Analize medicale gratuite pentru unii bucureșteni

            Persoanele care au domiciliul legal în Sectorul 1 își pot efectua analize de laborator în regim gratuit și cu tarif social la Complexul Multifuncțional Caraiman. Astfel, beneficiază de gratuitate persoanele aflate în una din următoarele situații:

  • persoane cu handicap;
  • persoane cu un venit mai mic de 1.750 lei net (o dată pe an);
  • persoane adulte și fără adăpost la momentul preluării din stradă;
  • persoane neidentificate sau fără identitate (aflate în evidența serviciilor de asistență socială din Sectorul 1) până la momentul stabilirii identității și includerii în programul național de asistență medicală primară;
  • persoane adulte și copiii instituționalizați sau aflați în evidența serviciilor sociale, pentru acele servicii medicale care nu sunt asigurate gratuit prin sistemul național de asigurări de sănătate (HIV, VDRL etc.);
  • alte persoane aflate în evidența serviciilor de asistență socială din Sectorul 1 (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Complexul Multifuncțional Caraiman) pe bază de referire scrisă;
  • alte persoane care nu au calitatea de asigurat, o evaluare completă a stării de sănătate, anual.

De analize de laborator cu plata 50% din costul stabilit (tarif social) beneficiază persoanele cu domiciliul legal în Sectorul 1, care au venituri cuprinse între 1.751 lei net și 2.500 lei net.

“Atunci când te gândești la comunitatea ta (adică nu furi) și nu la contractele transpartinice ai destui bani pe care poți să-i redirecționezi către servicii medicale gratuite dedicate locuitorilor. Vreau să fac un anunț și să vă spun că în Sectorul 1 puteți efectua analize medicale în regim gratuit și cu tarif social la Complexul Multifuncțional Caraiman”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Laboratorul de analize nu se află în contract cu C.A.S.M.B., prin urmare nu este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie sau card de sănătate CNAS.

IMPORTANT! Analizele de laborator se efectuează numai la recomandarea medicilor specialiști din cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman (medic internist, diabetolog, urolog, cardiolog, reumatolog etc.) doar persoanelor care au domiciliul legal în Sectorul 1 București.

Pentru detalii și programări sunați la: 021/2244073, 021/2244029, 021/2244028.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Eu am o Măsea Sparta de doi Ani si nu pot sa merg la Cabinet Particular ca nu am Bani ! Ca Covrigarul Ciolacul nu mia dat 1000 de lei la început de An !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.