AS47: „Donăm sânge roș-albastru“

Odată cu aniversarea a 76 de ani de la înființarea clubului, Steaua București și Asociația Suporterilor Steliști AS47 invită bucureștenii, pe stadionul din Ghencea, la o acțiune de donare de sânge. Evenimentul se va desfășura miercuri, 7 iunie, în intervalul 7:30 – 13:00, și se adresează tuturor susținătorilor clubului, și nu numai, cu vârsta de peste 18 ani, a căror stare de sănătate permite donarea de sânge.

Criza de sânge este o provocare majoră pentru sistemul de sănătate, din întreaga lume. În România, necesarul de sânge este în continuă creștere, în timp ce numărul de donatori rămâne insuficient. Această discrepanță creează o problemă critică care pune, de multe ori, în pericol viața pacienților care au nevoie de transfuzii. Conform unui studiu național, doar 2% dintre români sunt donatori, mult sub media Uniunii Europene. Prin comparație, 66% dintre austrieci au donat sânge, cel puțin o dată în viață.

În ciuda campaniilor care promovează multiplele beneficii ale donării de sânge, pentru individ și pentru comunitate, numărul celor care ajung la centrele de transfuzii rămâne extrem de mic. În acest context, Asociația Suporterilor Steliști AS47 își propune să aducă problema donării de sânge în atenția uneia dintre cele mai unite comunități din România, suporterii echipelor de fotbal. Susținătorii Steaua București, recunoscuți pentru pasiunea și solidaritatea lor, sunt acum mobilizați pentru a contribui la o cauză care depășește granițele terenului de fotbal și a demonstra că puterea comunității poate fi canalizată și spre acțiuni de importanță vitală. Inițiativa se dorește a fi mai mult decât un eveniment punctual, ci un model de bune practici, care să fie replicat în rândul suporterilor cât mai multor echipe de fotbal din țară.

Toate procedurile vor fi efectuate de o echipă medicală specializată. Specialiștii din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale „Col. prof. dr. Nicolae Nestorescu” și voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale s-au alăturat inițiativei și vor asigura bunul mers al evenimentului de pe stadionul din bulevardul Ghencea.

Conform anunțului organizatorilor, primii 76 de donatori vor primi și un tricou special din partea AS47.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. vacs-in much? aveti grija la proceduri „sanitare”, care necesita saaangeee….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.