Angajament pentru Ucraina: 11 țări NATO oferă armament

Un grup de 11 ţări membre ale NATO, participante joi la o reuniune în Estonia destinată sporirii ajutorului militar pentru Ucraina, au convenit să ofere acesteia noi arme şi au semnat o declaraţie comună în care cer şi altor state să-şi intensifice ajutorul pentru armata ucraineană, în special cu tancuri şi alt armament greu, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Reuniunea donatorilor de arme pentru Ucraina s-a desfăşurat la iniţiativa ministrului britanic al apărării Ben Wallace şi a omologului său eston Hanno Pevkur. Întâlnirea a avut loc la baza militară estonă Tapa, cu o zi înaintea unei reuniuni extinse la baza militară americană Ramstein din Germania, la care circa 50 de ţări angajate în susţinerea militară a Ucrainei vor discuta şi sunt aşteptate să anunţe noi livrări de arme către Kiev.

După ce luni Marea Britanie a confirmat un nou pachet de ajutor militar destinat Ucrainei, inclusiv 14 tancuri Challenger 2, obuziere, muniţii, blindate, drone, rachete ghidate şi antiaeriene, ministrul Wallace a declarat joi în Estonia că acest ajutor va fi suplimentat cu încă 600 de rachete Brimstone.

”Pot spune că vom trimite alte 600 de rachete Brimstone în teatrul de operaţiuni, care vor fi incredibil de importante pentru a ajuta Ucraina să domine pe câmpul de luptă”, a declarat ministrul britanic al apărării.

La rândul ei, Danemarca a anunţat după aceeaşi reuniune că va ceda Ucrainei cele 19 obuziere Caesar pe care le-a comandat din Franţa. Dintre acestea, numai câteva au fost livrate până în prezent.

Un ajutor militar substanţial a fost anunţat şi de Estonia, care va trimite Ucrainei un nou pachet de artilerie grea de 155 mm, muniţii pentru tunurile de 122 mm şi lansatoare de grenade antitanc.

Estonia aduce astfel la 1% din PIB-ul său ajutorul militar oferit Ucrainei şi le-a sugerat celorlalte state din UE să-i urmeze exemplul. La conferinţa de presă ulterioară reuniunii, ministrul eston al apărării Hanno Pevkur a spus că dacă UE ar aloca 1% din PIB-ul său pentru a ajuta militar Ucraina, acest ajutor ar ajunge la circa 150 de miliarde de euro.

Polonia a comunicat la rândul ei că va trimite Ucrainei tunuri antiaeriene şi 70.000 de obuze. În acest timp, la Varşovia, premierul polonez Mateusz Morawiecki a evocat posibilitatea ca Polonia să ofere Ucrainei tancuri Leopard 2 fără a mai aştepta să primească acordul de re-export din partea Berlinului.

Declaraţia sa ar putea pune presiune pe Germania să accepte în cele din urmă livrarea unor astfel de tancuri Ucrainei sau măcar să-şi dea acordul ca alte ţări ce au astfel de tancuri în dotare să le ofere Kievului. Ucraina cere insistent tancuri Leopard, subiect ce va fi în centrul discuţiilor de vineri la Ramstein.

Potrivit ministrului lituanian al apărării Arvydas Anusauskas, mai multe ţări vor anunţa vineri ”sigur” trimiterea unor tancuri Leopard către Ucraina, iar în total la reuniunea din Germania vor fi promise Kievului sute de blindate.

La reuniunea din Estonia au participat miniştrii apărării din Marea Britanie, Lituania şi Estonia, precum şi reprezentanţi din Danemarca, Republica Cehă, Olanda, Germania, Slovacia, Spania, Polonia şi Letonia. Cele două ţări din urmă aveau prevăzută de asemenea prezenţa miniştrilor lor ai apărării, dar aceştia nu au putut efectua deplasarea din cauza condiţiilor meteo.

La finalul reuniunii, ţările participante au publicat o declaraţie pe care au denumit-o ”Angajamentul de la Tallinn”, capitala estonă.

”Vom continua împreună să sprijinim Ucraina pentru a trece de la rezistenţă la expulzarea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean”, se arată în text. Pentru aceasta, adaugă semnatarii, Ucraina are nevoie de ”tancuri grele, sisteme de apărare antiaeriană şi antirachetă, operând împreună cu grupuri de artilerie, precum şi de elemente de înaltă precizie pentru a ţinti logistica şi unităţile de comandă ruseşti în teritoriul ocupat”.

