Antrenorul cu puteri egale cu ale acționarilor

Dinamo este într-o adevărată Groapă a Marianelor la acest moment cu doar două succese în 17 partide din SuperLiga. Entuziasmul din vară al revenirii în primul eșalon a dispărut total și a lăsat loc unui munte de îngrijorori și de întrebări privind viitorul câinilor. Se vorbește despre faptul că antrenorul Ovidiu Burcă, zeul de la începutul sezonului, proscrisul inclusiv în ochii fanilor la acest moment, ar fi pierdut sprijinul vestiarului după luarea anumitor decizii considerate mai degrabă greșite inclusiv în alcătuirea primului unsprezece dar și a lotului, în general și la ultimele meciuri s-a auzit în repetate rânduri mesajul de despărțire forțată, Demisia, Demisia, asemenea unui drept de veto colectiv venit din Peluza Cătălin Hâldan.

În vizor sunt și Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, fondatorii Red and White, firma care teoretic a devenit majoritară în club, dar mai mult cu vorba, decât cu fapta. Cei doi continuă să promită minuni din iarnă, cel puțin opt jucători noi urmând a se alătura haitei, dar realizările, mai degrabă zero, de până acum le-au mâncat credibilitatea. Cea mai importantă mișcare rămâne cea a numirii unui nou antrenor, cel mai probabil tot începând din iarnă. Ovidiu Burcă se pare că ar fi acceptat să se ridice de pe bancă, dar el este unicul antrenor din SuperLiga cu o situație cu adevărat rară. Adică, se află pe același plan cu cei doi acționari, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, cu drept de decizie, incredibil, inclusiv pentru numirea succesorului său.

Adică, în alte cuvinte, e de noaptea minții, dar Burcă, fiind manager în club și apoi antrenor, își va numi singur urmașul la conducerea haitei! Care ar putea fi preluată fie de un tehnician străin fie de cel care are zilele numărate la Sepsi Sf. Gheorghe și care a mai fost o dată pe bancă la Dinamo, echipa unde a adunat sute de prezențe și ca jucător, adică de Liviu Ciobotariu. Un Liviu Ciobotariu care pe 4 decembrie va sta tocmai în fața lui Ovidiu Burcă într-un duel alb-roșu în care atât Dinamo cât și Sepsi au nevoie de puncte ca pacientul la intubare de oxigen.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.