ANRE a pierdut un proces cu un furnizor acuzat de manipulare a pieței

Nova Power and Gas, compania controlată de omul de afaceri român Teofil Mureșan, a obținut o victorie parțială în instanță împotriva Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Decizia Curții de Apel București a fost publicată pe portalul instanțelor de judecată, anunțând anularea amendării companiei pentru presupusa manipulare a pieței energetice.

ANRE a impus inițial o amendă de 100 de milioane de lei asupra Nova Power and Gas, însă această decizie a fost contestată și acum anulată în instanță. Curtea de Apel București a admis cererea de suspendare și a dispus suspendarea executării Deciziei Președintelui ANRE nr. 82/19.01.2024 până la soluționarea definitivă a cauzei. De asemenea, instanța a anulat Decizia ANRE menționată, oferind companiei dreptul de a face recurs în termen de 5 zile pentru soluția privind cererea de suspendare și în termen de 15 zile pentru soluția asupra fondului cauzei.

În luna ianuarie a acestui an, ANRE a aplicat cea mai mare amendă vreodată pe piața de energie din România, în valoare de 537 de milioane de lei, unui număr de patru traderi, printre care Nova Power and Gas. Aceste decizii au fost contestate în instanță de către toate companiile amendate, iar procesul continuă să fie monitorizat cu atenție în mediul juridic și de afaceri. Vom continua să urmărim evoluția acestui caz în viitorul apropiat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4642 Articole
Author

4 Comentarii

  1. (editat) cu multe fețe ANRE, după ce semnează actele că primarii (editat) fara sa citească conținutul apoi se plâng că sunt agățați politic de DNA sau de orice entitate statală dar politic, în cazul nostru, ANRE schelălăie pe mutește eșecul și plată fin bugetul statului român că daune!

  2. Se scapa usor,cu spaga la judecatori,(astia pun botul la orice),spaga care,dupa 89 merge struna.Cu spaga faci tot ce vor muschii tai la Romanika.Ca om de afaceri, primele castiguri pe care le faci,prioritatea nr 1 este depozitul ptr spaga.Asta ca sa nu patesti ca ala care,neavand malaiul de spaga suficient a trebuit sa le strice afacerile acelor securisti.

  3. Sa dea banij din salariile lor de emiri,ca nu fac nimic,doar produc pagube!daca nu aduc plusvaloare de ce mai exista acolo?doar sa isi regleze salariile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.