UPDATE

Statele Unite au anunţat joi o nouă tranşă de ajutor militar pentru Ucraina în valoare totală de 2,5 miliarde de dolari, în special cu sute de vehicule blindate de diferite tipuri, dar fără tancuri grele Abrams, notează AFP.

Această nouă tranşă prevede expedierea a 59 de vehicule blindate Bradley, care se vor adăuga celor 50 de vehicule blindate uşoare de acest tip promise pe 6 ianuarie, şi a 90 de vehicule blindate Stryker „care vor dota Ucraina cu două brigăzi blindate”, a precizat Pentagonul într-un comunicat.

Armata americană va livra Ucrainei şi 53 de vehicule blindate antimine (MRAP) şi 350 de vehicule de transport M998, celebrul Humvee.

Dar această nouă tranşă nu include niciun tanc greu, precum Abrams, pe care Statele Unite nu sunt încă pregătite să le furnizeze Kievului, justificând acest refuz prin chestiuni de întreţinere şi instruire.

Washingtonul va furniza forţelor ucrainene, de asemenea, rachete de rezervă pentru sistemele antiaeriene NASAMS şi HIMARS care le-au fost deja furnizate, opt sisteme antiaeriene cu rază scurtă de acţiune Avenger – unităţi de apărare montate pe vehicule care se mişcă în acelaşi ritm cu unităţile terestre – şi mii de muniţii diverse.

Această nouă tranşă ridică totalul asistenţei militare americane pentru Ucraina la 26,7 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse pe 24 februarie.

Ea a fost anunţată în ajunul unei reuniuni a miniştrilor apărării din ţările occidentale care acordă ajutor militar ucrainenilor, în primul rând fiind americanul Lloyd Austin, care se întâlnesc la Ramstein, în Germania, pentru a coordona continuarea asistenţei militare către Kiev.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

51 de Comentarii

 1. Fleosc! Avand in vedere ca rata medie de doborare a rachetelor/avioanelor/dronelor este de 30 buc/zi (conform rapoartelor si hartilor militare oficiale), inseamna ca rusii au distractie vreo 20 zile.

  Idiotii europeni pierd bani ca sa se distreze rusii. Presupun ca n-a pus nicio maimuta „civilizata” bani de la ma-sa d-acasa, ci ca rachetele alea sunt finantate din banii Occidentului colectiv.

 2. Imbogatitii de razboi vor al 3-lea razboi mondial, de 78 de ani n-au mai castigat cat doresc.

 3. Felicitari NATO !Rusia trebuie sa muste fierul ???

 4. Sunt toate sansele ca pana-n Pastele din acest an, acest razboi se se sfarseasca prin apasarea Butonului Rosu. Slujbasii Satanei vor sa distruga Rusia dar ei nu stiu ca Rusia nu poate fi infranta niciodata deoarece ea se afla sub pavaza Sfantei Treimi. Si de aceea victorioasa in acest razboi va fi 100% Rusia. USA, UE si NATO nu vor mai fi sa fie ce au fost odata. Cat grau curat au ars slujbasii Satanei pe acest Pamnt in cei 2000 de ani de cand aceeasi slujbasi l-au Rastignit pe Domnul Nostru Iisus Hristios de 9 ori mai multa ca numar se va arde neghina in acest razboi termonuclear. Amin.

 5. Iete-aci:

  Premierul Poloniei, adineauri: „Văd în lumea occidentală o scădere a interesului pentru ceea ce se întâmplă dincolo de granița noastră estică. Noi, polonezii, trebuie să reînviem discuția despre Ucraina, despre cât de importantă este lupta împotriva Rusiei pentru că Occidentul s-a săturat din ce în ce mai mult de ceea ce se întâmplă acolo”

  Pa’, daca am ajuns sa ne luam dupa polonezi, inseamna ca suntem oligofreni fara nicio speranta.

 6. Pot sa trimita ce vor ca nu vor schimba rezultatul. Infrangerea Vestului Colectiv este sigura in Ukraina. Toate aceste cadouri oferite dementilor de la Kiev care ataca bisericile s-ar putea sa ne duca la al treilea razboi mondial si nuclear pentru ca Rusia nu-si permite sa piarda!

