Aroganța lui Trump – A lipsit pentru a doua oară

Candidaţii republicani la alegerile prezidenţiale din SUA din 2024 s-au înfruntat miercuri în cadrul unei noi dezbateri televizate în care principalele teme au fost imigraţia, sănătatea şi economia şi de la care Donald Trump, marele favorit la primare, a lipsit, transmite joi AFP.

Fostul preşedinte a ales să renunţe la această emisiune, un pas important în drumul lung către Casa Albă, pentru că, în opinia sa, stă foarte bine în sondajele de opinie. Trump a ales, în schimb, să meargă în Michigan, în acelaşi timp în care avea loc dezbaterea televizată, pentru a curta electoratul clasei muncitoare la care rivalul său democrat, preşedintele Joe Biden, a ajuns marţi.

Pe 23 august, ziua primei dezbateri la care au participat opt candidaţi, Donald Trump a ales, de asemenea, să nu participe, ci să dea un interviu pe reţelele de socializare în acelaşi timp în care avea loc dezbaterea celorlalţi candidaţi.

Miercuri, şase bărbaţi şi o femeie au fost pe platourile de filmare ale Fox Business din California, în faţa aceleaşi provocări: cum să se remarce în faţa fostului preşedinte, care aspiră toată atenţia politică şi media cu declaraţiile sale provocatoare şi cu litigii juridice în care este implicat.

„Donald, ştiu că ne urmăreşti”, a spus fostul guvernator al New Jersey Chris Christie, arătând cu degetul spre cameră. „Nu eşti aici în seara asta nu din cauza voturilor, nu din cauza inculpărilor tale, ci pentru că îţi este frică”, a asigurat el.

Printre contracandidaţi se numără guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, văzut de unii conservatori drept următorul lider al Partidului Republican, dar al cărui rating a scăzut în sondajele de opinie. Tânărul de 45 de ani, care s-a remarcat prin poziţiile sale ferme cu privire la avort, problematica LGBT+ şi imigraţie, este cu 40 de procente în spatele lui Donald Trump în sondaje, potrivit RealClearPolitics.

Ceilalţi candidaţi la nominalizarea republicană, fosta ambasadoare la ONU Nikki Haley, antreprenorul Vivek Ramaswamy şi fostul vicepreşedinte Mike Pence se situează în jurul valorilor de 7%, 5% şi 4%.

„Donald Trump lipseşte la apel”, a spus Ron DeSantis.”Ar trebui să fie pe această scenă în seara asta”, a spus DeSantis, atrăgând aplauze din partea publicului de la biblioteca prezidenţială Ronald Reagan din Simi Valley, California, conform Reuters.

Mike Pence, vicepreşedinte sub Trump în perioada 2017-2021, a spus că va adopta o abordare opusă faţă de Trump dacă va fi ales. El a spus că Donald Trump plănuieşte să centralizeze puterea în guvernul federal, însă el va acorda mai multă putere statelor.”Statele vor ajuta la revenirea Americii”, a spus el.”Politica climatică a lui Joe Biden este bună pentru Beijing, însă teribilă pentru Detroit”, a mai afirmat fostul vicepreşedinte.

Situaţia este una paradoxală. Cu patru luni înainte de primele alegeri primare, Donald Trump, acuzat penal de patru ori, continuă să zdrobească orice concurenţă, beneficiind în continuare de sprijin masiv din partea electoratului republican. Majoritatea rivalilor săi republicani sunt reţinuţi în atacurile la adresa fostului preşedinte de teamă să nu jignească această bază.

Miliardarul republican îşi dedică marea majoritate a mesajelor sale electorale atacurilor la adresa preşedintelui democrat al SUA, Joe Biden, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul vizitei sale în Michigan.”Joe Biden pretinde că este preşedintele cel mai favorabil sindicatelor din istorie. Este absurd”, a strigat Donald Trump miercuri seara dintr-o fabrică din suburbiile Detroit-ului care produce piese de schimb. Republicanul a vorbit pe larg despre politica de mediu a lui Biden, care promite reindustrializarea acestui fost bastion al industriei automobilistice prin dezvoltarea maşinilor electrice.

Statul Michigan, aflat la graniţa cu Canada, a creat o surpriză prin alegerea lui Donald Trump în 2016 în defavoarea candidatei democrate Hillary Clinton şi va fi unul dintre statele în care bătălia electorală va fi acerbă la alegerile prezidenţiale din 2024.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

14 Comentarii

 1. Trump a fost presedinte si facand abstractie de mandatul despre care multi cred ca i-a fost manarit reia acum firesc lupta din acel moment. Aroganti sunt unii din actualii candidati republicani pentru ca s-au hotarat sa-l luxeze in locul sa fie alaturi de el si sa-l sprijine.

