Anunțul așteptat de toți fanii lui Nadal

Rafael Nadal va reveni pe terenul de tenis în luna ianuarie, la turneul Brisbane International din Australia, a anunțat sportivul.

„După un an în care nu am concurat, este timpul să revin”, a declarat Nadal într-un videoclip postat pe rețelele de socializare. „Va fi la Brisbane, în prima săptămână din ianuarie. Ne vedem acolo”.

Spaniolul în vârstă de 37 de ani nu a mai jucat în circuit din ianuarie anul trecut, când s-a accidentat la flexorul șoldului în timpul unei înfrângeri în turul al doilea la Australian Open.

În luna mai, cu puțin mai mult de o săptămână înainte de începerea Openului Franței, Nadal a anunțat că va lipsi de la turneul pe care l-a câștigat de 14 ori și nu știa exact când va reveni la joc.

Nadal spusese atunci că spera să concureze în 2024, care se aștepta să fie ultimul său sezon.

„Nu știi niciodată cum vor decurge lucrurile”, a spus Nadal la o conferință de presă la acea vreme, „dar intenția mea este ca anul viitor să fie ultimul meu an”.

El a sfârșit prin a fi supus unei operații artroscopice în iunie, la Barcelona.

Datând de la sfârșitul anului 2022, stângaciul spaniol a pierdut șapte din ultimele nouă meciuri, inclusiv o treime în acest sezon.

Cele 22 de titluri de Grand Slam la simplu ale lui Nadal sunt pe locul al doilea, după cele 24 ale lui Novak Djokovic, pentru cele mai multe titluri masculine.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Un an i-a trebuit sa-si curete organismul altfel iesea ca Halepa pe usa din dos.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.