 7. „The Leopard 2 first entered service in 1979, and its service life is anticipated to end around 2030” /wikipedia/Leopard 2/

 8. Ba, vedeti ca-i briefing la Pentagon. A declarat purtatoarea cu vorba ca:

  „Complexitatea intreținerii și costul ridicat al întreținerii tancurilor Abrams fac pur și simplu inutilă furnizarea acestora Ucrainei în acest moment”

 9. Tot ce o sa obțineți va fi doar lungirea agoniei urkkane, dar nu va duce mintea la mai mult.
  [RomBoraK 3.14ȘAT pe KraK, fanul khaZarilor de la Kiev]

 10. Și rușii vor folosi alte tipuri de arme. Din ce citesc pe telegram,80 la sută din comentarii sunt în favoarea folosirii altor tipuri de arme în cazul atacării Crimeei.
  Unii care sugerează atacarea americii. Oricum, presiune mare pe Putin. Dacă se dovedește slab e nasol pentru el

 11. ”… ce vremuri cumplite în care niște idioți conduc niște orbi!” William Shakespeare Este o grabă suspectă în a inunda Ucraina cu armament greu … o fi vreun vânt al schimbării prin armata războinică????? Interesant ar fi de aflat ce se va întâmpla dacă presupunând prin absurd, ucrainenii/ armata ucraineană se predă sau pur și simplu întoarce armele, cum își iau aceste state armamentul înapoi?

 12. Coaliția Occidentului este deja formata. Urmează o forță militara multinațională. Despre pace se va discuta la Paștele Cailor și și atunci numai dacă va fi soare și lumea va putea face plaja la Polul Nord. Cata dragoste de viata emana toți. Dragoste, respect și empatie. După dragostra afișat în plandemie prin covid, acum dragoste prin arme.

 13. 1. Rusia a declarat de luni de zile deja ca Donbas, Herson, Zaporojie si Crimeea FAC PARTE din teritoriul rusesc ; 2. Coalitia anti-Rusia (parerea mea e ca demult s-a depasit faza „sprijin Ucrainei”) declara ca „Vom continua împreună să sprijinim Ucraina pentru a trece de la rezistenţă la expulzarea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean” ; 3. Lavrov, Medvedev, Peskov si multi altii avertizeaza (nu ameninta, cum insinueaza unii tembeli criminali !) ca Rusia nu va raspunde proportional decit in cazul unui pericol iminent asupra integritatii sale teritoriale si a suveranitatii sale ; 4. Ce credeti ca poate iesi din „combinarea” punctelor 1, 2 si 3 ? …

 14. Ce schizofrenie! Pe de-o parte NATO zice ca este organizatie de aparare si intervine doar daca un membru e atacat pe de alta sub egida NATO se dicuta ajutor militar pentru o tara non-NATO aflata in conflict cu Rusia! Daca Rusia acuza NATO ca e de facto in razboi cu ea astia sar si zic: „Nu domne noi nu suntem in razboi cu Rusia e rusii nebuni si agresivi si ne ataca neprovocati!” Dupa care iar se duc in adunari si discuta cum sa slabeasca Rusia ce arme sa mai dea ce sanctiuni. Si nebunia se repeta intre ciclurile „noooo, nu participam la conflict” si „sa dam arme multe, multe sa ii termine aia pe rusi”

 15. Chiat atit de repede si-au compectat stocurile de armament tarile europene care sint in NATO ? Intreb asta pt. ca in urma cu doua sau trei saptamani tot in acest ziar ,citeam ca tarile europene care sint in NATO si-au epuizat rezervele militare ,pt. ca le-au trimis in Ukraina si va trebuii sa comande in urmatoarea perioada la industria militara americana, tipuri mai noi de armament.Afacere foarte buna ,noi comandam si platim ,dupa care le trimitem Ukrainei ca ajutoare militare.Cred ca l-ati auzit pe Zelenski in discursul lui din America unde spunea cu gurita lui ca tot armamentul primit de el ca sa lupte contra rusilor nu se poate considera ca ajutor militar si doar pt. ca ei sa lupta pt. binele nostru al tarilor europene ca sa ne apere pe noi de rusi.

