Ancheta de la Spitalul „Sf. Pantelimon”: Primele concluzii

Comisia internă de analiză a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti nu a constatat „nicio abatere profesională”, respectându-se toate protocoalele şi procedurile terapeutice existente, relevă raportul comisiei, care a analizat o presupusă administrare incorectă a unui medicament care ar fi determinat decesul a 20 de pacienţi, în perioada 4-7 aprilie.

„Comisia nu a constatat nicio abatere profesională, respectându-se toate protocoalele şi procedurile terapeutice existente. Rămâne în discuţie presupusa faptă a depăşirii grave a competenţei profesionale a unei asistente medicale care ar fi afirmat că a modificat din proprie iniţiativă doza de noradrenalină, dar nu există nicio dovadă că acest lucru s-ar fi petrecut în realitate. Se constată situaţii de supraaglomerare a Secţiei ATI şi chiar depăşirea capacităţii pentru asigurarea unor condiţii medicale de foarte bună calitate. Soluţia folosirii paturilor din UPU ca zonă tampon pentru secţia ATI nu poate fi decât o soluţie de moment şi de foarte scurtă durată, iar conducerea spitalului trebuie să identifice de urgenţă soluţii pentru extinderea spaţiului Secţiei ATI. Se impune luarea de măsuri de urgenţă pentru ridicarea nivelului profesional al personalului aflat în Secţia ATI, în mod deosebit a personalului mediu şi auxiliar, atât în ceea ce priveşte cunoştinţele medicale, cât şi modalitatea de comunicare şi nivelul de empatie cu pacienţii şi rudele acestora”, se arată în concluziile şi recomandările incluse în raportul Comisiei interne, dat miercuri publicităţii.

Potrivit raportului, „se impune luarea de urgenţă de măsuri de control privind respectarea riguroasă a Regulamentului Intern şi se consideră că sesizarea depusă şi datele apărute în presă sunt generate de o stare conflictuală permanentă atât la nivelul conducerii spitalului, cât şi a Secţiei ATI”.

„Constatarea pe baza căreia comisia a tras această concluzie este aceea că până în octombrie 2023, în ultimii 3 ani, fluctuaţia de cadre medicale – medici, asistente, îngrijitoare, infirmiere a fost foarte mare – 66 cadre medicale, toate motivându-şi decizia de existenţă a unei atmosfere tensionate, ce perturbă grav activitatea profesională. Ca o consecinţă a acestei situaţii, au rămas în Secţia ATI doar un număr de 3 – 4 medici care să desfăşoare o activitate deosebit de complexă. După luna noiembrie 2023, odată cu schimbarea conducerii secţiei, atmosfera s-a ameliorat rapid, iar numărul de medici a crescut la 13, majoritatea medici tineri şi bine pregătiţi profesional. Acestora li s-au adăugat un număr de medici tineri din alte spitale care efectuează gărzi în unitatea noastră”, se mai arată în raportul citat.

Comisia mai punctează în raport că spitalul, prin conducerea sa, „trebuie să depună de urgenţă toate eforturile legale pentru a controla acest gen de situaţie, situaţie ce este atât în detrimentul bolnavilor, cât şi a imaginii spitalului”.

„Trebuie reanalizate codurile de conduită profesională pentru toate categoriile de personal, modul de aplicare a acestora, stabilirea unui plan concret de îndreptare a situaţiei. Activitatea Spitalului Clinic de Urgenta „Sf. Pantelimon” depinde profesionalismul şi dăruirea cadrelor medicale. Activitatea medicală nu poate fi transformată într-o armă de luptă pentru rezolvarea unor conflicte personale”, conchide, în raport, Comisa internă de analiză a Spitalului „Sf. Pantelimon”.

Pe 11 aprilie managerul spitalului a fost informat, joi, în scris de către directorul de îngrijiri că există informaţii provenite de la un asistent medical, că în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secţiei ATI ar fi decedat 20 de pacienţi printr-o administrare incorectă a unui medicament.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a demarat o cercetare coordonată de Departamentul de Jurisdicţie Profesională cu privire la situaţia semnalată la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Morții sunt vinovați! Ce au căutat la spital și n-au murit acasă? Jos Rafila care păstorește cel mai putred sistem din Romania! Ori la stat ori la privat!

