Așa vânt puternic nu au mai văzut! Chițac dă asigurări

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a dat asigurări că toate sesizările privind distrugerile produse de furtuna din noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi soluţionate, adăugând că nu crede că un fenomen de o asemenea violenţă a mai avut loc vreodată în oraş.

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de administraţia locală, în urma fenomenelor meteorologice extreme din noaptea trecută, în municipiul Constanţa au căzut 92 de copaci, dintre care 12 peste autoturisme, foarte multe crengi au fost rupte de vijelie, mai multe panouri informative au fost luate de vânt, zeci de acoperişuri s-au desprins şi au căzut.

De asemenea, mai multe zone din oraş au fost inundate, cantităţile de precipitaţii depăşind debitele de preluare ale sistemului de canalizare.

„Cele mai multe sesizări au venit din zonele Piaţa Chiliei, Soveja – Delfinariu, Faleză Nord – Pescărie, intersecţia Bd. Alexandru Lăpuşneanu cu Str. Sucevei, dar şi de pe Str. Baba Novac, Bd. Ferdinand, Bd. I.C. Brătianu”, se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte furnizarea energiei electrice, au fost înregistrate deranjamente multiple, care sunt în curs de remediere, iar mai mulţi stâlpi înclinaţi vor fi repuşi pe poziţii, în funcţie de urgenţă.

Iluminatul stradal nu a funcţionat în mai multe cartiere ale oraşului.

Noaptea trecută, au fost retrase autobuzele electrice în intervalul orar 24,00 – 4,00 şi au fost înlocuite cu autobuze ISUZU. Spre dimineaţă, autobuzele electrice au fost scoase, din nou, pe traseu.

„O furtună de o asemenea violenţă nu cred că a fost vreodată în Constanţa. Am făcut un tur prin oraş, am evaluat daunele şi aş vrea să mulţumesc tuturor celor care au intervenit în condiţii foarte vitrege. Facem orice pentru a restabili viaţa normală. Au căzut copaci sănătoşi, dar şi copaci care, în aparenţă, par sănătoşi, dar sunt putrezi la interior. (…) Copacii de pe spaţiul verde vor fi degajaţi în zilele următoare. Prioritare sunt degajarea străzilor şi restabilirea electricităţii, dar vreau să îi asigur pe constănţeni că toate sesizările lor au ajuns la noi şi le vom soluţiona”, a declarat primarul Constanţei, Vergil Chiţac, citat în comunicat.

Municipalitatea a mai anunţat că duminică s-a întrunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, sub coordonarea primarului, reprezentanţii Primăriei, ai ISU, RAJA, ENEL, Luxten, Confort Urban, Polaris stabilind împreună care sunt cele mai bune şi rapide măsuri ce trebuie luate pentru a restabili situaţia la Constanţa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.