Apă cu bacterii livrată populației. DSP a sesizat procurorii

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova a sesizat organele de cercetare penală cu privire la cazul apei de la Breaza contaminată cu bacteria clostridium perfringens, se arată într-un răspuns transmis de către această instituție unei localnice.

Conform răspunsului DSP adresat Alexandrei Pavelescu, o localnică din Breaza, și transmis de către aceasta presei, inspectorii sanitari s-au autosesizat în acest caz în data de 26 aprilie, după ce pe rețelele de socializare a fost semnalat faptul că apa livrată în sistemul public are miros specific de canalizare și aspect ușor colorat.

‘Din declarațiile reprezentanților Hidro Prahova SA s-a reținut faptul că a avut loc o avarie în Stația de Pompare – SP2 în ziua de 25.04.2025, ora 15:00, ce a durat până în jurul orei 21:00, cu întreruperi frecvente în acest interval (contactor defect la nivelul stației de pompare SP 2 aflată în centrul orașului Breaza)’, arată sursa citată.

Tot în data de 26 aprilie, au fost anunțați conducerea DSP Prahova și inspectorul-șef al Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, ocazie cu care au fost dispuse mai multe măsuri.

DSP menționează că rezultatele analizelor efectuate pe probele prelevate la acel moment au arătat prezența bacteriei clostridium perfringens, operatorul Hidro Prahova fiind amendat cu suma de 70.000 de lei.

‘Din rezultatele monitorizării operaționale realizată de către operator în cursul anului 2024 se evidențiază încadrarea apei analizată în parametrii analizați conform OG nr. 7/2023 și respectarea programului de monitorizare avizat de DSP Prahova. Ultima probă de apă a fost prelevată înainte de evenimentul din 26.04.2025, probă ce a fost din rezervorul Hidro Jet în data de 15.04.2025, buletinul de analiză nr.460 din data de 22.04.2025 arătând încadrarea în parametrii de potabilitate analizați’, punctează DSP.

De asemenea, instituția precizează că a sesizat organele de cercetare penală în acest caz.

Recomanda 3

3 Comentarii

  1. In momentul in care distrugi panza freatica, la ce te astepti? Cu oameni din ce in ce mai incompetenti si, cu adevarat IRESPONSABILI, orientati doar pe CASTIG NEMERITAT, voi acceptati sa aveti forari pe teritoriul Romaniei? CINE II CONTROLEAZA? Fracturarile hidraulice, toate scarma solul in adancime, iar fisurile si rupturile au repercusiuni incredibile in scoarta terestra. Nu puteti fi atat de spalatzipacreieri, ma!

  2. Pe toți mizeriile politice din România celor 35 ani, ii doare la prezervativ de cetățeni! De ați dispărea dracului definitiv din Romania, am urla destui oameni Bogdaproste doamne!

    • stai putin sa vezi cum o sa fie treaba cu apa cand o sa inceapa „investitorii” sa construiasca „centre de date”… daca in SUA au ajuns orasele sa nu mai aiba apa ca le consuma Gugal si Amazonu, cum crezi ca o sa fie in colonia rromania? PS: urmasu’ lu Klaus Schwab la WEF e un fost director la Nestle care vrea sa controleze apa de baut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.