 2. Asistenta (denunțătoarea )va plăti . Șefii vor fi arși cu max 10 % , adică frecție . După, NU se va schimba NIMIC…

 3. ACEEASI Politica TEMBEL-CRIMINALA de Acoperirea KKs sub Covor, desi nU sunt de Pisica,

  sunt de DREACs si PUT ingrozitor, TOATE, incepand cu Cele din 1859, cand Boierii NU au realizat ca sunt LUATI de Trompe, ca Taurii cu Belciugul in Trompa si care s-au acoperti succesiv Una pe Alta…
  Bavo Ba! Credeti gresit ca va-ti SCOS!

 4. 2. Tribunalul Militar Internațional al WH ar fi entitatea potrivită pentru a urmări astfel de crime, dar nici ONU nu funcționează tocmai. Aceasta este o situație fără precedent care necesită soluții fără precedent.” Japonezii sunt și ei pe calea războiului cu Covid. Pe acest front, profesorul Masayasu Inoue a susținut o conferință de presă la Geneva, Elveția, unde a aruncat bombe majore pentru adevăr asupra OMS și a întregii industrii farmaceutice. Inoue spune că pandemia de Covid a fost o farsă creată de om, concepută pentru a „impulsiona vaccinările” în corpurile a miliarde de oameni din întreaga lume. Pandemia „falsă” a fost orchestrată de OMS împreună cu alte organizații globaliste și guverne globale. Agenda globală de vaccinare rezultată a fost o utilizare frauduloasă a „terapiei genetice experimentale” care a fost împinsă asupra „oamenilor sănătoși”. El a avertizat, de asemenea, că prima fabrică de producție de vaccin ARNm din Japonia a fost deschisă în februarie 2023, iar altele sunt în lucru. „Există un risc mare ca vaccinurile fabricate în Japonia să fie exportate sub pretextul unei încrederi false”, spune el. Populația japoneză a suferit peste 400.000 de decese în exces imediat după ce primele vaccinări au fost impuse publicului, conform datelor Ministerului japonez al Sănătății și Bunăstării. Acest lucru a determinat în Japonia demonstrații masive privind tratatele anti-pandemie pe care mass-media corporativă le ignoră. Armata japoneză, de asemenea, ripostează acum. KM l-a invitat săptămâna trecută pe prim-ministrul sclavului japonez Fumio Kishida la Washington DC cu planul de a pune armata japoneză sub controlul unui general american.

 5. 3. Ei au emis această declarație: „Statele Unite își reafirmă hotărârea de a proteja Japonia, inclusiv prin utilizarea armelor nucleare”. Au folosit șantajul nuclear împotriva Japoniei pentru a încerca să o forțeze
  să-și supună armata la KM și control și să predea mai mulți bani. Sursele noastre militare japoneze confirmă că KM a folosit cutremur și amenințări cu arme nucleare împotriva Japoniei. Japonezii au răspuns spunând că data viitoare când vor fi atacați în acest mod, își vor folosi propriile arme pe insula Atlantică La Palma pentru a provoca un tsunami de 100 de metri să lovească coasta de est a SUA și coasta de sud a Angliei. Ca urmare a acestei poziții, armata japoneză rămâne independentă și un nou împărat este acum la comandă de facto în Japonia. Acest nou grup a informat armata americană că va lucra cu pălăriile albe pentru a naționaliza Banca Japoniei și a lupta împotriva KM. Japonezii lucrează, de asemenea, cu societățile secrete asiatice pentru a resuscita sfera de co-prosperitate a Marii Asia de Est pentru care au luptat să creeze în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. O sursă regală asiatică ne spune că „toți ochii sunt îndreptați acum asupra Israelului, dar ceva foarte mare se întâmplă ACUM în China, fără nicio acoperire mediatică permisă”. Alte surse ne spun că regimul comunist se încheie în China.’’

 6. @Postăkel Gudurău
  „in concret ” nimeni nu a dat niciun nume,
  „medicul X a micsorat dozele”

  -am inteles de la inceput ca totul nu e decat o fă-că-tu-ră!

  in stadiul 2 e facatura de tip „clotilde”
  -cu probe,filmari
  banditu scapa pt. ca e omul Systemului!

 7. Vrem o ancheta corecta? Ei bine, n-o s-o avem. Cum „de ce”? Iaca d-aia! Pentru ca la alegeri punem „stampelul” tot gresit. Ha sa fim sanatosi. Cat putem…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.