Apostu face parcuri de skateboard de 1,28 milioane lei

În timp ce Liceul de Muzică din Cluj, o adevărată pepinieră de muzicieni de succes, a fost azvârlit din clădirea în care îşi desfăşura activitatea de zeci de ani, pentru că primarul din Cluj, Sorin Apostu, nu a mai găsit bani pentru plata chiriei, primăria pe care o conduce pedelistul mai sus pomenit a anunţat în urmă cu câteva zile, pe SEAP, câştigătorii licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia a trei skate-parcuri din oraş. Pe principiul învăţământul moare, şi PDL se dă cu skateboard-ul.

Două dintre aceste skate-parcuri vor fi amenajate în Parcul Detunata şi în Parcul Rozelor, urmând ca a treia locaţie să fie stabiltă în funcţie de nevoile şi cerinţele clujenilor. Sigur că pe clujeni nu-i întreabă nimeni, dar ce mai contează! Important e să fie mulţumită şi îndestulată clientela PDL.
Generosul contract acordat de Primăria Cluj pentru construcţia celor trei parcuri destinate skateboard-ului, de care oraşul lui Boc avea nevoie ca de râie, a fost împărţit în trei loturi după cum urmează. Fireşte, pentru trei firme de casă ale PDL:

LOTUL 1 a fost atribuit SC MBS Group SRL iar suma pe care o va primi pentru lucrare este de 804.263,90 lei fără TVA. Trebuie amintit că MBS Group SRL este firma „celebrului” consilier local al PDL de la Turda, Gabriel Silagyi, norocosul câştigător al zecilor de contracte din 2010 pentru construirea de bazine şi săli de sport.

LOTUL 2 l-a primit SC Mondo Holding Concept SRL, iar valoarea lucrării este de 250.335,18 lei fără TVA. În ceea ce priveşte background-ul societăţii comerciale Mondo Holding Concept SRL, trebuie spus că această firmă de casă a primarului pedelist Sorin Apostu şi a secretarului general al PDL, Ioan Oltean, a mai primit numeroase lucrări şi de la Primăria Municipiului Cluj-Napoca, dar şi de la primăriile pedeliste din judeţul Bistriţa-Năsăud, locul de baştină al lui Oltean.

LOTUL 3 a fost atribuit tot firmei Mondo Holding Concept SRL – 226.748,40 lei fără TVA.

Dimensiunile loturilor în care a fost împărţită această lucrare sunt următoarele: lotul 1 – 1.050 mp, lotul 2 – 410 mp, lotul 3 – 750 mp. Valoarea totală a contractului este de 1,28 milioane lei, adică 303.000 euro, fără TVA, iar finanţarea se face din fondurile administraţiei locale (adică din banii clujenilor), precum şi cu fonduri de la bugetul central (de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului).

Aşa arată reforma statului în viziunea Băsescu-PDL: şcoli, spitale şi judecătorii desfiinţate şi comasate, în timp ce răsar peste tot în orice colţ de ţară, bazine de înot, patinoare inutile şi parcuri pentru skateboard, ţurca sau Dumnezeu mai ştie ce nebunii.

Să trăiţi bine!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.