acest caz, intreaga Romanie este un azil de nebuni, ce dreaku’!

 6. Ana Birchall nu era ministreasa cand cu Dinca si cazul Caracal?
  Sa ne scuteasca de falsa superioritate morala.
  Rade ciob de oala sparta…

 7. mai urmeaza sa-si bage degetu-n nas ca udrea-n parliament…..

  -asa cred TOTI pixzdarii patriei:
  ca banul public e al lor,
  ca semnatura lor e apostila lui d-zeu,
  ca deciziile lor(de a ciordi banul public) sint infailibile,….

 8. Cam pe langa drum, pe langa gard, doamna Ana Birchall. Sau, cum s-ar zice, ce are … cu prefectura?

 9. draga anna
  e mai rau:
  -nu „foloase necuvenite” ci direct shpaga lu doamne-doamne;
  shpaga direct lu sf. parashcheva,
  ca aia de 1’000 cica numai de shpaga lor asteapta,
  i-ar pupa si talpile,
  daca ar putea!

 10. Citându-i pe Isaia și pe Solomon atât Pavel cât și Ștefan au spus : Dumnezeu nu locuiește în temple făcute de mâna omului. Ștefan chiar a fost omorât cu pietre pentru această afirmație de către Sinedriul evreiesc. Oare Ștefan nu ar fi omorât și astăzi omorât cu pietre de către conducerile bisericilor pentru aceeași afirmație dacă ar trăi printre noi ? Nu omorât cu pietre în sens literal , că nu mai sunt acele vremuri barbare dar omorât cu pietre mediatic, atacat visceral prin declarațiile conducătorilor bisericilor…
  Ia mai gândiți-vă un pic la cuvintele lui Pavel, Ștefan și ale profeților Vechiului Testament care cu toții afirmă același lucru : Dumnezeu nu locuiește în temple făcute de mâna omului… și încercați să vedeți dacă nu cumva greșiți atunci când declarați „sfinte locașuri de cult” și sacralizați clădiri. Ce este mai important, ce credeți voi și tradiția voastră moștenită sau părerea lui Dumnezeu despre aceast subiect ?

 11. 1.Primarul Firea a dat bani multi Clerului. Pentru ca asa e la moda dupa 1990…Vedeti prin tara cate si mai cate Stabilimente si – a tras Popimea….2. Daca ministrul Firea nu are atributii asupra Azilelor de batrani cine plateste vagoanele de laturi ce i s – au turnat in cap? Eu nu pot sa o acuz desi imi este antipatica de pe vremea lui Dragnea….adica Dragnia…3. Jeg mai mare de ministru PSD ca Ana Birchal nu exista…In cazul Caracal ea lucra direct sub comanda Ambasadei Americane, a facut totul pentru a deturna in capul lui Dinca posibile mizerii amerloce…

 12. Cică nu orice are dreptul să controleze un cămin de bătrâni privat. Privatii cu autorizații de la statul gras sunt stat în stat. Nu știu ce legi guvernează in statul mafiot din moment ce nimeni nu are dreptul să-i controleze pe privați. Privatii sunt Dumnezeu pe pământ,nimeni sa nu-i deranjeze la hoțiile si ilegalitățile pe care le fac. Tot așa cu frații Tare! Tot așa cu clubul Colectiv. Nimeni nu-i controlează. In numele drepturilor omului, inclusiv la crimă, privați nu trebuie controlați! Huuo hoților criminali privați!

 13. A sarit si sluga americana din transee.. Esti in Ukrania, madam Birchal, dai lapte la copii?

 14. ANNA, de UNDE, Fatooooo, de UNDE stiai Matale ca Fetele de la Caracal erau moarte ?

  Zi-ne si NOUA, ca din 2019 ne intrebam …

 15. Slava, femeilor-femei : Ana Aslan, Margaret Teaher, Angela Merkel samd; totusi … nu toate mustele fac miere !
  Cinste, Vasile Banescu !

