Apărător al drepturilor omului, Oleg Orlov, ”agent străin”

Autorităţile ruse l-au plasat vineri pe Oleg Orlov, un veteran apărător al drepturilor omului şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace cu ONG-ul Memorial, pe lista infamă a „agenţilor străini”, relatează Reuters şi AFP.

Sute de persoane, militanţi pentru drepturile omului, opozanţi sau jurnalişti independenţi au fost plasaţi în ultimii ani pe această listă ce prevede constrângeri administrative stricte şi obligaţia de a se prezenta ca atare în toate comunicările publice.

Potrivit Ministerul rus al Justiţiei, Oleg Orlov „s-a opus operaţiunii militare speciale din Ucraina, a difuzat informaţii false despre deciziile luate de autorităţile publice ale Federaţiei Ruse şi a participat la crearea de mesaje şi texte pentru agenţi din străinătate”.

Oleg Orlov, în vârstă de 70 de ani, este, de asemenea, urmărit penal pentru „discreditarea” armatei ruse, în baza uneia dintre noile legi folosite de puterea rusă pentru a reduce la tăcere vocile disidente de la începutul ofensivei sale în Ucraina, în februarie 2022.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

32 de Comentarii

 1. Ăsta-i apărătorul drepturilor lui Hodorkovsky (alt agent străin) nu al drepturilor omului.

  Ministerul Rus al Justiției a înscris azi șase guriști in Registrul Agenților Străini, inclusiv propagandistul de la Institutul Elțin plus încă patru guriști.

  Alaltăieri, cei doi farseuri ruși au demascat-o pe Ludmila Ulițkaia care a zis că toți banii ei i-a donat Ucrainei și că ucrainienii au tot dreptul să omoare ruși și că foarte bine au făcut că au omorât-o pe Daria Dughina fiindcă ta-su e un jeg.

  Poporul rus a cerut să-i confiște ăleia banii și să îi retragă cărțile de la vânzare că oricum erau de proastă calitate.

  La noi Liicheanu i-a publicat ăleia subcultura.

  Acum vreo lună, a fost înscris în Registrul Agenților Străini și Boris Akunin. Și ăluia i-au retras cărțile pentru că poporul rus nu-i de acord să dea nicio copeică dușmanilor lui.

 2. Va sări de la fereastră. Sau cine ştie ….. când va fi pe trecerea de pietoni, îl va lovi trenul.

 3. Să fie la ei! La noi e ‘democratic’ să înființezi un CNA al internetului pentru a combate dezinformarea…

 4. În Rusia dacă afară e cald și senin, dar Putin spune că plouă, toți rușii trebuie să deschidă umbrele.

 5. Este normal intr-un stat totalitar , condus de un dictator, sa nu existe opozitie , sa nu existe pareri, in afara celor autorizate!

 6. Julian Asange a dezvăluit crime comise de armata și guvernul SUA și „șede bine mersi” la dubalaiar Colin Powell care a spus cea mai mare minciuna în istoria omenirii după care au murit mii de copii, fără să-i roșească obrazul,se bucura de viața..Își mai amintește cineva de el? Acest tip primește bani străini ca să-și umilească țara care nu vrea să fie vasalul celor care au distrus și ruinat țări întregi…

 7. daaaa, normal! Ati vazut sa aiba cineva drepturi in Rusia? :))) Koreea de Nord ar trebui sa ia lectii de dictatura de la orcii astia :))

 8. Eu cred că tre’ să-i compătimim pe axoni, rollansoni,vanatori și alții ca ei care fac propagandă orcească p-aci. Probabil că și ei sunt strânși de ouțe de au ajuns să abereze atât de tare în comentariile lor. Nu-mi explic altfel înverșunarea lor de a susține regimul criminal al Putler. Până la urmă, și plătit să fii, te saturi și ți se face lehamite de atâta propagandă mincinoasă. Deci eu cred că ei sunt cu ouțele-n menghină când o fac.

