Andrei Baciu și-a dat demisia! Dă cu subsemnatul la DNA

Andrei Baciu a anunţat luni că a demisionat de la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, invocând ” informaţiile apărute în spaţiul public” şi lăsând astfel să se înţeleagă că este vorba despre ancheta DNA privind achiziţiile de vaccinuri din pandemie, când el a fost vicepreşedinte şi apoi preşedinte interimar al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

De altfel, la scurt timp după anunț el s-a prezentat la DNA.

Baciu, în fața DNA: „Nu am altceva de declarat decât ce am comunicat astăzi”.

Anunțul demisiei a fost făcut pe pagina sa de Facebook:

Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis și cu credința nestrămutată în valorile onoarei și integrității.
Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.
Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală.
De-a lungul a nouă ani de când m-am întors în România și în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-am avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, am acționat cu un respect neclintit pentru legislație, instituții și cetățeni. Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienților.
Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala.
Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător tuturor pentru încrederea și susținerea pe care mi le arătați.

Andrei Baciu a fost numit la conducerea CNAS în luna august a acestui an.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

 1. Andrei Tinu este un jurist și politician român. Începând cu data de 8 martie 2017 ocupă funcția de președinte cu rang de Secretar de Stat al Autorității Naționale pentru Cetățenie.

 2. alrahatii si restu
  vor spune ca a fost o „chestiune de oportunitate”
  (ca la Primarie)
  si ca nu au existat pareri contra.

  -evident ca in democratie(!)
  „contra” inseamna jumatate din 19 milioane
  plus macar 1…in plus.

 3. Ce ziceți daca in mximum 2 ani e agățat individul(există în karma vieții aceasta posibilitate la el, cam 5 ani=unica reusita(cătușe) a vieții sale până în 42 ani daca nu intra in alt rahat infractional)? Atenție: o să mintă mai ceva că Arafat și usr-istii că totul e politic, că nu are nicio legatura-vina dar exista baza clară că e complice in destin(prostul nu e prost destul daca nu e și fudul), se bucura de răul făcut altora, de afacerile pe este noapte reușite desi multe au baza infracțională certa. Pare că la fel că budeanca, individul abia că și-a terminat bacalaureatul cu bine, restul(brânză buna in burduf de câine), pescuiește din aer tot ce ii convine, dar, vorbește mult, prost și fără rost=minciuni pe banda rulanta sau omisiuni intenționate de la adevăr. P.s. sunt atât de mulți infractori implicați în ceea ce a însemnat import orice neconform din perioada covid, încât, trebuiesc golite pușcăriile sa intre acești infractori începând cu iohanus, Arafat, Orban, Imre, plus enorm de multi.

 4. Dacă până și Dna ne spune că toată pandemia a fost o vrăjeală in care doar s a furat e clar cine a vrut dreptate. Bravo Dna băgați toți vaccinistii la bulau

 5. Pas cu pas…pe când orban al nostru,velea, tătaru,locatarul de la cotroceni!…

 6. Asta-i singurul care scapa, audierea lui e mangleala. Doar baiatul e ditamai colonelul, ce dracu’. Nu se ard securistii intre ei, e scris la regulament.

 7. La puscarie cu toti acesti criminali care au terorizat populatia avind interesul sa se consume cit mai multe doze de vaccin ca sa se poata comanda altele si afacerea sa functioneze perfect.Pt. toti astia nu merita sa avem mila si sper ca justitia macar de aceasta data sa isi faca datoria .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.