Arbitrajul video. Cluburile din Premier League s-au decis

Cluburile din Premier League au votat joi pentru menţinerea arbitrajului video (VAR), deşi acestuia i-au fost aduse numeroase critici în sezonul trecut, informează Reuters.

Potrivit BBC, 19 din cele 20 de cluburi din Premier League au votat în favoarea menţinerii VAR, care a fost introdus în sezonul 2019-2020.

„Deşi VAR permite luarea unor decizii mai precise, s-a convenit că ar trebui făcute îmbunătăţiri în beneficiul jocului şi al suporterilor”, a indicat liga într-un comunicat.

Liga şi comisia arbitrilor din Anglia (PGMOL) au declarat că vor continua să facă lobby la IFAB pentru a exista o mai mare flexibilitate, cu scopul de a permite transmisia video şi audio în direct în timpul examinărilor VAR.

Mai multe domenii cheie au fost identificate în timpul discuţiilor dintre cluburi, unul dintre acestea fiind menţinerea unui „prag ridicat” pentru VAR. Alte domenii cheie vizează reducerea întârzierilor jocului, în primul rând prin introducerea tehnologiei semiautomate pentru ofsaid (SAOT), dar şi îmbunătăţirea experienţei fanilor printre-o reducere a întârzierilor şi prin anunţuri făcute de arbitri pe stadion pentru a explica modificarea deciziilor în urma folosirii VAR.

Premier League a subliniat că este nevoie de mai multă transparenţă şi comunicare în jurul VAR.

Cluburile din Premier League au votat în privinţa unei posibile renunţări la VAR după ce Wolverhampton Wanderers a înaintat în luna mai o rezoluţie, invocând „consecinţele negative care dăunează relaţiei dintre fani şi fotbal”.

VAR a fost introdus pentru a ajuta oficialii de pe teren în luarea deciziilor decisive în timpul meciurilor, însă tehnologia s-a aflat în centrul controverselor, cu plângeri mergând de la analiza sa aprofundată până la întârzieri care pot dura mai multe minute.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Cluburile din „Premier League” sunt controlate de Masonerie! …că e cea locală, sau că sunt vinituri dă păstă Bălți, n-are nici o importanță! Toate fac ce li se spune, iar așa-numitul „VAR” a fost introdus TOCMAI pentru a da o aparență de impunitate deciziilor scandaloase ale arbitrilor păpușați, care fac și desfac campionate..
    Deci: ce-au decis? NIMIC!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.