 9. Marea democratie Rusa, noua ordine mondiala :). Troli ruși besmetici, unde sunteti mah sa ne ziceti ca NATO vrea razboi asa ca l-a convins pe Putin sa-l bage p’asta la parnaie

 10. Pana nu se impune un embargou serios muscalilor nu vor invata ce inseamna Democratia,orcii sunt orci ,din 140 milioane nu se gaseste un rus cu cwoaie sa il aresteze pe dementul sef de la Kremlin?

 11. Ce este evident e ca un rus castigator de premiul Nobel pentru pace e considerat tradator de rusi. Si mi se pare normal, rusi iubitori de pace e ceva nemaiauzit, hehehehehehehe.

 12. Vladimir Putin a făcut apel la „autopurificarea” societăţii ruse de „conaţionalii trădători” – cu alte cuvinte a legalizat crima

 13. Niste criminali, violatori cu neuronii strangulati de votca, niste grobieni infecti, jeguri care nu se pot numi ființă! Ucrainienii trebuie sa mai reziste, pt ca timpul nu e in favoarea viermilor. Ceasul ticaie si poate se trezesc si rusnacii astia care traiesc in Rusia occidentala. Sa vedem cand i-o lua cu arcanul sa moara.

 14. Salbaticii astia trebuie exclusi din lumea civilizata, locul lor e alaturi de iran, china,coreea de nord , aceste infloritoare societati.

 15. E in rusica. Vedem disperarea bugetarilor de lux din politica actuala a țării că sa rămână eterni în politica înaltă a Romaniei. Se chinuie, pe model rus(cică nu au nimic în comun cu rusica sau țările comuniste dar au în sânge dictatura imprimata pentru control), sa blocheze alte partide cărora li s-a dat acceptul sa funcționeze în România. Aici avem, spre toată jena personala, partidul AUR cu Simion in frunte la care au adăugat canistra urlătoare Șosoaca de pe stadionul scandalagiilor care fac circ permanent, se chinuie sa le interzică dreptul de a fi ales fara una definitivă hotărâre judecătorească! Ușor, ușor își arată arama dar și practică disperării bugetarii de lux din politica și guvernul României.

 16. Dtepturile omului, inventie sua kgazara.OMU, tot oe acolo . Primul paragraf m a convins ca ghilimelele nu isi au locul in titlu. Cand vad ca are si 70 de ani, sunt si mai convins ca toti știu si știu ca ceilalți știu.

 17. Trolilor useristi mai putini decat username irile.Daca a luat premiul Nobel nu e rus la ADN și /sau e cum zice Putin.Uite la Cartarescu al nostru care livreaza tot si mai mult decat atat dar nu are ADN corespunzator.

 18. @Didos&sleahta ,, civilizata și democrata ” : V-as ruga pe oricare dintre voi , sa ne povestească ceva despre opoziția din Ukraina ! Sau despre ce se întâmplă în universitățile americane cu profesorii care fac opoziție curentului ,, progresist ” !

 19. Putinantropul antropoid a reinviat stalinismul. La fel ca pe vremea casapului mustacios de la Kremlin, azi oamenii sunt condamnati ca spioni ai imperialistilor si capitalistilor.
  Azi casapul de la Kremlin este doar cracanat.
  Bravos Rusia, bravos democratie putinoasa!……[Rumburak]

 20. La ce fel de „drepturi ale omului” se refera Orlov asta? La unul singur : de-a-mprastia ideea ca Federatia rusa ar fi un stat totalitar, în scopul sanctiunilor (ilegale si amorale) împotriva ei, care s-o-mpiedice de la a-si pastra locul de mare putere mondiala si-a le oferi organismelor de tip CIA naziste ( „lupta împotriva comunismului”) prilejul de-a-i califica pe rusi de „suboameni”, dat fiindca locuitori ai unei tari suverane, independente, frumoase, curate si dezvoltate. Agent strain si este: Rusia-i da prilejul onorabil de-a-si face catrafusele pentru Occidentul pamânt al fagaduintei (mahalalelor insalubre, punk, woke, ajunse pâna-n centrele oraselor).