 16. Am zis si mai zic: pot a trimita Ucrainei tot armamentul globului, luna de pe cer si stelele. Nu vor castiga. Nu sunt capabili. Ca sa ccastigi razboaie trebuie sa ai alte calitati: armata pusa la punct, antrenata in razboaie adica cam ce fac rusii de secole,ca de-aia sunt un imperiu pentru ca ei ca natie au niste calitati care ii plaseaza acolo. Aceste razboaie proxy nu reusesec nimic pt cei care le genereaza. Toate armele trimise nu vor reusi decat sa lungeasca razboiul si sa parjoleasca Ucraina, soarta va fi aceeasi, rusii vor lua ce vor dori sa ia. Americanii nu au zis ca Ucraina va infrange Rusia pt ca stiu ca nu se poate ei au declarat ca vor sa ii creeze neplaceri dureroase lui Putin. Se pare ca nu se reuseste asta, economia ruseasca si-a revenit, au excedent financiar,sunt o tara cu cele mai mult resurse pe glob si au parteneri pe chinezi, iraniei, si tarile brics. Deci asa zisa slabire a Rusiei nu se va produce, vor slabi in schimb tarile UE si chiar America care s-au angajat intr-un razboi pe care sigur il vor pierde. Toate anunturile astea en fanfare cu trimiterea de arme mascheaza de fapt un esec.

 17. Ce poti face cu 14 tancuri pe care nu le sti folosi si nu le poti repara? Dupa ce ai inceput conflictul cu peste 2000 pe care stiai sa le folosesti si le puteai repara.

 18. Sa-si faca nordicii protestanti NATO lor, separat, ca oricum asta stiu de patru secole incoace.
  De fapt, spargerea NATO ar limpezi apele, prea tulburi in acest moment. Nu in 30 de bucati ci in vreo 2-3, care insa sa exprime afinitati reale intre state, background comun, etc. Nu Babilonul asta de acum. De am ajuns sa avem aliati pe nemti, unguri, bulgari, turci…numai state care ne-au purtat, cum se zice, sambetele in razboaiele trecute.
  Putina claritate in babilonia asta n-ar strica.

 19. Deși la un moment dat Marele Jack era sceptic în privința puterii militare a Mamei Russia ( totuși nu a realizat că rușii cu doar 175.000 militari a făcut uKrana zob ) , la un moment dat i-a zis unuia la emisiunea lui : ” – Îi bat rușii de-i zvântă !!! ” … Cel mai bine ar fi fost ca acest razboi sa nu se producă niciodată in Europa ( a prosperității – așa credeam odată !! ) , dar CINE L-A PROVOCAT ÎL SI INTRETINE CU MULTA PATIMĂ ( și interes ) pentru că PACEA nu aduce pt. unii miliarde de verzișori !! Din nefericire niciodată lumea nu a fost mai aproape de războiul nuclear ca acum ( pt. că rușii nu vor ceda ca în criza rachetelor din Cuba când ei au vrut să le pună sula-n coaste ricanilor !! ) … Totuși , unii mai trimit 24 de tancuri ultra , unii 14 , alții 30 de mașinuțe blindate și …2 obuziere , doar așa ca sa le mai vadă rușilor ce ” jucării ” mai scot și ei la iveală !! Și așa vor mai muri zeci de mii de oameni și vor fi distrugeri imense ! Pt. că nimeni nu demonstrează pt. STOP WAR !!!

 20. In 2022 Armata rusa a tocat rezervele militare ucrainiene care erau considerabile si in plus a tocat Armament NATO in valoare de 50 miliarde dolari. In 2023 Armata rusa va toca Armament NATO de 100 de miliarde de dolari. Pretul armamentului NATO este exagerat, scump ca orice produs din Occident….Din acest punct de vederd Rusia rezista mai mult decat NATO…..Adevarata problema este ca NATO obliga Armata rusa sa loveasca orase mari cu zeci de mii de victime in Ucrakna….Racheta rusa KH – 22 nu poate fi interceptata nici de Patriot. Are un focos de 950 kg care la impact face o groapa de marimea unui stadion de fotbal…..Asta vrea NATO de la Rusia, o provoaca la omorarea in masa a ucrainienilor….Pentru America, ucrainienii sunt niste ca niste gandaci utili. Moartea gandacilor ucraini este extrem de utila Propagandei NATO….

