Armata israeliană cere evacuare totală în Gaza

Armata israeliană a distribuit miercuri pe cale aeriană pliante deasupra oraşului Gaza, prin care li se cere „tuturor oamenilor” din această localitate din nordul teritoriului palestinian asediat să plece spre sud folosind „coridoare de securitate„.

„Pentru toţi cei din oraşul Gaza, coridoarele sigure vă permit să călătoriţi rapid şi fără inspecţie din oraşul Gaza către adăposturile din Deir al-Balah şi Al Zawiya”, se arată în broşură, văzută de un corespondent al AFP.

„Oraşul Gaza rămâne o zonă de luptă periculoasă”, avertizează textul.

Armata israeliană şi-a început noua ofensivă în oraşul Gaza pe 27 iunie, cerându-le locuitorilor din cartierul estic Shujaiya să părăsească zona, iar la începutul acestei săptămâni şi-a extins apelurile în mai multe cartiere din centrul oraşului (Al-Rimal), împingând zeci de mii de oameni să fugă, potrivit ONU.

Cu toate acestea, a anunţat la începutul lunii ianuarie că se concentrează acum pe „centrul şi sudul” Fâşiei Gaza, după ce a „finalizat dezmembrarea structurii militare” a Hamas în nord.

Marţi, biroul ONU pentru drepturile omului s-a declarat „îngrozit” de noile apeluri israeliene de a „fugi în zone în care operaţiunile militare ale armatei sunt în desfăşurare şi civilii continuă să fie ucişi şi răniţi”.

Luptele continuă în special în zona Deir el-Balah, care este „deja grav supraaglomerată cu palestinieni strămutaţi din alte locuri (…) şi unde există puţină infrastructură şi acces la ajutor umanitar”, a menţionat biroul ONU.

„Este a douăsprezecea oară (când suntem strămutaţi)”, a declarat Umm Nimr al-Jamal pentru AFP, miercuri, în oraşul Gaza. „De câte ori putem îndura asta? De o mie de ori? Unde vom încheia? (…) M-am săturat, am rămas fără energie”, a adăugat el.

Războiul din Gaza a intrat duminică în cea de-a zecea lună.

Ostilităţile au fost declanşate pe 7 octombrie de atacul mişcării islamiste palestiniene împotriva Israelului, soldat cu moartea a 1.195 de persoane de partea israeliană, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ AFP bazat pe date oficiale.

Israelul a promis să distrugă Hamas, care a preluat puterea în Gaza în 2007.

Campania sa militară de represalii a devastat Fâşia Gaza şi s-a soldat cu 38.243 de morţi, majoritatea civili, conform Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

20 de Comentarii

 1. Ce se petrece azi in Gaza de catre Israel,este repetarea anului 1943 in Stalingrad,de catre germani (nemti)!.

 2. Omorâți toți palestinienii, că asta vreți de fapt. Soluția finală! Iar după aceea Bibi va lua Premiul Nobel pentru pace, că a rezolvat definitiv „problema” palestiniană.

 3. Ma intreb doar asa din curiozitate ,daca Putin ar fi procedat la fel cu unele zone din Ukraina ,cam cite spume si clabuci la gura ,ar fi facut occidentalii.

 4. Orice practicant al islamului are loc în Europa cu moscheie și obiceiuri cu tot însa reciprocă n-a fost vreodată valabilă. Crestinii au fost executați, goniți sau împinsi în servitute în Orient, la fel si budhistii.În Europa, unde se strâng mai mulți încep crimele.Nici măcar între ei nu se suportă.De ce va ofuscați pe Israel și nu pe cei din Rotterdam, Luton sau alte zone similare?

 5. În Aleph din 600.000de creștini ar rămas 20.000.În 4 decenii Libanul a ajuns din”Elveția Orientului” un shithole.Cât despre „palestinieni” n-am auzit că Iordania, Egiptul sau Quatarul sa moară de grija lor.O facînalții unși cu bani wahabiți ai ONU în frunte cu jogodia de se plângea că europenii sunt prea mulți și ar trebui să nu mai aibă copii care generează carboane.

