Angel Tîlvăr: Vom continua să oferim sprijin ”multidimensional” Ucrainei

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a avut, miercuri, o convorbire cu secretarul american al Apărării,  Lloyd J. Austin III. Discuţiile au vizat, în principal, situaţia de securitate generată de războiul de agresiune şi sprijinul necondiţionat pentru Ucraina, fiind reiterată importanţa menţinerii unităţii transatlantice în actualul context de securitate, arată MApN.

”Alături de Statele Unite şi de aliaţi, România rămâne pe deplin solidară cu Ucraina. Vom continua să oferim sprijin multidimensional pentru susţinerea efortului defensiv ucrainean împotriva agresiunii ruse. Este important să continuăm să răspundem împreună nevoilor de sprijin”, a transmis ministrul român al Apărării.

În cadrul discuţiilor a fost reiterată necesitatea continuării eforturilor bilaterale în vederea consolidării securităţii euro-atlantice şi aprofundării Parteneriatului Strategic România-SUA.

”Parteneriatul cu Statele Unite reprezintă o prioriate pentru România şi pentru Ministerul Apărării Naţionale. Continuăm să avansăm în dezvoltarea proiectelor comune, consolidând, astfel, cooperarea între ţările noastre în plan militar. Am mulţumit secretarului american al apărării pentru prezenţa consistentă a trupelor americane pe teritoriul naţional,” a arătat Tîlvăr.

Discuţiile dintre cei doi oficiali au oferit, de asemenea, oportunitatea dezbaterii unor elemente de interes în pregătirea reuniunii Grupului de contact pentru Ucraina, care va avea loc vineri, precum şi stabilirea obiectivelor comune în perspectiva Summit-ului de la Washington din această vară.

Atât partea română, cât şi partea americană au reconfirmat angajamentul comun pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al Alianţei Nord-Atlantice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

26 de Comentarii

 1. DECI PENTRU CINE ADUCE TÎLHVAR ȘI ȘEFUL LUI TANCURI DIN COREEA? CINE VA SPUNE VREODATĂ CÂT NE-A COSTAT PE NOI GOLĂNIA ZELESCHIANĂ ?

 2. Doar o mica remarca pentru ziaristul Cotnel Nistorescu, unul din marii ziaristi de azi: avem si noi ca romani dreptul sa nu ne bagam in porcaria de razboi a SUA cu Rusia, dus in Ucraina? Avem si asa multe de dus si ne am cam saturat. Trebuie pace si neimplicare si neparticipare a noastra la Razboi. Sa se duca Talvar cu familia lui sa se ofere si sa ofere tot ce vrea Ucrainei. Razboiul pentru noi e basta si nu mai avem bani sa le dam ucrainenilor.

 3. Boul ăsta înțelege noțiunea de multidimensional ?…sau recită din șeful lui, Iohannis zis turistul!…

 4. Cine îţi permite ţie băi filfizonule să ne duci copiii la moarte, cine ţi-a dat ţie încuviinţare să bagi Rămânia în război. Ce aveam noi cu Ucraina, care ne-a furat pământurile, de ce trebuie să murim pentru ea, ce avantaşe aduce românilor? Poate ţie şi lui Ioahanis care tânjeste după o funcţie la NATO, cu sacrificare vieţilor noastre. De ce trebuie să murim pentru interesele voastre? Românii au mai făcu-o odată pe timpul lui Antnescu, şi ne-am ales cu 50 de ani sclavie şi un miloan de oameni morţi.

 5. un sclav a primit ordin sa continue ajutorul multidimensional pentru regimul terorist… ca o molusca nevertebrata ce e

 6. Angel Tîlvar = tradator de tara. Si mai si delapideaza banul public sa vorbeasca la telefon în SUA.

 7. Cand ii vom avea din nou vecini pe rusi, asemenea specimene tradatoare de tara vor cosolida flancul estic la Chilia, Periprava, Tulcea, Giurgeni, Vadul Oii si alte “cazarmi” pentru a ne consolida “democratia” la taiat stuf si sapat canale dar nu inainte de a-i invita pe meleagurile mele pentru a-i califica la sapaturi in minele de uraniu ce le am. Vor deveni eroi ai patriei capitalist dezvoltate pentru jaf si vanzare a Romaniei. Angel Tîlvăr va fi numit ministru la spalat hardaiele viitorilor eroi ai patriei capitaliste multilateral jejuite.

