Anghel Iordănescu, în extaz

Familia Iordănescu a fost prezentă in corpore la meciul României cu Ucraina și a apluadat la final succesul incontestbil al tricolorilor. Nu a lipsit nimeni din clanul Iordănescu, selecționerul recunoscând amuzat că a trebuit să trimită nu mai puțin de patru mașini la aeroport pentru a-i culege pe toți cei veniți din familia sa.

 

Cel mai emoționat dintre membrii familiei Iordănescu este tatăl selecționerului, cel de la care Edi a preluat ștafeta.

Anghel Iordănescu a declarat trimișilor FANATIK în Germania că partida cu Ucraina poate fi considerată cea mai bună din ultimii 25 de ani.

Nu am văzut echipa națională jucând perfect, așa cum a jucat cu Ucraina, în ultimii 25 de ani! Niciodată echipa națională nu a mai avut o asemenea prestație! Au fost o partidă istorică, un rezultat istoric, un joc antologic!

A fost o lecție de fotbal, una pe care Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, și Lucian Burchel, directorul Școlii de Antrenori, ar trebui să o prezinte ca pe o lecție de fotbal pentru cursanții de la Școala de Antrenori! Eu vorbesc acum ca fost antrenor al echipei naționale: am asistat la o lecție tactică, așa am ajuns la un asemenea rezultat. Chiar dacă adversarii au construit în unele momente, echipa noastră a dominat la toate capitolele: tactică, abordare, condiție fizică.

Jocul naționalei a fost solid din toate punctele de vedere. Poate că altădată ne-am apărat foarte bine. De data asta, jucătorii au respectat planul tactic și nu a fost vorba numai despre o apărare bună, am avut contraatacuri cu ieșiri în bloc, am ajuns la finalizare în multe rânduri. A fost un tablou complet. Poate că în alte meciuri am întâlnit adversari mai slabi cu care am fost foarte buni în atac. De data aceasta am văzut o echipă completă, una care nu a lăsat spații, a ținut blocul defensiv sus. La un turneu final să faci presingul agresiv pe care l-am făcut noi! Așa am și marcat primul gol, cu o re cuperare după un presing făcut în treimea adversă“.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Nu egzista antrenor mai bun decat fiu-mio! Merita gradul de maresal cu pensie tripla, anticipata!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.