 21. Razboiul din Ucraina a inceput de multi ani. Pana in 24 februarie 2022, Armata nazista ucrainiana a facut peste 15.000 de victime in Dombas, unde si – a omorat proprii cetateni. Interventia rusa din 24 feb. 2022 a avut loc dupa multi ani de negocieti si intakniri fata j fag a lui Putin ch Trump, ch Biden, cu Macron, cu Merckel,cu Szolz… La ultkmele intalniri Putin – Biden, Putin l – a informat ca daca baga Ucrauna in NATO Rusia o va ataca….Deci TOATA lumea buna stia realitatea. Va fi razboi, pe cafe Biden il putea evita cu un singur cuvant NU primim Ucraina in NATO…..Asadar, Propaganda occidentala cum ca Rusia a atacat miseleste, ca a atacat neprovocat este o mjncihna de rahat. Europa s – a facut de rahat interzicand Media rusa in tarile europene !!!!. Cenzura este frica de adevar….Culmea, cica Ucraina era si Suverana !!! Asta e de rasul curcilor. Ucraina era si este o unealta americana, masina americana de omorat rusi din Rusia si din Ucraina……

 22. Eu , tot cred , ca Ukraina va pierde razboiul cu Rusia, cu tot ajutorul dat de „Occident” ! NATO si-a atins telul , de a testa si slabi puterea militara a Moscovei, fara sa implice, direct, militari in acest scop! Il va lasa , curand, din brate pe ZelensKi, o papusa , deja, uzata! Un razboi Rusia – NATO, este ,absolut, imposibil , numai daca ne gandim la ce capacitati nucleare au cele doua parti ! Ce se va intampla cu Ukraina , maine poimaine, dupa sfarsitul razboiului, nu stiu !

 23. toti acesti lideri de doneaza ucrainei tehnica militara o fac de frica si nu din intelepciune sau inteligenta…e public informatiile despre ce a avut ucraina la 24 februarie si ce a primit in ultimele 11 luni ca tehnica militara …de la …donori…disperare si prostie uin rindurile nato….ca nato e o organizatie terorista si ca tot armamentul nato nu e decit big bussiness pt complexul militar industrial…se vede din incompabilitatea armamentelor tarilor nato…profitul este motorul nu interoperativitatea sistemelor nato…

 24. Ofera, adică moka, adică le platesc contribuabilii. Care n-au fost întrebați.

 25. La Ramstein se decide soarta orcilor iar soarta lor va fi cruda. Baieti, veti murdari izmenele destul de nasol.

 26. @eugen raduca -Pe tine te-ar ajuta mult un tratament la un spital de psihiatrie!Idem @Didos

 27. Escaladarea terorii este, pentru Putin şi Rusia sa, unica politică imaginabilă acum. Recursul la barbarie devine instrumentul menit să salveze un imperiu în criză – posibilitatea păcii depinde de prăbuşirea lumii ruse .Războiul din Ucraina este o oglindă pe care istoria o oferă Rusiei şi ruşilor înşişi, spre a se putea privi , astfel cum se înfăţişează ei lumii.La aproape un an de la debutul agresiunii sale împotriva Ucrainei, Federaţia Rusă, neabătută de la parcursul ei criminal, se dedică războiului cu aceeaşi ferocitate ca în prima zi. Înfrângerile, sancţiunile, oprobriul internaţional nu schimbă cu nimic hotărârea Rusiei de a lichida statalitatea Ucrainei.Cruda va fi soarta orcilor criminale!!!!!

 28. Pentru spirite gregare :La aproape un an de la debutul agresiunii sale împotriva Ucrainei, Federaţia Rusă, neabătută de la parcursul ei criminal, se dedică războiului cu aceeaşi ferocitate ca în prima zi. Înfrângerile, sancţiunile, oprobriul internaţional nu schimbă cu nimic hotărârea Rusiei de a lichida statalitatea Ucrainei. Rusia are (inca ?) resurse uriase. Doar superioritatea tehnologica in domeniul armamentului al Lumii Libere ar putea-o opri. Si eroismul ucrainienilor, desigur !Rusia a rămas o autocrație funestă, iar poporul său spălat pe creier trăind zilnic cu spaima temutei poliții (ne)secrete. Cert este că spiritul gregar nu va dispărea odată cu dispariția Dictatorului Roșu, întrucât este specific oamenilor semidocți, sfertodocți care urăsc pe cel ce are îndrăzneala să gândească, să fie diferit, exact ceea ce turma gregară ,moscala, înverșunată, subjugată, despuiată, manipulată și marcată profund de bolșevism, nu știe să facă.

