Angelique Kerber şi Emma Răducanu, wild card pentru turneul WTA de la Stuttgart

Jucătoarele germane de tenis Angelique Kerber, Tatjana Maria şi Laura Siegemund au primit wild card pentru turneul WTA de la Stuttgart, de luna viitoare, fel ca britanica Emma Răducanu, fostă campioană la US Open, au anunţat joi organizatorii, citaţi de DPA.

Laura Siegemund şi Tatjana Maria au primit acces direct pe tabloul principal al acestui turneu, pe care figurează numeroase nume importante, în condiţiile în care nu ar fi putut juca în calificări deoarece vor reprezenta Germania în Billie Jean King Cup, în Brazilia, pe 12 şi 13 aprilie. Turneul indoor de la Stuttgart, pe zgură, va avea loc între 15 şi 21 aprilie.

Siegemund este campioana din 2017 de la Stuttgart, după ce a învins-o în semifinale pe românca Simona Halep.

„Hotărâm cu atenţie pe cine vrem să sprijinim cu un wild card. Fiind un turneu din Germania, dorim, fireşte, să ţinem cont de responsabilitatea pe care o avem pentru tenisul feminin german. Ele nu au şansa de a intra pe tabloul principal aici prin calificări. De aceea le susţinem cu un wild card”, a afirmat directoarea turneului, Anke Huber.

Angelique Kerber, fost lider mondial mondial şi fostă campioană la Stuttgart, şi britanica Emma Răducanu, al cărei tată este român, au obţinut wild card-urile pe baza criteriilor WTA. Kerber, care a revenit în acest sezon în circuit după ce a născut, face şi ea parte din echipa Germaniei care va participa în Brazilia la Billie Jean King Cup.

Nouă din primele zece jucătoare ale lumii în acest moment, în frunte cu liderul mondial, poloneza Iga Swiatek, vor fi prezente la Stuttgart.

Tot joi s-a anunţat că Angelique Kerber, care are trei titluri de Mare Şlem în palmares, va juca în luna iunie la turneul de la Berlin, ce serveşte drept pregătire pentru Wimbledon.

„Este întotdeauna special să joc în Germania, iar cei care mă cunosc ştiu că voi da totul pe teren”, a spus Kerber.

Directoarea turneului, Barbara Rittner, a numit participarea lui Kerber „un moment culminant” şi se aşteaptă ca fosta campioană de la Wimbledon să reuşească „un sezon bun pe iarbă”.

Japoneza Naomi Osaka va participa la rândul său la turneul organizat între 17 şi 23 iunie în capitala Germaniei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.