Comisia de apărare a Senatului se va reuni, miercuri, de la ora 12,00, într-o şedinţă cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale.
Potrivit unor surse parlamentare, printre temele întâlnirii se află analiza modificării legislaţiei prin care s-ar permite militarilor anihilarea dronelor care intră pe teritoriul României.
Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, a declarat că a adresat o invitaţie reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale să vină la Comisie pentru a discuta despre completarea legislaţiei privind capacitatea de reacţie la pătrunderea în spaţiul aerian al României a unor drone ostile sau neautorizate.
”În calitate de preşedintă a Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, am adresat o invitaţie reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale să vină la Comisie şi să discutăm despre completarea legislaţiei privind capacitatea de reacţie la pătrunderea în spaţiul aerian al României a unor drone ostile sau neautorizate. Ca întotdeauna, avem toată deschiderea pentru îmbunătăţirea legislaţiei care vizează siguranţa naţională. Dacă există un nod gordian, el trebuie urgent dezlegat”, a scris ea marţi pe Facebook.
Preşedintele Senatului, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a spus, luni, că România trebuie să încheie un protocol cu Ucraina astfel încât dronele ruseşti care pătrund în spaţiul aerian românesc „să poată fi angajate de către sistemele de apărare antiaeriană”.
O lege numai pentru dronele rusești, celelate pot intra, adică americane, ukrainiene…
Urmează o lege privind păsările migrstoare care vin din spațiul rusesc 😂…
După care o lege privind interzicerea aerului rusesc…
BUNĂ!
Nu putem doborâ dronele rusești pt ca nu avem legislație!
DACĂ DRONA SE INDREPTA CĂTRE ORAȘ SI LOVEA UN BLOC DE LOCUINTE,O SCOALA UN SPITAL,etc,șeful statului major general se apără spunând că nu avem legislație?
Ce logică au decidentii de rang inalt? DUPĂ o asemenea afirmatie trebuia demis imediat.
@andrei, orice obiect necunoscut care intra in spatiul aerian trebuie reperat chiar inainte de a intra si interceptat de aviatia locala apoi escortat pana la iesire, din pacate asa zisele scuturi nato nu prea functioneaza si vedem drona doar cand e deasupra blocului, dam repede roalert apoi vrem sa o doboram sa bagam batul prin gard, ca asa crezi tu si altii ca tine!
nu e nevoie de nicio legislatie daca drona se îndreaptă către o localitaye sau obiectiv economic.
Alooo! Laati vrajeala ăștia care veți action. Una este sa pătrundă un obiect zburător, câte e interceptat și condus în afară sau doborât, alta e sa reacționezi la armele unei tabere aflate în război cu cealaltă tabăra. Dacă le dobori, chiar de ai justificare și legitimitate, căci aperi teritoriul național, de facto INTRI ÎN RĂZBOI. Iar pentru gugustiucii care s-au născut din ou după 90, războiul nu e ce-ați văzut voi la TV, în desene animate ori în jocurile pe calculator.
Lefegii lui Voda Papura. E necesara vreo lege pentru a distruge un intrus?
Asta nu este decât un act de campanie electorală prostească, marca partide tradiționale. Nu este nevoie de o lege specială pentru a doborî dronele militare care intră pe teritoriul țării noastre fără autorizare din partea statului român. A intrat neinvitată, drona militară poate fi doborâtă fără nici-un fel de probleme. România nu e sat fără câini cum nici-o altă țară nu este. Dar, atenție, poate fi doborâtă dacă se află deasupra teritoriului nostru, nu deasupra portului Izmail din Ukraina. Dacă drona se află acolo, la Izmail, atunci vom avea oareșce probleme cu rușii.
Totuși de unde are România zilelor noastre atâția habarniști, inconștienți și iresponsabili și fiind chiar generali, foști vice NATO, parlamentari care vor consume muniția de apărare a României și așa scumpă și insuficientă, fiindcă industrie de apărare nu mai are și nici industrie din care să și-o refacă, ca împuște drone destinate altora? SRI, responsabilii din Armată, CNAȚ și-au pierdut mintile sau sunt renegaț?