Andreea Ana, aur la Campionatele Europene de la Bucureşti

Sportiva română Andreea Beatrice Ana a cucerit medalia de aur la cat. 55 kg, joi seara, la Campionatele Europene de lupte pentru seniori de la Bucureşti, după ce a învins-o în finală pe Mariana Drăguţan (Republica Moldova).

Ana, fostă campioană europeană U23 şi mondială U23, şi-a trecut în palmares al treilea său titlu european la senioare, după o victorie categorică în finală (11-0).

Drăguţan, fostă campioană europeană U23, medaliată cu bronz la Europenele de seniori din 2022 şi tot cu bronz la Mondialele de seniori de anul trecut, era principala favorită a categoriei.

Miercuri, Andreea Ana a trecut în preliminarii de bulgăroaica Sezen Behcetova Belberova, în sferturi s-a impus în faţa ucrainencei Maria Vinik, iar în semifinale a câştigat în faţa luptătoarei germane Anastasia Blayvas.

La cat. 50 kg, Ana Maria Pîrvu s-a clasat pe locul 5, după ce a pierdut duelul pentru bronz cu bulgăroaica Miglena G. Selişka. Miercuri, Pîrvu a învins-o în preliminarii pe Ainztane Gorria Goni (Spania), dar a pierdut sfertul de finală cu turcoaica Evin Demirhan.

O altă reprezentantă a României, Kateryna Zelenykh, s-a calificat în finala cat. 65 kg şi se va bate pentru aur, vineri, cu ucraineanca Irina Koliadenko. Românca de origine ucraineană a învins-o pe bulgăroaica Taibe Iusein în preliminarii, în sferturi a trecut de Kadriye Aksoy (Turcia), iar în semifinale a câştigat în faţa Irinei Rîngaci (R. Moldova).

România a mai obţinut până acum două medalii de bronz, prin Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) şi Răzvan Arnăut (cat. 60 kg), ambii la greco-romane.

România participă cu 30 de sportivi la Europenele de la Bucureşti, câte 10 la fiecare stil.

Anul trecut, sportivii români au reuşit pentru prima oară după 43 de ani să cucerească două medalii de aur la aceeaşi ediţie a Campionatelor Europene.

La CE de seniori de la Zagreb, România a cucerit cinci medalii, dintre care două de aur, obţinute de Andreea Beatrice Ana, la cat. 55 kg, şi Alexandra Nicoleta Anghel, la cat. 72 kg, şi trei de bronz, câştigate de Cătălina Axente la cat. 76 kg, de Kriszta Tunde Incze, la cat. 65 kg, şi de Denis Florin Mihai, la cat. 55 kg (greco-romane).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.