 21. CE Nemernicie!
  SE STIE ca in Timp de RAZBOI, Criticii TREBUIE lasati la TV Nationale …:)
  OriUNDE in Lume ASHA SE face!

 22. Zeamolxis, pe cand China, Iranul , Coreea scrisesera deja milenii de istorie, ” lumea civilizata” stationa in Evul Mediu intunecat. De unde a ieșit PRADUINDU-I pe respectivii + Americi, Australia si ce a mai prins prin Pacific.

 23. @IQ100-si dumneata trebuie sa fii exclus din lumea civilizată.Lacul tau e in Korea de nord, țara cu un singur gras,și cu un prost în plus daca ajungi acolo.E buna smântână și mierea din lumea civilizată,du-te acolo la Jung Kim,de ce ești fariseu?

 24. @IQ100,cele înșirate de dumneata au fost.Acum cum sunt?Despre asta e vorba,nu povesti cu Ana Cosânzeana.Nota 3,cu minus.

 25. Nemernicia spre tradare nationala este ca noi nu stim de unde primesc banii ONG-urile „civile” ale Pippidei, Lulutei, Macoveicei, Tismaneanului etc.etc.etc.

  Rusii ii inscriu in Registrul Agentilor Straini pe toti care primesc bani din afara tarii.

  O astfel de masura ar fi foarte necesara si oportuna si la noi, ca altfel nu curatam tara de hoti, tradatori si de imoralitate.

 26. Şi Obama a luat premiul Nobel pentru pace, fiindcă a ordonat cele mai cumplite asasinate asupra arabilor, soldate cu peste 1 milion de civili morți şi națiuni distruse.
  Iar după ce aplică soluția finală în Gaza, va veni rândul lui Netanyahu să fie recompensat cu acest valoros premiu, fiindcă a rezolvat definitiv conflictul palestinian. Aşa că Orlov e într-o companie selectă.
  Iar Assange e la bulău.
  Nici Orwell nu s-a gândit la o asemenea monstruozitate.

 27. Deci este rău că, spre deosebire de state din UE care își arestează cetățenii ce exprimă păreri contrare narativului oficial cu privire la operațiunea rusă de denazificare a agresorului-săgeată-NATO cunoscut ca Ucraina, Rusia a așezat pe un agent de influență străină pe o listă, obligându-l să furnizeze detalii cu privire la sursele sale de finanțare și urmărindu-l penal doar pentru „discreditarea” armatei ruse – infracțiune care există în mai multe state occidentale?

 28. Au navalit aici Clonele de la HotNews….. E normal sa fie pusi pe Lista Ticalosilor cei care sunt alimentati cu dolari din exterior….Orlov nu vede ca NATO anunsese cu Armatele la Harkov? Trebuia trimis pe Front in Linia intai inainte de a fi trecut oe Lista Ticalosilor….Mujicii rusi mor pe front ca sa huzureasca putorile alimentate cu dolari din Exterior..

 29. Orice stat democratic(Rusia mai ales) își conservă valorile sacrosante prin pedepsirea agenților plătiți de străini.Rusia,mare putere,se poartă cu mănuși,când ar trebuii să se poarte mai drastic cu dușmanii de clasă.Putin,fiind un democrat pursânge,nu recurge la ce ar fi meritat acel cârcotaș antirus.Putin ,va câștiga alegerile cu cel puțin 65%,fiind cel mai iubit dintre pământeni.Este mai iubit de popor decât Stalin,care are mult mai multe crime pe conștiința.

 30. Invazie de 🌈lingai ameri si trolaci urcaci.
  E clar, astazi si-au primit solda in grivne si arata ambasadei ca lucreaza flat out la mancat 💩.

 31. Din ce in ce mai deranjante traducerile cu Google Translate. Chiar nimeni nu mai are rabdare sa traduca corect in frumoasa limba romana? Sensul lui „infamous”, in acest caz, este „celebra”, „notorie”. La fel si pe hot news, Agerpres sau Libertatea. E aiurea sa citesti rezervoare in loc de tancuri, misile in loc de rachete, revendicat in loc de disputat sau „narativul” care nici nu exista ca substantiv.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.