 29. hai cu „razboiu'” neamule ca israel are nevoie de teritorii bogate!

 30. De ce abereaza toti daca sunt inregistrari video pe youtube din ukraina facute de americani cu armament, masini, tunuri, militari cu sigla nato?! E acoperirea a tot ce au trimis pana la ora actuala? Apropo de spusele lui zelensky, spuse de care se agata orice capos dar fara a intelege ironia sau provocarea! Zelensky spuse ca „nu crede ca mai e in viata putin”, nimeni nu a luat in considerare ca zelensky a aruncat provocarea ideala „e sau nu viu”, dar sa se afiseze in public live si nu sa stea la dos ascuns. Ceva pute de la rusica de a aruncat in eter aceasta ipoteza zelensky.

 31. Aici a adus lumea rusistul Putin, despre care nici nu știm dacă mai e în viata sau e sub tratament paleativ. Balada Miorița și-a găsit acum personajele în Rusia.
  Merg tinerii ca viteii la taiat pe frontul lui Putin, în loc sa starpeasca raul din tara lor.

 32. sa aducem „pacea” prin razboi tovarashi! avem nevoie de teritorii bogate si „eliberate” de oameni!

 33. si’a mobilizat „Marele Bizon” (Bufallo) cateii Europeni. Ursul asteapta uimit la marginea padurii, cu labele incrucisate.
  Rupe-i Misha !!!

 34. Natoul și țările componente ale „defensivei unite” duc cea mai parșivă și curvită politică internaționala. Pe față nu participă cică la război, dar în mod individual fiecare membru, în urma unor adunări extra organizație, face ce i se spune pe alte canale… Pai atunci de ce mai e nevoie de natoul asata că oricum fiecare membru face ce „vrea capul lui”, iar la o adică dacă Rusia o să trosneacă Polonia să zicem (Eram de fapt cu gîndul la noi, dar nu reau să ne pomenesc măcar…) atunci se invocă sigur articolul cu pricina din tratat și haita trebuie să sară în apararea celui lovit. Niște lași care se ascund unul în spatele altuia, aștia sunt de fapt și de se pornesc cumva rușii de adevăratelea spre west (din nou) praful și pulbera se alege de cățeii ăștia. Amin !??

 35. Cea mai criminala organizatie din istoria umanitatii „pune lemne pe foc”.

 36. ,,Un ajutor militar substanţial a fost anunţat şi de Estonia, care va trimite Ucrainei un nou pachet de artilerie grea de 155 mm,,
  un anonim analfabet de pe aici dadea lectii ca nu exista artilerie grea .poate baga bostan acum !

 37. SatanUSA, SatanNATO si SatanUE dupa ce se va apasa pe Butonul Rosu nici unul din satanistii astia nu or sa mai fie ce au fost si ce s-au dorit sa fie. Amin.

 38. Ceea ce ne plictisisem sa auzim in discursurile lui CEAUSESCU ,pace si intelegere intre popoare ,nu mai auzinim la nici un om politic,forum international,conducatori etc. Toti se lauda cu inarmarmea,cu trimiterea de armament Ucrainei,cu chetuieli imense alocate domeniul militar etc?Ce fel de oameni sunt astia,cine a ajuns sa conduca planeta ?

 39. Arme, arme până n-o mai rămâne picioruș de ucrainian, slava !

 40. Tzuganu cand s-a vazut imparat intai pe tasu l-a spanzurat. Ma refer la tzuganu care conduce Anglua. Cred ca rusii au o lista unde lovesc prima data. Pe orimu loc e London apoi Warshava apoi Estoanta. Si la nevoie dau ceva si in sinagoga din New York.

 41. Imbe cili grămadă..Alimentează războiul și incurajează un nazist dezaxat criminal.. De ce nu știe lumea civilizată cu de fapt ukranul a tras primul glonț primul obuz asupra minorității sale naționale ruse in 2014,.. iar acu umblă cu arcanul după alte minorități să le trimită pe frontul contra rusului, deși locul minoritarilor din ukraina este de partea rusă, Au aceleași soartă in ukraina și rușii și românii și maghiari și slpvacii și polonezii, toți. De ce dobitocii din aceste țări sunt atât de slugi și de mituibili de nu vor să vadă realitățile ..

