Anghel Iordănescu nu l-ar lua pe Ianis în Germania

Anghel Iordănescu nu vrea la EURO fotbaliști care nu sunt titulari la echipele lor de club!

Fost selecționer al României în mai multe mandate și tatăl actualului selecționer Edi Iordănescu, Anghel Iordănescu nu susține ideea prezenței în lot pentru vara viitoare, în Germania, a fotbaliștilor care nu evoluează constant la echipele lor de club.

Iordănescu senior s-a arătat foarte vehmenent pe acest subiect într-o intervenție la emisiunea FANATIK SUPERLIGA.  El a recunoscut că a comis în mandatele sale această greșeală, pe care îi recomandă fiului să nu o repete. În această perspectivă, jucători precum Ianis Hagi, Răzvan Marin, George Pușcaș, care nu sunt deloc titulari la echipele lor de club, nu ar trebui să fie luați în lot la turneul final al EURO 2024.

”Jucătorul trebuie să-și demonstreze valoarea, nu să i-o declare valoarea un patron sau conducător, că trebuie să fie la echipa națională. Dacă nu joci la club stai acasă! Mi-aș permite, dar nu mai spun că intru în conflict cu selecționerul. Să nu facă eroarea pe care am făcut-o euro la Euro. Să-l întrebați pe el. Una capitală. Nu mă întrebați, că nu răspund.

Nu poți să joci, hai să lămurim lucrurile. Fotbalul nostru suferă din punct de vedere fizic, al angajamentului, fotbalul nostru mai suferă prin ritmul de joc. Prin viteza de joc, dacă și așa suntem o nație care nu prea ne convine angajamentul și agresivitatea, determinarea adversarului, atunci cum poți să faci față la un campionat european dacă tu nu ești în ritm, pregătit, nu ai jocuri în picioare.

A, un meci poți să faci, o joci din talent, dorință. Dar, să joci trei meciuri la un asemenea nivel înseamnă că practic tragi echipa tu în jos. Eu sper că și Ianis Hagi și Rațiu și Răzvan Marin și Pușcaș și cine mai vreți dumneavoastră, sper că vor juca și își vor ridica nivelul de joc, de exprimare și vor convinge la echipele lor de club antrenorii pe care-i au”

Anghel Iordănescu a fost selecționerul echipei României în mai multe mandate. Primul a fost între anii 1992-1998, cea mai de succes perioadă din istoria echipei naționale, cu trei calificări consecutive la turnee finale de CM și unul de EURO, iar al doilea cu o nouă prezență la EURO 2016 Anghel Iordănescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

6 Comentarii

 1. Să vezi acum reacția generației de tinichea!…în special a împăratului!…pardon regelui cioabă al machidonilor…

 2. & Din umbra tainicelor bolți
  Ies generlii în chiloți
  Să strige iarăși după hoți,
  Că ați furat și nu sunt toți
  Doar în chiloți !

  Această mare nedreptate
  Ce ați făcut cu-aceste fapte,
  Ce-i lasă cu chiloții-n vine,
  E de rușine !

  De ce să fie așa făcut
  Acest vremelnic gest urât,
  Când alții care muncesc bine
  Au și chiloți ce nu-s lăsați,
  Și pe genunchi și atârnați ?

 3. & A fot un ”holdup”, Hagi și cu Pușcaș ”au furat”, ,,laurii victoriei” , ?

 4. Da, toata compasiunea pentru accidentarea f. urâtă pe care a suferit-o, si admirație pentru fazele si golurile reușite, mi-e teama însa ca Ianis sa nu fie un balon de săpun prea umflat de numele pe care îl poarta. Îi doresc o recuperare deplină încât sa poata juca un meci întreg la efort maxim si să-și confirme numele prin goluri marcate. PS: Mult succes pentru el, în folosul fotbalului românesc !

 5. O singura intrebare – daca Ianis nu era fiul lui Hagi,acum i se zice de catre unii Printul ar fi existata atata tapaj,mai ales ca prin Spania nu s-a dovedit un jucator stralucit,iar scotienii se tot codesc sa il reprimeasca -ar fi curs atata cerneala prin presa romaneasca ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.