 2. Faptul ca chiuleste de la dezbateri televizate cu contraacanditatii republicane,arata dispret si aroganta la adresa republicanilor,Trump a fost democrat la origine,e un fals republican
  In plus chiulaul arat ca nici el nu crede in revenirea sa la Casa Alba

 3. sTrumph isi dispretuieste colegii republicani,Ștrumpful e anormal ,va dati seama,el le stie pe toate

 4. Auzi, aroganta la Trump? Ca nu a fost la emisiune… Dar cum se numeste ce a facut Iohannis in campaniile sale electorale?

 5. Omul (Trump) sta bine in sondaje și-a ales ca abordare a Selecției încetățenită in toate manualele se specialitate cu numele de strategia Plăvannis. Tu sa fii in locul sau n-ai proceda identic? Astfel evita atacurile inutile la propria-ți persoana precum și a celorlalți… Chibzuieste, de asta ai un cap pe umeri!…

 6. Lui Tramp nu-i este frica de dezbateri precum ii este lui Iohannis. Mai tineti minte singura „dezbatere” a lui Iohannis pentru al doilea mandat a fost EL SINGUR si o coada de ziaristi cu intrebari aprobate! N-a avut curaj sa o confrunte pe Veorica care stim cu totii ca i-ar fi dat clasa atat de slab si afon era dulapul. La fel ca si azi.

 7. Dacă câștigă Trump o să-i pună pe toți să lucreze și să plătească tot ce primesc de la SUA.. Din acest motiv și se aud bocete căci ci democrații era bine:credite și credite.. Bălaia se ănțarcă. Cele 1,6% din economia mondială a rușilor sunt mai tari decât s-au gândit yanche..

 8. Dacă câștigă Trump o să-i pună pe toți să lucreze și să plătească tot ce primesc de la SUA.. Din acest motiv și se aud bocete căci cu democrații era bine:credite și credite..cât vrei..Bălaia se ănțarcă. Cele 1,6% din economia mondială a rușilor sunt mai tari decât s-au gândit yanche..

 9. Trump n-are nevoie sa dezbata: a avut, deja, un mandat (pe care Democratii – antiamericani, cu totii-, au încercat sa-l compromita prin toate mijloacele ilicite posibile), în care a trasat, deja, norme de conduita politico-economica si morala pentru SUA. @Navrapascu: da. @Piotr Axonovici : nici tu nu esti mai bun decât asa-zisii „rivali” Republicani colaborationisti – dascalimea, popa si moflujii- ai lui Trump.

 10. Trump tocmai ce a fost din nou pedepsit pentru niste falsuri in declaratii si i s-au interzis afacerile in New York. Partea de republicani care isi exprima simpatia fata de Trump nu este echivalenta cu partea de republicani ce vor veni la vot si care pusi in fata urnelor vor vota candidatul desemnat de catre Partid si nicidecum deja autoizolatul Trump .Nu va fi lasat sa participe la scrutinul electoral .O intreaga lume civilizata si Occidentala vede acum preferintele politice ale lui Trump, ce il soarbe din ochi pe Orban de Budapesta, care tocmai s-a intiplinit cu Marie LE Pen vesnica candidatura al rusilor in Franta .Toate natiunile occidentale si cele NATO impreuna cu toti democratii americani si cu partea de republicani ce nu il agreeaza pe Trump vor indemna cetatenii sa voteze candidatul partidului Democrat fie el J.R.Biden sau Michelle Obama .Uitati de Trump .

 11. Disperarea democratilor se vede din ultima isprava a unei procurarese democrata din NY (fieful dem) care l-a inculpat ca si-a supra-apreciat asseturile cand a cerut imprumut la banci, de parca bancile amaratele nu fac verificari proprii sau cu terti despre mormanul celui care cere un imprumut. Trump a devenit dusmanul intregului sistem, ca dovada ca si unii din republicani il musca de pupa. N-o fi el cel mai cel, da’ dacat a putut Americutza sa produca in ultima perioada. Fiind om de afaceri, Trump s-a prins ca toata beleaua economica a SUA se trage de la mutarea fabricilor in China & co. Din aceasta cauza a pledat si pledeaza pentru relocalizarea lor in SUA. Ca numai din burse si tiparnita, o tara va fi urgent mancata de inflatie, somaj si datorie externa dusa pana la cer si inapoi, mai ales cand noii dulai stau la panda. Ganditi cu propriul bostan, nu cu televizoru’!

 12. singurul care mai poate salva America este Donald Trump. in timpul mandatului sau, prietenii nostri, care aveau firme, au putut respira un pic de libertate. no war. a facut legi si amendamente de readucere a productiei externalizata in china, din nou in America. de asta l-au praduit. si mai ales dupa speech-ul extraordinar de la wef, cand a a spus a spus NU. pentru ca era NU!
  https://www.youtube.com/watch?v=h2O3Z3IAkUc
  urmariti, va rog, comentariile oamenilor!
  Donald Trump a mers pe linialui Ronald Reagan. De un asemenea Presedinte are nevoie SUA acum!

 13. Biden a fost ales fără a participa la propria campanie electorală.Nici nu trebuia,în fapt,a fost reales Obama,doar nu crede tata mare că seninul conduce marea corporație…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.