ANM. Vânt foarte puternic și viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo Cod galben de vânt puternic pentru 24 de judeţe din toată ţara şi una Cod portocaliu de viscol puternic pentru zona de munte din 10 judeţe, valabilă pe parcursul zilei de duminică.

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de duminică, între orele 10:00 – 22:00, vântul va avea intensificări în sudul Transilvaniei, vestul şi sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei şi în nord-vestul Moldovei, cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar la munte, rafalele vor depăşi 80 – 90 km/h.

În zonele montane va mai ninge viscolit.

Judeţele avertizate sunt: Arad (est şi centru), Maramureş, Bistriţa – Năsăud (jumătatea de est), Mureş (partea de est), Harghita (partea centrală), Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Sălaj (parţial), Bihor (parţial), Cluj (sud-vest), Timiş (est), Suceava, Neamţ, Bacău (partea de vest), Vrancea (vest), Buzău (nord-vest), Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman.

Tot duminică, între orele 10:00 – 20:00, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, la peste 1.500 de metri, va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăşi 110 – 120 km/h, vizibilitatea foarte redusă şi zăpada troienită.

Judeţele aflate sub Cod portocaliu sunt: Prahova (nord), Braşov (partea de sud), Sibiu (sud), Argeş (nord), Vâlcea (nord), Gorj (nord), Dâmboviţa (nord), Hunedoara (sud), Mehedinţi (nord-vest), Caraş-Severin (est).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Unde bre ?? La 2000 de metrii ??? De ce faci istericale cu bălegat in cioareci și opinci , devreme ce ai doar cîțiva centimetrii de zăpadă ??

  2. E clar. Vântul a trecut pe la sala, înainte de a urca cu telecabina la cota 2000. Așteptăm sa ne ducem nepoții la munte ca sa se minuneze de zăpadă si sa ne întrebe cum de e posibil ca sa ningă iarna, taman de Crăciun, in scumpa și iubita noastră tară, așezată geografic la Ecuator.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.