 6. ia uite cum primeste kushenr, ginerele lu trump, ploconu pe persoana fizica sa faca el bisnitz mare! criminalii israelieni nu se dezmint… asta stiu, asta fac… au inventat al doilea razboi mondial folosindu-e de germani si rusi, adica de prostii prostilor cu orgolii cit casa, ca sa le iasa pasenta pentru ca la finalul primului si pacea care a urmat le-a cazut greu la stomac…

 7. @Zalmoxis; planul reintemeierii statului Israel a fost pus la punct de T. Herzl in cartea- program’Der Judenstaat’
  Primul si al II -lea razboaie mondiale au fost initiate de organizatiile secrete din diverse tari europene ,plus Rusia si SUA ,conduse de Zionist Organisation.

 8. Daca Ucraina ar fi navalit in Rusia sa omoare peste 1000 de rusi, atunci Putin ar fi fost indreptatit sa procedeze ca Bibi…a fost insa invers…

 9. Nu știu de ce m-aș mira.. Doar e politica lor urmată de la 49 incoace.. Sunt sadiști, criminali, egoiști fuduli și extrem de ticăloși.. E exact alatu care trebuie pus la copt..

 10. Ei, uite de ce-mi plac mie evreii, chiar daca nu-i iubesc: știu ce vor. Au vrut un stat? Îl au. Vor mai mult spatiu vital? Îl vor avea. De ce n-am învață noi, românii, mai multe de la evrei? Ar trebui sa se bucure învețe în școală o materie care să cuprindă sfaturi, tehnici, de cum sa fii mai tare decât unul mare, tu fiind mic. Povestea lui David și Goliat ar trebui sa fie o materie de baza in scoli.

 11. E un plan imobiliar discutat și aprobat de guvernul israelian, un fel de Dubai. Despre asta e vorba. Nu e nici un război. E demolare controlată sau 6uild 6ack 6etter la fel ca-n Dumb-ass.

 12. @Zalmoxis: şi pregătesc şi al treilea WW folosindu-se de SUA şi alți slugoi 😁.
  Chiar dacă acesta va fi ultimul război al omenirii…

 13. La toate urmarile acestea ar fi trebuit sa se gandeaasca tovarasii gazati inainte de atacul din 7 Oct 2023.
  Ei or fi crezut ca daca au luat ostaticii, israelienii vor juca dupa cum le va canta Hamas.
  [F Kalacu Moltz: lingau putinofil oropsit]

 14. Ideea e că î Israel sunt mulți arabi musulmani cărora nu le are nimeni grijă.Au moschei,sărbători, reprezentanți în parlament, loc de muncă și nu se dau în vânt după vreuna dintre cele peste 200 de facțiuni, una mai belicoasă că altă.Reciproca nu este însa valabilă în Ghaza.Mulți dintre ei sunt sub arme și luptă în Ghaza dar nu se smiorcăie precum wokeșeii.Ghaza e o distracție a statelor arabe cărora nu le place superioritatea libertații Israelului și comparația cu el și o gaură neagră pentru bani occidentali,singura sursă masivă de venit, vămuită gros de fatahi și hamași pentru care războiul e banul gras..

 15. Și mâna greblă de facu’…
  Ia ziceți măi „aleșilor” , în West Bank când vă băgați ca în Gaza ?

 16. Marea intrebare cenzurata ca de obicei de mass-media cumparata, este ce cer ailaltzi de la Colon ishiti???
  Ca ka khhazarul nu e nimeni, dar sa fie sange mult. da mult sange, se shtie de pe vremea tov.Stalin!
  Computerul uman=H2O lucreaza divin, shi nu sa te da-i ca eshti sion, zion, salmul (cui?) cu soia.
  Aceata adunatura de natzii ce vor sa o ia pe scurtatura ca asha le-a promis Rabyiile (ce vor fi fortzate shi ele sa lupte curand pe front), ca sa fie proprietarii (de abia acum cand Boul lor de Aur e in agonie) cu acte in regula a Planetei, iar noi goimii lor o sa fim petzii lor, au uitat ca toate iudeologiile lor au fost fumate de la Marxel, Pomponel Lenin, Stalin, etc…Tov. Bubyko chiar a uitat ca Hamasul lui nu poate fi distrus, asha cum vor sa fie cu kamunizshtii, ramificatziile, radacinile sunt peste tot in lume. Anti semi este pentru ca nu vor eliberarea ostacilor, ci doar razboi! Pana la urma nimeni nu shi-a pus nimeni mintea cu ei, dar li s-a spus ca de mana lor vor pieri!
  O zi buna.
  Con

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.