 42. Noroc că dulapul e la golf, că altfel trimiteam și noi 3 tancuri.

 43. Rusia va pierde acest meci,poate peste 200 de ani sa revina in joc

 44. Pe ce pariem ca iese mutalaul si spune ca mai aloca 1% din PIB pentru sprijinirea Ukakarinei ? va face ca si cu marirea procentului din PIB pentru „inzestrarea”armiei romane. Adica a dat toti banii si am primit poo…oola!

 45. Aşa a început războiul, forţând Rusia să se apere, atacând Ucraina. Aşa o va forţa să apase pe butonul roşu, să folosească armele nucleare, apoi sfârşitul. Neisprăviţii. „Arme pentru Ucraina” strigă din toţi rărunchii. Asta înseamnă mii şi mii de civili morţi, pentru că Rusia nu va sta cu mâinele legate. Occidentalii sunt cei care duc moartea în Ucraina şi împing lumea rapid către un război nuclear.

 46. Unde se îndreaptă această lume? Unde mergem? „Şi [regele nordului = Rusia începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea (Daniel 11:27)] se va întoarce în ţara lui cu multe bunuri [1945], iar inima lui va fi împotriva legământului sfânt [ostilitate față de creștini]. El va acţiona [mare activitate în arena internaţională] şi se va întoarce în ţara lui [dezintegrarea Pactului de la Varșovia și a Uniunii Sovietice. Un militar rus s-au întors în ţara lor]. La timpul fixat se va întoarce [aceasta semnifica sfarsitul lumii unipolare. Rusia își va recăpăta influența pe care a pierdut-o după prăbușirea URSS. Înseamnă, de asemenea, acțiunea militară și marea depresiune, dezintegrare UE și a NATO. Multe țări din fostul bloc estic se vor întoarce la o alianță militară cu Rusia]. Şi va intra la sud [detonatorul va fi conflictul etnic (Matei 24:7)], dar nu va fi ca înainte și mai târziu [aceste acțiuni militare nu vor duce la un război nuclear. Acest război va începe doar după revenirea „regelui nordului”]” (Daniel 11:28,29). Și numai atunci va fi interventia SUA și război nuclear la nivel mondial (Daniel 11:30a).
  Cartea Apocalipsei avertizează: „Şi a ieşit alt cal, de culoarea focului. Celui ce stătea pe el i s-a dat voie să ia pacea de pe pământ, pentru ca oamenii să se înjunghie unii pe alţii. Şi i s-a dat o sabie puternică” (6:4).

 47. @vasile/Toate tarile occidentale ale caror guverne au fost penetrate de Oculta Mondiala Khazara sunt impinse sa lupte cu Rusia pana la ultimul urcacan aprovizionad la greu Urcacania cu arme. Si cand si ultimul urcacan isi va lasa hoitul pe campul de lupta vor fi impinsi in razboi cetatenii din Romania, Polonia si tarile baltice sa-si lase si ei hoiturile pe campul de lupta. In paralel FBI, sucursala din Romania, a facut lista cu tradatorii nostri care vor fi extrasi rapid din tara daca brusc lucrurile se precipita. La final razboiul se va sfarsi apasand Butonul Rosu. Si uite asa vor pieri instantaneu 600 milioane de cetateni ai Pamantului. De scapat, scapa acele tari si popoare, putine la numar pe care Sfantul si Bunul Dumnezeu va dori sa le scape. Amin.

 48. Tot pentru spirite gregare:Momentan rusii sunt cei care pierd oameni pt fiecare metru de pamant cucerit.Asta datorita armamentului modern trimis. Asta nu e strategie militara,e prostie dusa la extrem. Stiu ca nu dau doi bani pe unii ca tine stapanii tai,dar totusi,sa le tii partea cand vezi cum te scuipa denota tembelism cronic masiv. Fuck rusia,traiasca lumea libera!!!

 49. Ma adresez spiritelor gregare de pe forum: de necrezut cât de ticăloși pot fi rușii! Să invadezi toate popoarele din jur și să te declari victimă!!!
  Ce a rămas din popoarele cotropite plus lumea democratică, susținute de jandarmul mondial care este NATO+SUA nu-i lasă pe ruși să stăpânească după bunul plac popoarele cotropite și altele pe care mai vor să le cotropească și pentru asta sunt naziști!!! Nu, naziștii sunt la Moscova, uite-i cum distrug milioane de locuințe în Ucraina, cum ucid zeci de mii de civili, cum ucid opozanții de acasă, exact ca Hitler.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.