Antidotul Guvernului la criza de personal din spitale

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, deblocarea a 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială, menţionând că Guvernul continuă să aducă soluţii pentru reducerea deficitului de personal medical din spitale.

„În primul rând, continuăm să venim cu soluţii pentru a reduce deficitul de personal medical din spitalele din subordinea autorităţilor locale. În urma discuţiilor avute, atât cu Ministerul Sănătăţii, cât şi cu sindicatele, am decis să deblocăm peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială”, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit premierului, Guvernul îşi propune anul acesta să atragă aproape 10.000 de noi medici, asistente, infirmiere şi personal sanitar în spitale.

„Astfel, după decizia pe care am luat-o în luna ianuarie, când am deblocat 7.600 de posturi, putem spune că pentru anul acesta ne propunem să atragem aproape 10.000 de noi medici, asistente, infirmiere şi personal sanitar în spitalele publice şi asistenţă socială”, a menţionat Ciolacu.

El a arătat că „acest lucru va însemna servicii mai bune pentru pacienţi, dar şi o presiune mai mică pentru personalul medical actual din spital”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Ups, nimeni nu-și aduce aminte de mult trâmbițata desființare a 200000 de locuri bugetare, se angajează dar personalul existent reclamă salariile mici.

  2. 2024 anul asta al României, e un an cinic cu minciuni, escrocherii, hoții, ilegalități care vor deveni legale rapid, și tot ce este grav pentru Romania. De ce am crede că se va schimba ceva in bine daca pașii pentru acțiuni sunt hotărâți pe negativitate că prosperitate in Romania? Normal, ar fi trebuit să acționeze în avantajul țării și cetățenilor de cel puțin 10 ani in urma, conform numerologiei! Vedeți ceva schimbat în bine, în programul pozitiv de creștere a țării și nivelul de trai al cetățenilor, cumva? Personal, nu văd decât sărăcie, inimavrea, oameni supărați, nu văd zambet sau licăr de bucurie in ochii cetățenilor! Sa nu credeți că luxosii au licărul in ochi daca au finanțe grase lunar, sunt posomorâți și supărați mai rău că menținuții in sărăcie. Așa că, lasă dracului minciunile, ursare, și intră naibii brusc în acțiune pentru a simți cetățenii că au o viață mai bună decât au avut în cei 35 ani de bătaie de joc și umilințe permanent.

  3. Urmează 2025, anul dezastrului, dar ei vor avea deja sacii în căruță !

  4. Ori aduceti robotii,ori oferiti salarii Ca in Occident si case si conditii romanilor din banii furati nu pe imprumut!

  5. CE SISTEM MIZERABIL..oameni platiti cu salarii din anul 2020..care trebuie sa faca fata la preturiledin 2025..dar cu govern marioneta cu presedinte cu gandul doar la capatuiala ioropeana …nu vad nici o sansa ca ceva sa se schimbe in bine..si daca ar fi doar salariile..dar sunt multe , multe altele..din pacate toate reprezentand …oprelisti, saracire caaa nu saracia I de nesuportat ciii SARACIREA CONTINUA …FEnomen care omora speratnta…

  6. Dupa anuntul fuhrerului Grupului Etnic German ca armata romana este deja intrata in razboi cu rusii,nu va mai ramane picior de personal medical in Romania.Habar nu aveti in ce mare Kakat v-a bagat fascistul.Personalul medical va fi RECHIZITIONAT de statul fascist si trimisi pe front fara plata,exact ca si gainile,ratele,animalele ce vor ajunge in cazanele popotei lui maCiuca.Astazi televiziunea propagandinta americana de tip Goebbels baga direct in razboi Romania prezentand MILITARII ARMATEI ROMANE ce lupta in Ucraina.

  7. Dupa ce am platit 50 de ani cass, pentru o pensie de3 KKti si orice analiza medicala pe spinarea mea , vor idiotii din sistemul de sanatate salarii mai mari ??? Incepand cu luna APRILIE nu se va mai plati de NIMENI CASS si sa se privatizeze tot sistemul !!! Cine are bani , va trai confortabil !!!

  8. sa ia parazitii anaf si administratie pu000lik, ministere, primarii sa-i bage ajutoare de spalat q -ururi in spital. HAI SIKKKTIRRR IPOCRITILOR!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.