Andreea Răducan. Aşa s-a întâmplat şi în cazul meu!

Andreea Răducan a trecut și ea printr-un caz de dopaj în urmă cu 23 de ani, la JO 2000, după ce a fost tratată cu Nurofen. Fosta campioană spune că înțelege prin ce trece Simona Halep și că indiferent de decizia definitivă, performanțele rămân, nu i le poate lua nimeni.

„Simona este o sportivă excepţională şi punct. Ea a făcut cinste acestei ţări prin rezultatele pe care le-a obţinut la un nivel destul de înalt, chiar dacă verdictul rămâne acelaşi. Indiferent de sentinţa definitivă nimeni nu îi va lua performanţele obţinute, nici talentul pe care îl are. Situaţia complicată este legată de faptul că această penalizare vine pentru ea într-un moment delicat… în sensul că va fi destul de dificil să aştepte până trece perioada de suspendare pentru a putea reveni în arena competiţională. Nu am avut o discuţie cu Simona pentru a vă mărturisi exact ceea ce simte, dar îmi imaginez că e destul de complicat să îţi găseşti cuvintele pentru a descrie perioada pe care o traversează ea acum”, a declarat Andreea Răducan, potrivit eurosport.ro.

Fosta campioană olimpică și mondială speră că Tribunalul de Arbitraj Sportiv va reduce suspendarea Simonei Halep de 4 ani primită recent.

„Situaţia Simonei este delicată, fără doar şi poate, aşa s-a întâmplat şi în cazul meu. Orice eveniment de genul acesta care te scoate din cursul firesc de a face performanţă în sport este extrem de neplăcut. Toţi suntem alături acum de ea. Simona are situaţia ei, este diferită de a mea. Spre deosebire de situaţia mea, sper ca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care nu este chiar stat în stat cum a fost Comitetul Olimpic Internaţional în cazul meu, să aibă o şansă în plus. Aşa că din partea noastră ea are toată susţinere şi încrederea. Nu cred că cineva pune la îndoială talentul, bunăvoinţa, implicarea şi corectitudinea cu care ea a practicat tenis la un nivel foarte înalt până acum”, a conchis Andreea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

5 Comentarii

 1. Beeey, Andreea, NU AȘA s-a întîmplat şi în cazu’ tău! Deloc!
  La tine a fost ceva episodic șî întîmplător (sper că nu greșesc…), la maki’ aia a fost ceva INTENȚIONAT și pe o lungă perioadă de timp.
  N-o mai apărați, că sunteți penibili! TOȚI! …proștilor! Aia a trișat ca să cîștige $$ și notorietate, voi vreți să fiți advocații în armură ce o apără pă „Dulcinea del Toboso”! PARDON! …pă Dulcineea dă Köstendje……[RumBurak Rishi]

 2. ” Ea a făcut cinste acestei ţări prin rezultatele pe care le-a obţinut LA UN NIVEL DESTUL DE înalt, „,

  exprimarea poate parea usor impertinenta
  dar sa ne amintim ca Halep S-A SUSTRAS DIN COMPETITIA OLIMPICA
  -in Brazilia NU A PARTICIPAT pe motiv de „virus Zika”
  virus care se zvonea ca produce creier mic la fat
  si despre care halep intelesese ca introduce material genetic strain in adeneul viitorului…copil,
  teama pe care nu si-a mai manifestat-o cu ocazia injectarii vaccinale „impotriva” virusului sars-cov-2…..

  exact:
  halep A REFUZAT „reprezentarea” la cel mai inalt nivel,
  asta e „campiona” voastra!

 3. Simona Halep se gândeşte să renunţe la Olimpiadă, de …
  28 iun. 2016 — „Am vorbit cu mai mulţi doctori despre virusul Zika şi o voi face şi după acest turneu.

  „Trebuie să caut informaţii despre acest virus şi nu sunt uşor de găsit”, spune Simona Halep, citată de Reuters.

  „Am vorbit cu mai mulţi doctori despre virusul Zika şi o voi face şi după acest turneu. Am auzit că şi dacă nu eşti gravidă în momentul în care te infectezi cu acest virus, ulterior, în cazul unei sarcini, Zika se activează. Sunt foarte îngrijorată”, a explicat românca.

  „Intenţionez să particip la Olimpiadă, dar trebuie să mă asigur că voi fi în siguranţă. Sănătatea mea este cea mai importantă. Decizia o voi lua după turneul de la Wimbledon. Voi fi dezamăgită dacă va trebui să renunţ. Jocurile Olimpice sunt importante pentru ţara mea, dar sănătatea mea este mai importantă”, a încheiat Simopna Halep.

  -a inteles totusi ceva
  dar intre timp s-a vaccinat….poate si-a rejectat sotzul pe motiv ca din 2 injectati
  poate iesi un organism modificat genetic,
  poate cauta reproducator de calitate.

  a.raducan sa se abtina:
  doar nu a stat la cooru lu camioana.

 4. Pentru Andreea:
  Multumiri pentru renumele bun adus tarii si eforturile tale! Nurofen nu are in el ce are Roxadustat.
  „In October 2022, it was announced that Romanian former world No. 1 tennis player Simona Halep had tested positive for roxadustat at the 2022 US Open.” – https://en.wikipedia.org/wiki/Roxadustat
  E istorie deja!
  Substanta nu se foloseste pentru cei cu boli de rinichi fiind refuzat de FDA. Singura Halep il ia pentru productie de celule rosii.
  S-a dopat, dar o tot da ca e nevinovata pana a ajuns miloaga. Copiii de unde sa-i faca daca si-a taiat sanii? Numai povesti scoate din burta.
  Si cand ma gandesc ca ne speriasem ca ii ia Firea cupa… Ajunge! Mincinoasa trebuie oprita.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.