Arheologii au descoperit ruinele unei şcoli de gladiatori

Arheologii au localizat şi excavat ruinele unui amfiteatru utilizat pentru antrenarea gladiatorilor în Estul Vienei, o „descoperire senzaţională”, au anunţat ei.

Ruinele au fost localizate cu ajutorul radarului, rivalizând cu Colosseumul şi Ludus Magnus din Roma. Ludus Magnus este cea mai mare arenă a gladiatorilor din Roma, iar Colosseumul este cel mai mare amfiteatru construit vreodată în Imperiul Roman, potrivit AP, informează realitatea.net.

Arheologii nu au dat mai multe detalii despre locaţie, au anunţat doar că va fi prezentat presei luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.