Armata americană a vizat ţinte ale rebelilor houthi în Yemen

Forţele armate americane şi britanice au confirmat luni seară că au efectuat noi lovituri împotriva rebelilor houthi din Yemen, spunând că au vizat opt ţinte ca răspuns la atacurile mişcării apropiate Iranului împotriva traficului maritim, notează AFP.

„Loviturile de astăzi au vizat în mod special un sit subteran de depozitare al houthi şi situri de rachete şi de supraveghere aeriană ale houthi”, au precizat acestea într-un comunicat comun, transmisă de Pentagon.

Agenţia de presă a mişcării rebele raportase mai devreme despre bombardamente.

Comunicatul comun este semnat de Washington şi Londra, dar şi de Australia, Bahrein, Canada şi Ţările de Jos, care au „sprijinit” operaţiunea.

Armatele americane şi britanice, pentru a doua lor operaţiune comună de la începutul lui ianuarie, „au efectuat o nouă salvă de lovituri proporţionale şi necesare (…) ca răspuns la atacurile continue ale houthi” asupra traficului maritim din Marea Roşie şi Golful din Aden.

Lovituri efectuate pentru a „perturba şi degrada arsenalul pe care houthi îl folosesc pentru a pune în pericol comerţul global şi viaţa marinarilor nevinovaţi”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Tragerea cu tunul în vrăbii.. Tot ce au houthii este vânt și pietre..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.