Armata Română cumpără drone de 22 de milioane de euro

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă organizarea a două licitaţii pentru achiziţionarea de drone, valoarea estimată a contractelor fiind de 101.200.000 de lei, respectiv 7.590.000 de lei, în total echivalentul a peste 22 de milioane de euro.

Ambasadoarea i-a luat pe oficiali la rând. A ajuns la Ciolacu

Astfel, potrivit platformei SEAP, Romtehnica organizează o licitaţie pentru 22 de sisteme Mini UAS clasa I – aripă fixă, valoarea contractului fiind de 101.200.000 de lei. Data limită pentru depunerea ofertelor este 14 septembrie. Durata contractului este de trei ani.

Ciucă, mesaj nou după întâlnirea cu ambasadoarea SUA

Tot Romtehnica organizează licitaţie pentru achiziţia de 11 sisteme Mini UAS clasa I – multicopter, valoarea contractului fiind 7.590.000 de lei. Data limită pentru depunerea ofertelor este 15 septembrie. Durata contractului este de trei ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

20 de Comentarii

 1. JAF TOTAL ASUPRA ROMANIEI…IN FIECARE SAPTAMANA ARMATA FACE CUMPARATURI DE MILIOANE DE EURO….COMISIOANELE …

 2. Covidul-jaf programat.
  Vaccinul-jaf programat.
  Razboiul-jaf programat.
  Că cetățean ,te apuca disperarea.
  Mă tot întreb dacă romanul este chiar atât de prost.
  Acești purtători de cămăși albe cu gulere scrobite și doctorate fără număr o să plătească la un moment dat.Dar multe vieți nevinovate se vor sfârși până atunci.Platile trebuiesc făcute aici pe pământ.Sa va meargă bine?

 3. care jaf total asupra Romaniei ?
  ptr toti care ganditi egal cu zero:
  bugetul armatei e de 2% , 20 milioane =/= 2% deci intrebare ptr alte genii care spun asta:
  daca nici macar nu au atins 2% din bugetul alocat armatei , civilii ce au facut cu 98% din buget ?
  l-au „Gudei”-it ? 🙂

 4. De ce mai cumpara? Avem drone aici, circa 19 mil cica, care voteaza si circa 8 mil de drone care se vaccineaza. Dronele noastre se pot inchiria/vinde pe ulei, malai, mici, vouchere diverse, plice cu cristal, un buster complicat, imi scapa acum tot repertoriul, etc. Ideea este ca avem drone cacalau.

 5. Da, am rezolvat toate problemele țării, iar acum trecem la furtișaguri.
  Nenorociților!

 6. Le asteptam in Ucraina ? )) Sau cum ? Inainte sa cumperi drone trebuie sa fie personal pregatit pentru a le pilota.Nu le cumperi sa te uiti la ele ))) Prostii platesc milioane de euro.Nazistii le folosesc.Pe urma iohannis care urmareste cu ,,atentie,,si ,,ingrijorare,,se mira ca sunt atacate Reni si Ismail ))) Merita o medalie.

 7. Nu exista saptamana in care Guvernul lui Iohannis sa nu CUMPERE pe banii nostri,ARMAMENT de MILIARDE de Euro….iar cetatenii romani nu au dupa ce se KKA !,de am ajuns CERSETORI. De restanță ramasa pentru septembrie la pensiile mic,in valoare de 400-500 lei,NU se scoate un cuvant. Un Guvern nenorocit de PNL-PSD !cu Iohannis in fruntea tarii.

 8. Sunt foarte necesare jandarmilor și polițiștilor pentru supraveghere. Fără ele, orașele de 15 minute nu vor putea funcționa normal. În plus, dacă mai vine o pandemie, cu ce ne trimite guvernul medicamentele și alimentele necesare direct pe balcon în caz de lockdown?

 9. Rusia poate fi ‘lucrata’ strict din drone si rachete,eventual si bombe termobarice
  Tancurile sunt perimate,razboiul electronic este azi la putere
  Asa cum au bombardat Ismail,noi trebuie sa fim gata sa pulverizam Sevastopolul

 10. Mda.. Mă întreb când o să cumpere muște pentru rahatu in care se află..Sau are deja…

 11. Da de unde aveti bani baieti ?
  Ca de salarii si pensii cind mai are vreun amarit curajul sa va intrebe, sariti sus si tare ca NU SINT BANI !
  Dar pentru arme de unde aveti bani ?
  Din bugetul altei tari ?
  Aveti bani dar nu va intereseaza bunastarea poporului decit cu sase luni inainte de alegeri, dupa care ……..

 12. Revin la propunerea mea: cei 8 mil de gascani vaccinati sunt destui ca o armata de drone. Le dai un voucher si un mic si astia se sinucid de dragul caprei vecinului.

 13. Bani pentru copii si pensionari NU SUNT…
  Bani pentru drone, avioane si tancuri de la fier vechi SUNT DIN PLIN.

 14. La alde din astea, de ai o praștie mai bună,.. ai dat lovitura,.De altfel proștii nu văd că in toate aceste achiziții de armament (unele noi, de zece ani !!!) contează exclusiv comisionul,..legal, cît și pe șest..evident patriotic și imbrăcat in tricolor..Doar ai războiu la granițe și ”amenințarea rusă”.. prostule ..care soate banii.

 15. Cum sa dai 1,5 milioane de euro pe un obiect pe care-l pierzi imediat ? Contractul face parte din donatiile lui McCiuca pentru postul de viitor presedinte al Romaniei ? A mai donat un premiant (Severin) proprietatile a 100.000 de familii romanesti in Ukraina, un stat inventat, ca-Kosovo !

 16. Se pune involuntar o intrebare de logică simplă..De ce trebuie să te inmarmezi ?? De ce dai bani pe arme unei singure țări, cu care trebuie să fi ”comptibil”… care de altfel are o organizație prin care te protejează. Deci practic tu ca nație membră nu mai ai de ce strica bani pe arme, ești asigurat, ai protecția necesară la o adică..De acum tot te inarmezi, din datorii, din strâns cureaua, din vândut de carne vie,.apoi clar nu ai incredere in vorba celuia care zice că te apără, căci ești partener..Cum vine treaba ?? Mai crezi sau nu mai crezi in punctul 5 ?? De crezi, atunci de ce nu stai să-ți vezi de ale tale, de pensie, de buget, de inflație, de investiții, de educație, de sănătate și altele..De nu cezi, de ce-ți cedezi suveranitatea resursele și mai tot ??

 17. Esti atat de redus ,incat nici nu iti dai seama cat de redus esti.Vorba aia:”ca sa intelegi ca esti prost,trebuie sa-i mearga mintea”.

 18. Un cetatean in piata: „Dronele astea nu sunt pentru front, sunt pentru noi, aici”.
  Na. Mai spune-i ceva omului simplu…

 19. Ma tot intreb ; unde sunt cele 50 de miliarde , gaura din buget ??? Ca , de , nu sunt 2 lei !!!Poate ne spune LATRINA 3 cu GADEA si BADEA ,intr-un PAMFLET de la ora 00 !!! Cel mai interesant lucru ar fi sa cumparam TROTINETE ZBURATOARE !!!De !!! Pentru marii viitori TELECTUALI de la UNTOLD !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.