ANAF îl execută silită pe Vlădescu, fost ministru de Finanțe

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus în licitație mai multe proprietăți ale lui Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor în perioadele 2005-2007 și 2009-2010. Proprietățile, evaluate la 5,69 milioane lei (4,78 milioane lei fără TVA), includ apartamente în zona centrală a Bucureștiului și o vilă situată în județul Prahova, aproape de Ploiești, conform datelor analizate de Profit.ro.

Vlădescu a fost condamnat într-un dosar de corupție, alături de alți inculpați, inclusiv Mircea Costea, fost președinte Eximbank și cumnatul lui Mircea Geoană. Prețul de pornire al licitației pentru vilă, cu o suprafață desfășurată de 242 mp, este de aproximativ 20.000 de euro, fiind mic din cauza stării avansate de degradare a imobilului.

Detalii privind bunurile scoase la licitație:

– Locuință P+1E: suprafață construită la sol de 121 mp, suprafață desfășurată de 272 mp, sat Valea Largă, județ Prahova + teren extravilan de 4.510 mp – preț de pornire: 93.705 lei (fără TVA).

– Teren extravilan: 45.490 mp, sat Valea Largă, județ Prahova – preț de pornire: 211.628 lei (fără TVA).

– Apartament cu 4 camere și dependințe: strada Dinu Vintilă, sector 2, suprafață construită de 229,55 mp + garaj la subsol nr. 2, suprafață de 17,51 mp – preț de pornire: 1,7 milioane lei (fără TVA).

– Garaj la subsol nr. 2: suprafață de 14,76 mp – preț de pornire: 61.601 lei (fără TVA).

– Garaj la subsol nr. 1: suprafață de 16,36 mp – preț de pornire: 67.562 lei (fără TVA).

– Garaj la subsol nr. 1: suprafață de 18,73 mp – preț de pornire: 77.498 lei (fără TVA).

– Apartament cu 2 camere: 72,95 mp, strada Vasile Conta, sector 2 – preț de pornire: 910.101 lei (fără TVA).

– Apartament pe două niveluri: parter 71,3 mp și etaj 72,07 mp, strada Vasile Conta, sector 2 – preț de pornire: 1,65 milioane lei (fără TVA).

În 2023, Sebastian Vlădescu a fost condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare în dosarul privind reabilitarea căii ferate București-Constanța. În același dosar, Mircea Costea a primit o condamnare de 6 ani, iar pentru Cristian Boureanu, faptele s-au prescris.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Cosmin Pam Matei 4634 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Na mă,.. De scoți un ban de la ăsta, păi ești tare bre,.Să am viața lungă să te văd..

  2. Realizați cat a furat Vlădescu(inclusiv nevasta lui Boureanu) de a ajuns la o astfel de avere din leafa de bugetar?

  3. si cand te gandesti ca si-a mai platit o cautiune in lingouri de aur! atunci anaf-ul nu s-a intrebat de unde are aurul? Asta parca a taiat salariile si a crescut TVA -ul sa salveze tara.

  4. Sa vedem „Justițea” la lucru: omul are, cred, peste 60 de ani- va face jumătate din pedeapsă iar daca mai si lucreaza prin penitenciar- pe la bibliotecă- mai câștigă niște zile și de acolo. Peste 3 anisori ne va da lectii la tv ca Miron Mitrea, ca Adiță plin de fiță etc. Cât despre parale- păi daca a luat bănetul asta, adică 3 milioane de euro, potrivit onoratei instanțe, unde-s banii, că proprietatile nu se ridica la valoarea de 15 milioane lei? Reiese că are bănișorii pitiți, iese în libertate, nu o să-i priească in țară, să nu vadă fraierii că și-a revenit financiar. Rentabil!

  5. E unicul căruia obligatoriu trebuie confiscat tot ce a agonisit prin înșelătorii, escrocherii și orice metoda infracțională? Nu cred! Dar Costea cumnatul prostănacului, ce ați adunat spre confiscare? De la stat au furat, la stat să ajungă toate aceste recuperări de orice tip!

  6. La Boureanu,tot Coldea & comp. a prescris fapata,eventual dupa ce s-a platit ” dreptul ” ? Cerceteaza cineva faptele de a ” prescrie fapta ?”.Si s-au ” prescris ” si banii furati ? Intrebam si noi de curiozitate,ca tot nu ne raspunde nimeni la intrebari.Nici Min. Justitiei,nici CSM-ul,nici DNA-ul.Parca am fi in Codrii Vlasiei,poate chiar mai rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.