 8. Licuriciu’ nu se preda noii ordini mondiale. Ca ne va baga si pe noi in lokum, e clar. Ramane de vazut daca deranjul va fi mondial si daca va fi anul asta sau in cel mai bun caz anul urmator. Pentru cine va mai apuca. Babaetz, pregatiti valizele de lemn si izmenele maro!

 9. Ajutor multidimensional din bani împrumutați. Ati indatorat țara cu cca. 200 miliarde de euro pînă acuma și împrumutați încontinuu. Votez AUR, pentru ca AUR cel puțin declarativ ține cu țara.

 10. Compromisul suprem pe lângă creșterea procentului din pib pentru apărare NATO contra funcție plavan nato admis tot de plavan și guvern in numele Romaniei și armatei române! Ăștia trebuie obligatoriu, sa înfunde pe viață pușcăriile pentru trădare de țară, devalorizarea și anularea suveranității Romaniei plus vânzarea sau înstrăinarea terenurilor, bogățiilor subsolului, aurul carat la Londra benevol, amanetizarea costului financiar al vieții prin limitare la sărăcie lucie a cetățenilor pentru 50 ani, plus destule! Știți bine că, executanții trebuiesc obligatoriu executați, da?

 11. Sprijinit o mă dacă vreți voi daxpe banii voștri nu ai românilor ,fiv.ar rasa a dracu de comunisti

 12. Bai limbancur,altceva dacat sa stati in genunchi si sa pupati dosuri americane mai stiti?O sa vina si data scadentei si sa vedem atunci cum o sa platiti.

 13. tilharul de la minesterul apararaii este in ton cu partenerul stratergic…o imagine de apocalipsa in congresul sua in momentul cind a fost anuntat in camera reprezentantilor ai sua ca pachetul de 95 de miliarde de dolari a fost aprobat …repreZentantii poporului american filfiiau stegulete ucrainiene…motivul, sua dadea ucraina 61 de miliarde nu lua …dadea …dementa la cel mai inalt nivel …intrebarea cit au dat tilharu si johansky din banii fraierilor romanesti…ucrainei?

 14. dar a fost intrebat romanul care este de fapt ofera sau nu bani= sprijin ”multidimensional” ?a fost pusa intrearea in parlament ?Ce fel de democratie este asta bre tilharule : este o democratie TOTALITARA? V-ati invatat sa hotariti voi , slugi ce sinteti ,in locul stapinului care este POPORUL ROMAN.

 15. Bani sa construiti spitale nu dati. In schimb statul meschin urmareste orice amarat sa ii ia taxe pe rosia care o vinde langa casa iar banii se duc la obuze pentru Ucraina. Coreea de Sud nu poate exporta direct in zone de conflict asa ca armele fac un turneu prin Romania si cu ocazia asta platim noi. Iar despre limbajul de lemn care reitreaza …extras din anii 1980.

 16. astia se sfarma sa ii aduca pe rusi cat mai aproape… numai spre binele Romaniei nu actioneaza !

 17. Românii și România nu mai există pentru cei care ar trebui să le slujească și să le apere interesele în conformitate cu democrația, statul de drept, Constituția și legile, ceea ce reprezintă crime împotriva acestora.
  Demisia în bloc !

 18. Precis, sclavului asta, i s-a trasat sarcina sa doneze urgent ucruinei sistemul antiracheta Patriot.

 19. Aceste scursuri umane globaliste controlat de homalaii drogati si pedofilii criminali de peste balta SLAVA RUSIA SLAVA Z

 20. Evident, doar sunteți reprezentanții mafiilor și al corporațiilor,.. nu al celor care mor in tranșee.

 21. Auzi mai ” Ingere” ? Ai auzit-o pe aia : Ba pe-a ma-tii ? Cine te-a pus sa vorbesti in numele nostru ? O minima decenta va cere sa consultati alegatorii. Nu cei ce va indica cum sa ” mergeti” !

 22. Ce pretentii sa ai de la un profesoras muldimensional? Problema mare e ca asta impreuna cu alte cozi de topor,presedintele si sefii PSDPNL, ne pot baga f usor intr-un razboi dezastruos pentru Romania!

 23. Ce-a putut da armata romana de aproape trei ani, a cam dat. A mai ramas ce s-a luat de la americani si vest pe spagi grele armament SH ce inca n-a ajuns. Nici nu va mai ajunge il expediaza direct Ucrainei.

 24. Cine le-a dat acestor gunoaie permisiunea să angajeze România financiar și militar?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.