Arboarea drapelului Israelului, stabilită prin lege

Decretul pentru promulgarea legii potrivit căreia data de 14 mai este sărbătorită ca „Ziua solidarităţii şi prieteniei dintre România şi Statul Israel” a fost semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Cu prilejul acestei zile pot fi organizate activităţi diplomatice, politice, culturale, sociale şi artistice şi pot fi difuzate, prin mijloace de informare în masă, materiale care vizează istoria şi promovarea relaţiilor bilaterale româno-israeliene.

La data de 14 mai a fiecărui an, Administraţia Prezidenţială, Parlamentul şi Guvernul vor lua măsurile necesare pentru arborarea drapelului Statului Israel, alături de cel al României.

Parlamentul va lua măsurile necesare pentru a marca, printr-un moment solemn la începutul şedinţei parlamentare din ziua de 14 mai a fiecărui an sau atunci când Parlamentul nu se reuneşte la această dată, cu ocazia şedinţei parlamentare din imediata proximitate temporală a acestei date, semnificaţia acestei zile.

Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, misiunile diplomatice ale României în Statul Israel, precum şi în alte state sau aflate pe lângă organizaţii internaţionale – Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite, Delegaţia Permanentă a României la NATO, Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE – pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a evenimentelor dedicate, în limita alocărilor bugetare aprobate.

Unităţile de învăţământ, unităţile de cult, centrele comunitare, instituţiile culturale, precum şi reprezentanţele diplomatice ale României sunt invitate să participe la acţiuni de promovare a Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

19 Comentarii

 1. Phaoleo!
  Dar ciuhapii si extrema stanga globalista ce vor zice?

 2. ȘI ISRAELUL ARBOREAZA STEAGUL ROMANIEI DE ZIUA NOASTRA NATIONALA?!
  DACA NU….ROMANIA ESTE CONDUSA DE NISTE LIMBRICI!

 3. Adică ana pauker, Walter roman și copilașul Petre roman,bodnarenko ion Iliescu, nikolski și…lista este lunga.shalom ?

 4. Suntem „parteneri strategici” cu unul dintre statele teroriste ale planetei si arboram steagul altui stat terorist pe cladirea parlamentului…
  Slava imbecilii Romaniei !

 5. Tache, Ianke și Cadâr … da’ atuncea, de ce nu, in spiritul prieteniei dintre cei trei, si drapelul lui Cadâr din Ramallah ? …

 6. Da’ noi ce caștig avem la chestia asta, ca eu unu’ nu vad nici un gheșeft ? …

 7. Rău a ajuns Colonia!… ce treabă are această etnie cu România?… voi sunteți normali la cap?…credeam că deschid niste fabrici de săpun!…
  Să ferească Dumnezeu să se întâmple vreo nenorocire în țară că muerte scrie pe fruntea celor care au semnat această prostie…

 8. Hait._ Ce zici Biba, să fi fost ‘Al-Ahli Baptist Hospital’ cât Casa Poporului Alles? Cum plângeai în pumni vreo 2000 de ani?

 9. INTREBARE :….In Europa mai sunt si alte state care au adoptat prin Decret,ca ziua de 14.Mai sa devina”Ziua Solidaritatii si Prieteniei cu Statul Israel”.(!??).

 10. Nu vor si sa ne taiem imprejur? Sau sa purtam tichie? Suntem satui de mungii, murari, ungureni si tismaneni, toti romani verzi! Sunt buni de sapun si portofele.

 11. Sfanta Cruce Vie a lui Iisus Christos sa-i scurteze de zile pe toti tradatorii de neam si tara si alogenii din structurile de decizie ale statului roman care au propus si votat o asemenea lege. Nu poti tu ca popor roman sa fii prieten cu poporul asa zis ales care ti-a omorat inaintasii si-ti rescrie istoria asa cum vor ei, khazarii ce conduc Israelul. Amin.

 12. Nu iti vine sa crezi de cita inbecilitate dau dovada conducatorii nostrii !Procedeaza si ei la fel acolo in Israel in aceasta zi de 14 mai ,sau numai noi sintem cei care serbam marea prietenie intre Romania si Israel ?

 13. POPORUL lui Israel ,evreii,sant victime,au fost constransi si OBLIGATI de politicilie sionistilor sa 8ntrz intr.un joc care nu VROIAU sa8ntre,acum ISI dau Seama.

 14. Cum vine asta? Romania este silita sa fie solidara cu Israel, dar Israel nu are nici o obligatie sa fie solidara cu Romania! Este o noua pacaleala pana isi face Israel mendrele. Israel nu stie ce este recunostinta.

 15. Vad semnul Apocalipsei pe Palatul Parlamentului. Este de rau augur pentru noi. O stea cu 6 varfuri, cu 6 triunghiuri echilaterale si cu 6 laturi pe interior.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.