Angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie, reţinuţi de DNA

Şeful Serviciului Tehnic, Administrativ şi Aprovizionare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău şi economistul unităţii au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie pentru 24 ore sub acuzaţiile de luare de mită iar un om de afaceri a fost pus sub control judiciar, pentru dare de mită, informează un comunicat de presă al DNA.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii februarie 2024, în contextul derulării unui contract de execuţie privind efectuarea unor lucrări de întreţinere şi igienizare la subsolul şi blocul alimentar din cadrul spitalului, şeful serviciului tehnic, Alexa Dragoş-Constantin şi economistul Pralea Doru-Ion ar fi pretins de la omul de afaceri suma de 20.000 lei.

Procurorii DNA susţin că cei doi au primit câte 1.000 euro, ce reprezenta o primă transă din banii pretinşi iniţial.

„Sumele de bani ar fi fost pretinse şi primite de inculpaţii Alexa Dragoş-Constantin şi Pralea Doru-Ion pentru a favoriza interesele omului de afaceri în scopul încheierii unui act adiţional la contractul menţionat, semnării procesului verbal de recepţie a lucrărilor cât şi pentru achitarea cu celeritate a facturilor aferente serviciilor prestate”, precizează comunicatul DNA.

Anchetatorii au efectuat, în acest dosar, 3 percheziţii domiciliare şi una la spital.

Cei doi angajaţi ai spitalului au fost reţinuţi pentru 24 ore şi vor fi prezentaţi, vineri, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

Omul de afaceri a fost pus sub control judiciar pentru 60 zile.

În cursul urmăririi penale, prin ordonanţa procurorilor s-a dispus măsura sechestrului asigurator în vederea confiscării speciale a întregii sume de bani ce a făcut obiectul infracţiunii de corupţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Iar vin portocalele cu o vrajeala de ras. In sectorul sanatatii s-au dat tunuri uriase cu sume in euro peste 6 si
    chiar mai multe zerouri si probabil ca nici 1% din vinovati nu au fost luati vreodata la intrebari de DNA. Aia isi fac fericiti vacantele prin Dubai si aiurea. Iar acum salariatii astia speciali vin sa-i prosteasca pe romani cu dosare de o mie (!!!) de euro care nici nu se stie daca sunt facute pe bune. Pai nici macar nu-si platesc benzina la masinile cu care se plimba.

  2. shpagile pentru obtinerea preferentiala a contractelor cu institutiile publice este in derulare de la aparitia legislatiei privind societatile comerciale (1990). acum s-au prins, mah!! LICITATIILE PUBLICE SUNT UN CIRC, MAH! SE BAT FIRMELE SECURICILOR INTRE ELE SI CINE-I MAI TARE IN SHPAGA SI PUTERE CASTIGA!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.