ANI l-a găsit pe Piedone în conflict de interese. Reacţia primarului

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, miercuri, că a constatat un conflict de interese de natură administrativă în cazul primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, după ce acesta şi-ar fi numit ginerele în Comisia pentru vânzarea spaţiilor comerciale.

Potrivit unui comunicat al ANI, în exercitarea atribuţiilor de primar, Popescu Piedone a emis şi a semnat dispoziţia de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spaţiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidenţa Legii 550/2002, calitate de pe urma căreia a obţinut un folos material (venituri încasate în anii 2021 şi 2022) în valoare totală de 109.520 lei.

„Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 70 şi 71 din Legea 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) şi art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019”, arată Agenţia Naţională de Integritate.

Reacţia lui Piedone

”Agenţia Naţională de SECURITATE nu mă vrea la Primăria Capitalei! Interesele politico-securiste mizerabile vor un păpuşar în fruntea bucureştenilor, nu un gospodar care să lupte pentru cetăţeni şi pentru oraş, deopotrivă!”, a scris Popescu-Piedone pe Facebook, afirmând că are susţinerea a numeroşi cetăţeni, care îi trimit mesaje de încurajare.
Cristian Popescu – Piedone afirmă că dă în judecată ANI.

”Dau în judecată ANI că mi-a îngrădit dreptul la apărare, după ce a anunţat public raportul privind presupusul conflict de interese înainte de a-mi comunica personal decizia! Dau în judecată ANI pentru manipularea intenţiei de vot, în condiţiile în care raportul a fost fabricat imediat după ce mi-am anunţat candidatura la funcţia de primar al Capitalei!”, anunţă el.

Cristian Popescu Piedone subliniază că va candida la funcţia de primar al Capitalei, iar fiul său, deputatul Vlad Popescu Piedone, candidează la funcţia de primar al Sectorului 5.

De asemenea, ANI spune că a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Robert Florin Ion, funcţionar public cu statut special (poliţist) în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, după ce, în perioadele 27 august – 3 octombrie 2022 şi 19 noiembrie 2022 – 3 ianuarie 2023, a exercitat simultan cu funcţia publică cu statut special şi o altă funcţie remunerată în sectorul privat, funcţia exercitată în sectorul privat fiind incompatibilă cu calitatea de organ de cercetare penală al poliţiei judiciare.

Romică Orăşanu, secretar general în cadrul Primăriei Comunei Dudeşti, judeţul Brăila, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 27 ianuarie – 28 februarie 2023, pe parcursul căreia raportul de serviciu din funcţia de secretar general a fost suspendat, exercitând funcţia de consilier personal în cadrul cabinetului primarului comuna Dudeşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

17 Comentarii

 1. E greu de inteles dacă acest mălai mare e doar o chestie a antenelor sau chiar se și bucura, prima unealta fiind tot antenele, de sprijin masiv de la fraierii din București! As doru sa candideze la Capitală! Poate dispare din primării.

 2. Ce surpriza… imediat cum a aparut sondajul de opinie care-l punea in cursa pe Piedone, brusc a descoperit si ANI un conflict de interese… rromania tzara coincidentelor. Ce in SUA prestituatele si putoarea numeste „teorii conspirationiste” in rromania sunt „coincidente”…

 3. Votam Piedone. Daca securistii din ANI vor sa-l elimine cu mishmashuri urate din cursa inseamna ca Piedone nu este sluga securitatii.Ca si Firea.

 4. Astia de la ANI au intrat deja in campanie electorala, „preventiva”. Daca Piedone isi depune candidatura la PMB, pina la alegeri o sa-l scoata SRI-ANI astia, „El Chapo” 2.0. Pe bucuresteni nu-i intreaba nimeni, daca vor un primar de calibrul lui Piedone, la PMB.

 5. poate-l gaseste ca a cumparat „mama si tata”* de la Colectiv!

  in plandemie Primariile pulverizau CEVA,
  „dizinfectau ” aerul Patriei,
  vezi deci ca e posibil orice!

  *cica americanii si izraelienii au retzeta,
  combustie 100%

 6. va mai amintiti de sloganul ala cu „Fara penali in functii publice” de-l latrau toate ONGurile Sorosiste? incepe sa devina evident ca e mai bine sa votezi unul care a fost bagat in puscarie, decat astia parfumati si coafati de umbla azi prin partide. Piedone check, Nastase check, Dragnea check… mai puneti pe lista ca-s sigur ca sunt multi care au fost ascunsi de sistemul neo-securistilor

 7. După ani și ani, s-au trezit ăștia de la ani să îl faulteze pe (editat)! Dar de ce nu se agata de plavan și de restul? Ani e pentru toți și nu pe alese!

 8. Ura, numirile pe functii NU mai sunt analizate prin prisma COMPETENELOR PROFESIONALE, ci pe baza relatiilor personale! Ura! Noroc ca a aparut chestia aia artificiala, caci aia va fabrica humanoizi care nu vor mai fi copiii cuiva, tatii cuiva, ginerii cuiva, etc. Pai, de unde sa se priceapa aia de la ANI, la altfel de chestiuni, din moment ce ei sunt pusi acolo dupa criterii politice? De unde competente profesionale la ei?!?

 9. Păcat, aveam o ștampilă și pentru el, eu îi ștampilez pe toți pe buletinul de vot.

 10. Bai caraghiosule, pentru primaria Capitalei trebuie sa apari in costum si cu cravata. Asa cum te-ai imbracat, candidezi la Cocosatii din Deal. Oricum, nu te alege nimeni.

 11. Cum a folosit tragedia de la Colectiv?Auzi ce nume de imprumut, Piedone,i s-a regizat o „vinovatie”si l-au ascuns un an de zile.Apoi cu mare fast l-au eliberat precum Libertadores.Orice om normal in atare situatie s-ar fi indreptat impotriva statului roman pretinzind daune in bani.Ei nu ,Piedone(Cristian Popescu),in marinimia sa a zis ca nu v-a pretinde statului roman nici o despagubire.Ei tocmai acest comportament ,slavit apoi de antenele Varanului,lanseaza „pe uscat”aceasta smecherie numita PPUSL cu cirmaciul Piedone la timona.

 12. @ 16:10
  Poate ca asa se vede situatia din dealul feleacului, acolo unde bantuie „aviara gripa”.
  Pe aici se vede ca, Piedone a fost domn si nu a cerut daune, care in final, ar fi fost platite tot de cetatenii Romaniei (inclusiv aia din deal).

 13. Suparat ca nu l-au anuntat intai pe el, ca nici nu stia ce a facut.

  Ei si? Uita ca o sa treaca pe buletinele de vot tot clanul mafiot Popescu, de parca nu ne-ar fi greatza de Popestii din politica damboviteana. Unul mai ticalos decat altul, dar asta are cel mai jegos tupeu dintre toti.

  Asa ai facut popescule?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.