ANAF ia marfă de la Ghiță și Trencadis-Frank Timiș

Guvernul a cumpărat softuri și echipamente de 300 de milioane de lei de la producători care fie sunt controlați, fie afiliați cu Sebastian Ghiță, SIVECO, Frank Timiș sau Trencadis, arată o investigație a jurnaliștilor de la Context.ro

Noile programe, odată instalate, ar trebui să ajute inspectorii ANAF să colecteze mai mulți bani și să scadă evaziunea fiscală.

Cu 300 de milioane lei din PNRR, Ministerul Finanțelor a început seria de reforme care ar trebui să aducă mai mulți bani la buget, să reducă evaziunea fiscală și să îmbunătățească relația cu cetățenii. Statul a semnat mai multe contracte pentru digitalizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, modernizarea sistemului vamal şi implementarea vămii electronice. Topul companiilor care vor încasa bani din Fondul de Reziliență e condus de firme conectate la nume cunoscute: Fugarul Sebastian Ghiță sau Siveco.

Citește articolul integral pe context.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Iugoslavul este baiatul securitatii din totdeauna. Sta bine mersi in tara vecina fara ca cineva sa-l deranjeze. Iar Anaful este o subunitate a securitatii pe care Bolosh vrea sa o inarmeze cu pistoale precum securistii. Deci totul este o afacere in familie. Ne miram degeaba.

  2. ce e super tare la rromania e ca firme gen Siveco, UTI, etc. toate gasite ca au dat tunuri, mite, etc. pot sa lucreze cu statu’ in continuare… cam ca bancile din SUA acuzate ca spala banii cartelurilor de droguri, pedofililor, proxenetilor etc… platesti o amenda la stat si esti curat ca lacrima

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.