Argumentul din tabăra USR: „Va face talmeş-balmeş în mintea românilor”

Stampile si buletine de vot pentru alegerile europarlamentare, la o sectie de votare din Craiova, duminica, 25 mai 2014. REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Comasarea alegerilor nu este o idee bună pentru că face ”un talmeş-balmeş în mintea românilor”, iar aceasta are loc pentru ca PSD să dea PNL „o bulă de oxigen”, să nu se prăbuşească prea tare, astfel încât social-democraţii să aibă cu cine face coaliţie după 2024, a declarat, luni, deputatul USR Claudiu Năsui.

El a spus că USR este pregătit pentru absolut orice scenariu şi va folosi „orice armă” pe care o are pentru a împiedica această comasare.

„Noi am mai spus, practic adevărata comasare este cea dintre PNL şi PSD şi această comasare a avut deja loc. Comasarea alegerilor nu este o idee bună. Face un talmeş-balmeş în mintea românilor care ar merge să-şi aleagă reprezentanţii în forurile din statul român, dar suntem pregătiţi pentru absolut orice scenariu. În schimb, e de menţionat faptul că această comasare are loc pentru salvarea PNL. PNL este absolut prăbuşit în sondaje, singura lor speranţă e să reuşească cu aceste jocuri de culise din spatele democraţiei, să reuşească să-şi maximizeze totuşi scorul electoral care a scăzut foarte mult pentru că şi-au dat arama pe faţă, pentru că nu mai pot candida cu minciuna cu care au candidat ultima oară că votând PNL săpăm de PSD. Nu-i adevărat. Tocmai din cauza PNL e PSD la guvernare”, a afirmat Năsui, la Parlament.

Întrebat dacă USR va ataca la Curtea Constituţională legislaţia privind comasarea, Năsui a spus: „Absolut. Orice armă pe care o avem ca să împiedicăm această comasare o vom folosi”.

Legat de o posibilă susţinere din partea USR a PNL în cazul eşecului negocierilor din coaliţie, Claudiu Năsui a precizat că USR nu are nicio intenţie de a face vreo alianţă în acest moment.

„Nu am avut absolut nicio discuţie nici instituţională, nici de altfel pentru a face lucrul acesta. Candidăm în alegerile următoare absolut pe picioarele noastre şi pe forţe proprii şi nu avem absolut niciun fel de intenţie să facem vreo alianţă în acest moment. Dar e de menţionat faptul că USR a mai fost într-o alianţă cu PNL. Am încercat lucrul acesta opt luni de zile, ştiţi şi dumneavoastră ce s-a întâmplat. Au insistat cu programul acela PNDL 3 Anghel Saligny. Noi am spus că nu sunt bani. Până la urmă s-a devenit ce am spus noi, că a trebuit să crească taxe şi impozite ca să dea banii aceea pentru contracte cu firme de partid şi aşa mai departe. Şi acesta nu este un mod în care USR poate guverna. Dacă guvernează cu USR, trebuie să facă reforme. Trebuie să facă reducerea taxării, trebuie să facă liberalizarea pieţei, de exemplu, a asigurărilor de sănătate şi alte lucruri de genul acesta la care noi ţinem şi care ne-ar face o ţară mai europeană şi asta e aici cred că e o incompatibilitate între actualul PNL şi USR”, a explicat deputatul USR.

El a spus, întrebat în acest sens, că aceste discuţii din coaliţie sunt girate de către preşedintele României.

„Da, eu cred că în secunda aceasta PNL nu are o o decizie proprie, nu este o entitate care să se autocontroleze, este controlată de către preşedintele Klaus Iohannis, prin domnul Ciucă pe care l-a pus ca marionetă în fruntea PNL şi cred, atenţie, că inclusiv PSD ştie lucrul acesta. Ştie că nu poate să aibă peste 50% din Parlament singur, au nevoie de o susţinere din partea unui partid şi PNL pentru ei este anexa absolut perfectă. I-au transformat în remorcă şi acum şi cu această comasare ei de fapt nu fac decât să le mai dea o bulă de oxigen ca să nu se prăbuşească prea tare şi să nu mai aibă cu cine face coaliţie din 2024, asta în mintea lor”, a mai spus Năsui

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. In mod clar a cata oara ,citind prosteala acestui nasui de partid ,imi dau seama ca USR un partide de dezaxati, marionete macroniste si minoritari,ca democratia in Romania e sub coada vacii, inutila si impotenta,daca un cretin ca Nasui zburda liber

 2. Nu considerati ca aveti de a face cu imbecili. Poporul este in sinea lui un supraviețuitor. El traieste de pe o zi pe alta! Nu-i cere sa gandeasca la viitor!Cu copiii si nepoti lor in strainatate sau in marile orase ei voteaza ce le zice „vecinul”. Iata de ce AURul va aduce ce-a ce viseaza. Un sfărsit sigur si mai rapid. Voia Domnului! Când asiști la asasinarea Conducătorului in ziua in care s-a nascut Isus Domnul , ce poti astepta de la destin?

 3. Ce grijuliu mai e din acest lichea USR-ist! Îl freacă grija de cetățeni, sau, mai curând că nu pot face jocuri pe calcul la numărarea voturilor? De asta nu poate închide gura și o da în prosteala permanent?

 4. Uniunea Sekurista (anti)Romana = USR

  AUR si USR = doua formatiuni politice fantoma – falsificate si propagate cu ajutorul Internetului .

 5. Au dreptate userii, romanii e prosti, nu trebuie suprasolicitat cu doua task-uri!
  Dovada? Pai poporul prost nu i-a votat pe ei măcar 90%!
  Concluzia: trebuie eliminata prostimea din ecuația alegerilor, o fac ei manual (rucsacele lu clotilda) sau soft (tableta serviciilor).

 6. Ultimul sondaj de opinie ne arata cum peste 60 de procente dintre votantii in alegerile din 2024 vor comasarea ceea ce aduce beneficii electorale uriase singurului partid care doreste asta- partidul PNL(observam usor cum nici un partid mic de felul SOS sau UDMR nu intra in Parlament si observam ,totodata , conform sondajului , cum USR si aliatii lui(Kelemen ,Orban ,Barna ,Ciolos , Tomac si Drula )au ajuns la 13 procente intentie de vot .Intreaga opozitie unita nu face nici macar 35 de procente fiind identificata ca si filorusa sau filo budapesteana .Singurul cistigator este Ciuca „ romanul absolut ” ce va cistiga presedentia Romaniei .Dealtfel Ciuca va fi curind nominalizat ca si candidat unic al aliantei PSD PNL .Ciolacu a inteles .Daca Geoana candideaza Ciolacu nu poate cistiga alegerile Prezidentiale si oferta PNL ce ii conserva postul de Prim Ministru este suficienta deocamdata in aceasta etapa istorica .Degeaba se zbate Orban de Budapesta spre a-si impune favoritii in alegerile din Romania .Cetateanul roman „pur singe ”a inteles manipularea .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.