 16. aveti si nu dreptate, Este adevarat ca „Templul lui Dumnezeu este in noi”, dar in acelasi timp lacasul/templul/edificiul este un fel de jertfa a credinciosilor care zidind isi declarau apartenenta la o divinitate si pt care sacrificau munca fizica, enorma daca ne gandim la toate edificiile din ultimii 5.000 de ani precum piramidele, templele si catedralele pt care s-au cioplit, carat blocuri de piatra. Omul e efemer aprox. 100 de ani, dar urmele din toata lumea vin sa vorbeasca peste milenii de credinta, de iubirea lui Dumnezeu/divinitatii si de existenta unor popoare, unele disparute, despre care vorbesc pietrele. Unde am fi noi daca n-ar fi placutele de la Tartaria figurinele neolitice de peste 8.000 de ani de la Cucuteni, Hamangia, Cascioarele, Turdas, etc.? Ele vorbesc despre noi, despre stramosii nostri ”inteleniti” in acest pamant de peste 40.000 de ani sau de milioane dupa alte urme arheologice, pe care unii asa zisi specialisti vor sa le reinterpreteze, venind cu ideea ca desi am avut rauri, pamant fertil, zacaminte/carbune a trebuit sa asteptam sosirea unora de la mii sau zeci de mii de km sa ne invete sa traim si sa ne dea viata si ADN desi cele mai ”vechi” studii sunt mult mai recente in comparatie cu urmele arheologice…Biserica/templul in antichitate/alta religie a avut si are mai multe functii in afara credintei, loc de socializare si de AJUTOR, de ADAPOST in timpul invaziilor. Din alt unghi a incurajat arta, arhitectura, muzica, pictura, literatura, prin orient poetii erau rasplatiti ”regeste”…scrisul si in evul mediu tiparnita si multe alte inventii, poate scripetul, planul inclinat, etc.

 17. Fii si ficele de neocomunisti securisti veniti pe tancuri,fac ce au vazut si au fost educati in familiile lor de paraziti,sa paraziteze.

 18. Birceloaie și Firoaie, românii vă zic: marş! Să n-auzim de voi, că niciuna din voi nu sunteți în slujba poporului ăstuia năpăstuit de soartă şi batjocorit de voi… Birceloaie şi Firoaie, amândouă sunteți uneltele altora… Știți care-i unitatea românului de măsurare a voastră, a celor care ziceți că faceți politică? Cine-i în grațiile tartorului de la Cotro, no acela îi al altora. Cine capătă tinichele pentru merite deosebite de la străini, no acela nu-i de-al nostru… Dacă vreți sfadă, faceti-o în ogrăzile voastre, că de țircuş suntem sătui.

 19. Ana Birchal! O țoapă Pesedistă.Ana Birchal=Nulitate.O fost ministru justiției și ce o făcut această țoapă cât o fost condus acest minister? ce?Firea ce o făcut cat are ministeru înființat anume pentru ia? nimic.

 20. Madam Birchal, mai esti si jurista Firea a zis ca a propus nu ca a dat bani pt Catedrala. Propunerile sunt adoptate de Consiliul general al primariei. Ciuma sorosista a iesit la atac prin slugile infiltrate: Birchal, o nulitate, Banescu pseudo filozof usrist, (cerea schimbarea datei Pastelui dupa catolici altfel eram „putinisti”), CTP nu mai vorbesc…au iesit in haita la ordin.

 21. Ana Birchall, Gabriela Firea, Adriana Săftoiu, Elena Udrea, Raluca Turcan, Adina Vălean, Alina Gorghiu … mă opresc să nu mă enervez.

 22. Chiar imi era dor de Birchall si ma gabdeam cand o sa apara si spre ce functie o sa fie lansata! Sper ca ori presedinta coloniei ori adjuncta la nato ca e lipsa mare de femei in functii de conducere!

 23. Firea o epava PSD corupta si barbosii otodoxi majoritatea niste pedofili si hoti care iau pielea de pe sclavii naivi si prosti care cred in vrajeala lor de doi bani

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.