ANAT: Sunt bani pentru promovare pe piaţa externă, dar peste 80% dintre turişti sunt români

Întâlnirea bianuală a membrilor reprezentanţilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) din regiunea Sud Muntenia a fost prilej pentru a atrage atenţia asupra modului ineficient în care este promovat turismul românesc.

ANAT pune punctul pe „i” şi vorbeşte despre dificultăţile legislative, despre taxe, dar şi despre fiscalizarea excesivă.

De asemenea, preşedintele ANAT, Corina Martin, acuză ministerul şi spune că acesta nu se achită de sarcinile care îi revin. Turistul, de pildă, nu este informat corect şi la timp cu privire la programe precum „Litoralul pentru toţi”, „O săptămână la munte” ş.a., spune preşedintele ANAT.

Referitor la taxe şi fiscalizare, preşedintele ANAT Sud Muntenia, Adrian Voican, atrage atenţia asupra obiceiului de a ne compara cu bulgarii, în condiţiile în care aceştia au TVA de 9% pe tot ceea ce înseamnă turism.

Promovarea turismului ar trebui se se facă ţinând cont de o anumită realitate, respectiv, că românii sunt cei mai numeroşi turişti şi nu străinii. Românii sunt însă ignoraţi în acest moment, crede Adrian Voican, în condiţiile în care banii se cheltuiesc, într-o proporţie covârşitoare, pentru piaţa externă.

„Există bani pentru promovarea brandului, dar ei se adresează 99% pe piaţa externă. Realitatea este că peste 80% dintre turiştii din România sunt români şi foarte puţini străini. Deci nu poţi să ignori o piaţă de turişti români pentru destinaţiile româneşti, pentru că hotelierul trăieşte din banii care vin, nu contează ce fel de turişti îi vin”, conchide Voican.

Recomanda
Luiza Vasile 333 Articole
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.