Anonimul șef al Poliției Cluj a ieșit la rampă

De câteva luni, Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj, este condus de interimarul Mihai Rus, despre care s-a scris că ar fi nepotul fostului ministru de Interne, Ioan Rus.

Rus a fost adus la comanda șefiei Poliției Cluj, în locul altui Rus, Mircea Rus, reținut de DNA Cluj, pentru câteva ore, pentru fapte inventate la propriu. Acuzațiile care i se aduc lui Mircea Rus se referă la faptul că ar fi împuternicit la comanda Poliției Dej și Gherla anumiți polițiști, la rândul lor cercetați.

Surprinzător este faptul că și actualul chestor Mihai Rus, se află la a doua împuternicire de trei luni, în fruntea Poliției Cluj. Codul Muncii interzice o a treia delegare pentru această funcție.

De când a fost numit șef al IPJ Cluj, Mihai rus nu a organizat nicio conferință de presă.

A fost avansat chestor
Mihai Rus a venit la șefia IPJ Cluj, impus, la data de 21 octombrie 2022. Ulterior, după doar cinci săptămâni a fost avansat la gradul profesional de chestor de poliție. Despre meritele lui sau despre dosarul lui profesional, care să fi dus la gradul de general, acordat la 43 de ani, nu se cunosc informații.

Ceea ce se știe despre Mihai Rus este faptul că a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității Babeș Bolyai, în anul 2004. Apoi, în perioada 2011 – 2014, Rus a absolvit cursurile Facultății de Drept de la Universitatea Privată ”Bogdan Vodă”.

În perioada 2006 – 2007, Mihai Rus a urmat un cursurile de master, tot la Universitatea ,,Bogdan Vodă”, Facultatea de Ştiinţe Economice Cluj-Napoca, obținând o diplomă de master în ”Managementul în administraţie, instituţii de credit şi societăţi comerciale, învăţământ superior de stat – ISCED 5”.

Angajat la Poliție cu diploma de profesor de sport
Parcursul profesional al chestorului Mihai Rus, în Poliția Română, care a urmat cursurile unui liceu din Dej, fiind nepotul lui Ioan Rus, a început în anul 2006.

Atunci, Mihai Rus a fost angajat ca ofițer la Serviciul Secret al Ministerului de Interne.

În perioada 2006-2011, Rus a fost ofițer la DGPI. Ulterior, timp de doi ani a acționat ca ofițer la Brigada de Crimă Organizată. Din 2013, după doar șapte ani de poliție, a început cariera fulminantă în Poliția Română.

Din 2013 și până în 2018 a fost șef Biroul în cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj Napoca. Apoi, din 2018 și până în 20 octombrie 2022, a fost șef al Brigăzii de Operațiuni Speciale.

Din 21 octombrie 2022 este șeful Poliției Cluj, unde după doar cinci săptămâni, mai exact pe data de 1 decembrie 2022, a fost avansat la gradul profesional de chestor de poliție, general în rangul militar.

Articol preluat din foaiatransilvana.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Cum sa fie anonim, daca e neam cu vestitul Grup de la Cluj, care conduce tara, pardon care distruge tara !

  2. Militienii astia salageni (si clujeni) luati direct de la sapa si chinuiti aiurea prin scoli de nashu’ Vulpea au un tupeu urias. Acum sunt tinuti in brate de neamu’ Bode. Chiar nu poate face nimeni ordine cu ei incepand cu acest bisnitar de doctorate?

  3. @ un clujean: In curand tuturor militienilor din curtea Bocului le va zice lumea ‘rusi’. Pe ala insurat cu Vladuta tot Rus il cheama ca si pe taica-so, alt general de militie ca si cel in discutie.

  4. ..MAI ÎNCET CU DEFĂIMAREA! FIECARE COPITAT POATE DA CU „CORNOASELE”-N NOROI SĂ MURDĂREASCĂ PE ALȚII! ..DACĂ MIHAI RUS E NEPOT ȘI DUPĂ INTELIGENȚĂ A LUI IOAN RUS -JOS PĂLĂRIA! CÂT DESPRE CLUJENI ȘI SĂLĂJENI-MAI ÎNCET „CU SAPA” !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.