Arabii, cu ochii pe România

Chiar dacă în curând vor avea loc două importante evenimente fotbalistice fără nici o legătură cu spațiul geografic al Golfului sau măcar legate de continentul asiatic, saudiții sunt foarte atenți atât la EURO 2024, cât și a Copa America.

Meciurile de la cele două competiții majore ale fotbalului vor fi televizate în direct pe tot parcursul întrecerilor în Arabia Saudită. De aceea, presa din Ryad a făcut caracterizări pentru fiecare echipă națională prezentă, căutând să scoată la suprafață un element care să creeze particularitatea, ineditul acelei reprezentative.

În cazul naționalei țării noastre, elementul comun adus în prim plan de către cei de la site-ul aawsat.com este legătura dintre actuala generație și cea de acum exact 30 de ani, care ajungea în sferturile de finală ale CM din SUA.

Și elementul comun este prezența, arc peste timp, a unui selecționer cu numele Iordănescu pe banca tehnică, iar în teren a unui decar cu numele Hagi, urmașul legendarului său părinte.

„După o absență de opt ani, România se bazează pe fiii a doua dintre cele mai mari vedete ale sale, la Euro 2024.

Unul dintre aceștia este selecționerul Edward Iordănescu (45 de ani) care poartă torța înmânată de tatăl său, Anghel Iordănescu. De numele său se leagă cea mai mare performanță a României la nivel de echipă națională, victoria în fața Argentinei și calificarea în sferturile de finală ale World Cup 1994.

Celălalt este mijlocașul Ianis Hagi (25 de ani) care va purta tricoul cu numărul 10 la turneul final la fel ca legendarul său tată, Gică Hagi.

România este cea mai puțin experimentată națională de la Campionatul European. Doar 4-5 jucători evoluează în campionatele mari și cam toți sunt rezerve. Acesta este nivelul. Până și selecționerul lor admite că fotbaliștii săi sunt sub adversarele din Grupa E, Slovacia, Ucraina și Belgia.

Majoritatea au crescut și s-au pregătit la Academia Hagi, din Constanța. Acum, acei jucători au 25-26 de ani, iar Euro 2024 este o oportunitate uriașă să își demonstreze valoarea, să demonstreze că sunt noua Generație de Aur”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

 1. Iordănescu si Hagi au mancat din „bani publici”
  asa functiona Comunismul:

  -MI-AI MANCAT DIN FARFURIE
  iti mananc sufletul!
  (ma slobiozesc pa ochii tai,
  prafu sa se alega de tine,de copiii si nepotzii tai)

 2. Ha, ha! Araghii, să știe, le plac nghieluții! Deși, ai noșt’i dija-s notini… Îs ieftini ș-îs numa’ buni la proțap…

 3. @ O echipă de start pentru ”Iedi”, cu Ucraina, dacă nu au negocieri cu Mircea Lucescu, un 1-3-5-2, care nu include jucători din liga lui Gigi campion, deci cu jucători care au exersat în competiții mai puternice și care să se pliez pe jocul de posesie cu care Mircea Lucescu i-a antrenat pe ucrainieni, deci , Niță – Burcă, Drăgușin, Rus – Sorescu, Stanciu, Răzvan Marin, Hagi, Rațiu – Drăguș, Alibec ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.